Κόμματα μεγα-οφειλέτες βρίσκονται στο πηδάλιο της χώρας

Κάτι λιγότερο από ένα δισεκατομμύριο Ευρώ χρωστάνε η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, τα κόμματα της Χρεοκοπίας. Κι όμως συνεχίζουν και λειτουργούν κανονικά. Κανένας δεν πήγε να τους κάνει έξωση και να τους πετάξει στον δρόμο, ούτε να τους δεσμεύσει την κρατική χρηματοδότηση. Το να χρωστάς τόσα χρήματα τελικά σε προστατεύει. 

Είναι ώρα να μιλήσουμε για το πραγματικό πρόβλημα με τα χρέη των δύο κομμάτων που κυβέρνησαν την χώρα τα τα 45 από τα τελευταία 49 χρόνια και την οδήγησαν στη χρεοκοπία και στα μνημόνια. 

Στο Κόμμα Πειρατών Ελλάδας αναρωτιόμαστε πόσο εύκολο είναι να υποκύψουν σε εκβιασμούς άραγε; Πόσα χρήματα από αυτά που χρωστάνε πήγαν σε προπαγάνδα και σε εξαγορά ψήφων; Πόσα πήγαν σε ημετέρους; Πόσα έργα άραγε πήγαν στις επιχειρήσεις των τραπεζιτών; 

Η Νέα Δημοκρατία λέει ότι εξυπηρετεί το χρέος της, αλλά αυτό αυξήθηκε το 2022 κατά 44,5 εκατομμύρια ευρώ. Και σίγουρα δεν ήταν οι τόκοι όπως αναφέρθηκε. Καμία τράπεζα δεν θα βάλει σε πολίτη, όταν κάνει διακανονισμό, 10% και πάνω επιτόκιο. Θα το βάλει σε κόμμα εξουσίας; Αυτά είναι παραμύθια μόνο για τους οπαδούς τους.

Η διαπλοκή είναι εμφανής. Αν αναρωτιέστε ακόμα γιατί ξεπεράστηκε τόσο εύκολα η παρακολούθηση από την κυβέρνηση της ΝΔ και πιο πολύ ενόχλησε η επιμονή του ΣΥΡΙΖΑ με τις παρακολουθήσεις, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι δε χρειάζεται να αναρωτιέστε. 

Φυσικά, τα χρήματα αυτά οι τραπεζίτες τα έχουν ξεγραμμένα. Ξέρουν ότι δεν πρόκειται να τα δουν ποτέ και δεν τους ενδιαφέρει. Δεν είναι δικά τους έτσι κι αλλιώς. Είναι των φορολογουμένων. Για τους τραπεζίτες αρκεί που κρατάνε όμηρο την πολιτική ηγεσία του τόπου. Αυτό αξίζει πολύ περισσότερο από μερικά εκατομμύρια ευρώ. Σκεφτείτε το.

Τα δύο κόμματα αυτά είναι τα πιο χρεωμένα στον πλανήτη σε σχέση με το μέγεθος της χώρας μας. Χωρίς υπερβολές. Πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία, η οποία δεν είναι καθόλου μα καθόλου φυσιολογική.

Τα περισσότερα ΜΜΕ θα το δουν, θα αρκεστούν σε κάτι που θα ψελλίσει ο εκπρόσωπος των κομμάτων αυτών και θα το βάλουν στην άκρη, γιατί στο κάτω κάτω της γραφής “τι μπορούμε να κάνουμε;”

Το Κόμμα Πειρατών όμως θα πει ακριβώς τι μπορούμε κι οφείλουμε να κάνουμε. Να σταματήσει άμεσα κάθε χρηματοδότηση σε αυτά τα κόμματα και να πηγαίνει όλο το ποσό στην εξυπηρέτηση του χρέους τους. Να δεσμευτούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία των κομμάτων της Χρεοκοπίας και να γίνουν πλειστηριασμοί με τα ποσά να πηγαίνουν στην εξυπηρέτηση του χρέους. Να υπάρξει δέσμευση των μισθών των βουλευτών και στελεχών τους, εκτός του ποσού των 1250 ευρώ, όπως ακριβώς συμβαίνει με τους πολίτες όταν χρωστούν στο δημόσιο. Γιατί τα χρήματα που χρωστάνε είναι δικά μας

Και πως θα λειτουργούν τα κόμματα θα ρωτήσετε; Με εισφορές από τα μέλη τους. Βέβαια με λογιστικό έλεγχο ώστε όλο το επιπλέον ποσό μετά τις πληρωμές εξόδων και μισθών, να πηγαίνει και αυτό στην εξυπηρέτηση του χρέους τους. Και τέρμα οι συγγενείς των στελεχών στα κόμματα ή στους βουλευτές και ευρωβουλευτές, με μισθό. Ο νεποτισμός μας έφερε εδώ και πρέπει να κοπεί μαχαίρι. 

Επιπλέον πρέπει να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες για όσους συνέχιζαν όλα αυτά τα χρόνια να δανείζουν χωρίς κανένα αντίκρυσμα. 

Κόμμα Πειρατών Ελλάδας.


1 σχόλιο

Ποιός κυβερνά αυτόν το τόπο; Κόμματα μεγα-οφειλέτες βρίσκονται στο πηδάλιο της χώρας | Rethemnos Live · Πέμπτη, 3 Αυγούστου, 2023 στο 10:11

[…] Κόμμα Πειρατών Ελλάδας. […]

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.