• Αγορές εναντίον Δημοκρατίας, σημειώσατε 1.

   Αγορές εναντίον Δημοκρατίας, σημειώσατε 1.

   [caption id="" align="alignleft" width="396"] Πηγή: https://www.cartoonmovement.com/cartoon/4154[/caption] Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας θεωρεί πως η προεδρική πράξη στην Ιταλία, με την …

  • Δελτίου τύπου – Για την επίθεση των ΜΑΤ εναντίων πολιτών που διαμαρτύροντα για πλειστηριασμό.

   Δελτίου τύπου – Για την επίθεση των ΜΑΤ εναντίων πολιτών που διαμαρτύροντα για πλειστηριασμό.

   Ενημερώνουμε ότι ο Θανάσης Γούναρης, πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΠΕΙΡ είναι alive and kicking – ζωντανός όσο ποτέ, μετά …

  • Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας στηρίζει την 11η ποδηλατοδρομία.

   Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας στηρίζει την 11η ποδηλατοδρομία.

   Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας στηρίζει και συμμετεχει στην 11η ποδηλατοδρομία και μαζί με τους ποδηλάτες διεκδικεί τη δημιουργία ποδηλατόδρομων παντού. Μάλιστα …

  • ΤΟ ΠΕΙΡ ΓΙΑ ΤΟ 14ο ΑΝΤΙΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

   ΤΟ ΠΕΙΡ ΓΙΑ ΤΟ 14ο ΑΝΤΙΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

   Το Σάββατο 5 Μαΐου 2018 θα γίνει το Συλλαλητήριο για την Κάνναβη (14ο Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ – 4η Γιορτή Κάνναβης) που …

  • Πρωτομαγιά και το πραγματικό μήνυμα της ημέρας.

   Πρωτομαγιά και το πραγματικό μήνυμα της ημέρας.

   Όταν το 1886, τα εργατικά συνδικάτα στην πόλη του Σικάγο ξεσηκώθηκαν διεκδικώντας σταθερό ωράριο εργασίας και καλύτερες συνθήκες, δεν ήξεραν …

Αίτηση Εγγραφής

Με την εγγραφή σου ως Μέλος του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας το στηρίζεις έμπρακτα και συμμετέχεις στον πολιτικό σχηματισμό του 21ου αιώνα.

Ως μέλος, με βάση το καταστατικό, έχεις πλήρη δικαιώματα συμμετοχής στις Επιτροπές Προγράμματος και στις Ομάδες Εργασίας.

Η ετήσια συνδρομή των 12 ευρώ, καταβάλλεται άμεσα με την εγγραφή και λογίζεται ανά ημερολογιακό έτος ανεξάρτητα από την ημερομηνία εγγραφής (Άρθρο 3.10 του Καταστατικού).

ΟΔΗΓΙΕΣ
Η Αίτηση Εγγραφής μπορεί να συμπληρωθεί με δύο τρόπους:

Με την online φόρμα (τρόπο που παρακαλούμε να προτιμηθεί, γιατί δεν θα χρειαστεί πρόσθετη εργασία για να περαστούν τα δεδομένα στη βάση),
ή τυπώνοντας αυτό το pdf αρχείο, το οποίο περιλαμβάνει τα ίδια στοιχεία (για όσους έχουν οποιοδήποτε θέμα με την online διαδικασία).

Παρακαλούμε να χρησιμοποιήσεις ελληνικούς χαρακτήρες, εκτός από περιπτώσεις όπου απαιτούνται λατινικοί.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πριν ξεκινήσεις βεβαιώσου ότι ο υπολογιστής στον οποίο βρίσκεσαι έχει εκτυπωτή. Αν δεν μπορείς να τυπώσεις δες το βήμα 3Β.

1. Συμπληρώνεις τα υποχρεωτικά στοιχεία (υπάρχουν και προαιρετικά).

2. Γράφεις τον κωδικό επιβεβαίωσης στο κάτω μέρος της σελίδας (υπάρχει για να βεβαιώνει ότι κάποιο robot δεν κάνει αυτόματες εγγραφές)

3. Πατάς το κουμπί “Υποβολή Αίτησης” και μεταφέρεσαι στη σελίδα όπου μπορείς να κατεβάσεις και να τυπώσεις την αίτηση σε pdf.

3Β. (Αν δεν μπορείς να τυπώσεις, αποθήκευσε το pdf σε ένα USB stick και μετέφερε το κάπου όπου να μπορεί να τυπωθεί ή στείλ’ το κάπου με email για να τυπωθεί).

4. ΤΥΠΩΝΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣ ΑΚΟΜΗ (Μην κλείσεις αυτή τη σελίδα αν δεν έχεις τυπώσει σωστά).

5. Μπροστά σε αρμόδιο υπάλληλο στο ΚΕΠ που σ’ εξυπηρετεί (δωρεάν) ή άλλη Δημόσια Υπηρεσία που μπορεί να θεωρήσει το γνήσιο της υπογραφής, υπογράφεις (έχεις μαζί την ταυτότητά σου).

6. Ταχυδρομείς τη ΘΕΩΡΗΜΕΝΗ σελίδα (το πρωτότυπο) με απλό γράμμα (ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ) –ΟΧΙ COURIER, ΟΧΙ ΣΥΣΤΗΜΕΝΟ– Προς:  Κόμμα Πειρατών Ελλάδας και στην διεύθυνση της έδρας του κόμματος εδώ.

* Εναλλακτικός τρόπος στα 5 & 6: Υπάρχει η δυνατότητα η επικύρωση να μην γίνει από ΚΕΠ (ή άλλη Δημόσια Υπηρεσία) αλλά η αίτηση να παραδοθεί αυτοπροσώπως σε μέλος της Διοικούσας Επιτροπής (παρακαλούμε να έχεις μαζί σου ταυτότητα ή διαβατήριο για την ταυτοπροσωπία) σε κάποια συνάντηση Μελών. Επίσης δεχόμαστε ηλεκτρονικά πιστοποιητικά από την Αρχή Πιστοποίησης Ελληνικού Δημοσίου.

Σε οποιοδήποτε πρόβλημα γράψε στο email:  info [at] pirateparty.gr με αναμονή μέχρι 24 ώρες για την απάντηση.

ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ

ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ

 

93 σχόλια:

 1. ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΑΛΛΑ …ΜΟΝΟ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ ¨ΜΑΝΤΡΙ” ΚΑΙ ΜΑΖΕΨΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ‘ΠΕΙΡΑΤΙΚΑ” ΔΙΑΚΕΙΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (ΑΛΛΑ ΡΥΣΑΙ ΥΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ) ΚΑΙ ΔΩΘΟΥΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΑΥΤΕΣ (ΩΣ ΕΤΟΙΜΟ ΠΑΚΕΤΟ InfoPocket) καπου οπου δεν ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΣ (ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΛΟΓΩ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ Ε….) ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟΛΟΓΩ ΠΟΝΗΡΑ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΩΣ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΣ ΠΕΙΡΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΡΤΖΙΑΝΩΝ(1976-…) ΚΑΙ ΤΩΝ Η/Υ(Ζ 80 ATARI AMIGA BBC ACORN PC(NOW) ΟΧΙ APPLE MAC..) OLA NA ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ
  ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΡΥΑ ΓΡΕΒΕΝΑ ΖΗΤΩ ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ

 2. @JovaniPirateMask δεν σχετιζόμαστε με πειρατικό λογισμικό, ούτε προτρέπουμε κανέναν σε παραβίαση του κοπυράιτ. Θέλουμε όμως να αλλάξουμε το νόμο. Και χρησιμοποιούμε ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ και ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ.

 3. ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

  καλή μας τύχη.

 4. Εύχομαι να γίνει πράξη το όραμα !!

 5. Αν είσαι Κύπρια δεν μπορείς προφανώς να γίνεις μέλος ε; Κρίμα :/
  Άντε και καλή τύχη, μάγκες!

 6. Μόνο και μόνο από το όνομα του κόμματος φαίνεται ριζοσπαστικό για τα Ελληνικά δεδομένα! Μακάρι να υπάρχει έστω και μια μικρή αλλαγή! Ίσως και αυτή να είναι αρκετή να στηρίξει διαφορετικές γνώμες και καταστάσεις, θετικές πάντα με τέτοιο τρόπο ώστε αυτό που κάνεις να επηρεάζει θετικά τη ζωή του κόσμου, η να ανταποκρίνεται στα θέλω του ακόμα κι αν δεν βρίσκετε στην Ελλάδα!! 🙂

 7. Οι θέσεις και τα σημεία που θίγετε μας αγγίζουν όλους.
  Ενδιαφέρομαι να μάθω περισσότερα πριν γίνω μέλλος σας, αλλά θεωρώ ότι πολιτικά – κοινωνικά είστε μια φρέσκια ιδέα και πρέπει να την στηρίξουμε όλοι.
  Πρέπει να πληροφορηθεί ο κόσμος την ύπαρξη σας..

 8. Pingback: PirateParty Greece Newsletter 003 » Κόμμα Πειρατών Ελλάδας - Pirate party of Greece

 9. Άντε και κάτι πραγματικά νέο και διαφορετικό. Καλή τύχη! (Ο μικρός μου 6 ετών λατρεύει τους πειρατές όπως και τόσα άλλα παιδιά. Τέτοιοι πρέπει να είμαστες και εμείς και να ονειρευόμαστε!)

 10. Και στη wikipedia ρε βάνδαλε ;;;;;

  _a_s__is _h_i____hi___

 11. Αγαπητό τρολ. Μετά θα βρεις κάτι άλλο να τρολάρεις και μετά κάτι άλλο. Τα κίνητρα σου μας είναι άγνωστα και δεν μας ενδιαφέρουν. Φέρεσαι βέβαια σαν βαλτός. Ολα τα κόμματα Πειρατών ξεκινώντας είχαν τα τρολ τους, τους βαλτούς, τους λύκους που ήρθαν με προβιά, τους οπορτουνιστές. Για την ακρίβεια περιμέναμε περισσότερους να χτυπήσουν. Ισως δεν μας έχουν φοβηθεί ακόμη. Τα μελη είναι έξυπνοι άνθρωποι που ξέρουν να διαβάζουν και ξέρουν τις διαδικασίες. Δεν θα επιβάλεις εσύ σε 300-600-2000 ανθρώπους αυτό που θέλεις, θα το διαμορφώσουμε όλοι μαζί όταν κρίνουμε, όχι όταν σου καρφώσει εσένα, γιατί από την ανεύθυνη θέση σου μπορείς να λες και να κάνεις ότι θέλεις, κάποιοι άνθρωποι από επώνυμη και υπεύθυνη θέση πρέπει να σκεφτούν πολύ περισσότερα από την προώθηση της αναρχο-αριστερής σου ιδεοληψίας. Εσύ λοιπόν τη δουλειά σου, τα μέλη τη δικιά μας. Συνέχισε όσο και όπου θες, κάνεις ζημιά σπαταλώντας χρόνο που θα έπρεπε να διοχετεύουμε αλλού. Δικαιούμαστε να υποθέσουμε ότι αυτός είναι ο σκοπός σου. Οι καλοπροαίρετοι φαίρονται πολύ διαφορετικά και έχουμε δει πολλές εκατοντάδες καλοπροαίρετους για να μπορούμε να ξεχωρίσουμε 2-3 κακοπροαίρετους. Αν εσύ κάνεις “πόλεμο”(sic) εμείς είμαστε υποχρεωμένοι τουλάχιστον να σηκώσουμε ασπίδες.

 12. Ποιόν πάτε να κροιδέψετε;

  Λέτε “Δεν λογοκρίνουμε”

  και έχετε διαγράψει μέχρι τώρα τουλάχιστον 10 μήνυματα

  Λέτε “δεν παίρνουμε θέση αριστερά-δεξια”

  Αλλά όποιος έχει αριστερο-αναρχική ιδεολογία είναι εκτός κόμματος

  Μα ποιό πάτε να κοροιδέψετε;

  Ο κόσμος έχει μυαλό, δεν τρώει κουτόχορτο!

 13. Είναι η τελευταία προειδοποίηση.

  Αν δεν σταματήσετε τις διαγραφές μηνυμάτων, δικών μου η ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ άλλου,
  τότε το γεγονός ότι λογοκρίνετε εδώ μέσα θα ακουστεί παντού στο Internet.

  Και κυρίως στο ppi.

  Να μάθει ο κόσμος τι ακριβώς είσαστε!

  Σοβαρευτήτε όσο είναι καιρός.

 14. Οποιουδήποτε άλλου;Ενας είσαι βρε καημένο τρολ.Ο φίλος σου δεν έβγαλε κιχ.Ξέρουμε ότι δεν θα σταματήσεις.Εχεις πάθει εμμονή.Να το δεις με ειδικό επιστήμονα.Αν και απλά μπορεί να σε πληρώνουν ή να στο ανάθεσαν σαν αποστολή.Μπορούσες να έρθεις μέσα στο κόμμα ακόμη και με την ΙΔΕΟΛΗΨΙΑ ΣΟΥ.Και να δοκιμασεις να πείσεις τα μέλη.Δεν θέλεις.Ήρθες με 3 usernames σε κατάλαβαν και σε και σε έκραξαν.Για την άθλια συμπεριφορά σου.300 μηνυματα τώρα θελεις μόνο να κανεις ζημια σε ένα νεογέννητο φυντάνι.Που αλλού θα σε ανεχόταν ρε;Οπου δοκίμασες τα ίδια χάλια έκανες.Ειλικρινά στεναχωριέμαι που πληρώνω τον κανονικό μισθό σου για να χαραμίζεις το χρόνο σου και τον δικό μας αντί να προσφέρεις αυτό που σε πληρώνει ο λαός.Πάνε στην ΑΝTAPΣΥΑ.Εδώ έχεις καεί για πάντα.Κάνε κάτι δημιουργικό στη ζωή σου αντί να καταστρέφεις.

 15. Pingback: PirateParty Greece Newsletter 004 » Κόμμα Πειρατών Ελλάδας - Pirate party of Greece

 16. >Με είχατε κάνει ban μέχρι την τρίτη, και τώρα έγινα για πάντα;
  >Να ξεκλειδώστε το κωδικό μου. Έχω δικαίωμα να μιλάω στο φόρουμ!

  Σε ξεμπανάραμε, αλλά οι τρολιές ξέρεις που πάνε.

 17. Στεφανος Πολυμενιδης

  σας περιμενα. χθες γνωρισα σε ενα αρθρο πως ναι τελικα υπαρχετε-υπαρχουμε. ιδεολογικα αλλα και ανθρωπινα δινω και την ζωη μου για εσας-εμας, ωστε να ερθει η ωρα να γνωρισουν και υπολοιποι ανθρωποι πως μπορουμε και ηρθε η ωρα να ζησουμε ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ, χωρις ΚΑΠΟΙΟΙ να μας (ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ).δεν το αντεχω αλλο πια ουτε να την σκεφτωμαι αυτην την λεξη. εχουν μετατρεψει τις σκλυρες λεξεις του παρελθοντως οπως…… αυτοκρατορεια,βασιλεια,χουντα και αλλες πολλες και τις ονομασαν (κυβερνηση) για να μας ακουγετε καλυτερα………… αρκετα.

 18. Καλημέρα.

  Εμείς του εξωτερικού που δεν έχουμε πρόσβαση σε ΚΕΠ κι η πρεσβεία είναι μακριά, τι κάνουμε για την αποστολή της αίτησης εγγραφής;

 19. Αγαπητέ Λάζαρε,

  Κάθε αίτηση πρέπει να πιστοποιηθεί ότι όντως προέρχεται από αυτόν που
  γράφει, ώστε να μην μπορεί κάποιος να γράψει κάποιον άλλον
  ή κάποιος να γράψει όλον τον τηλεφωνικό κατάλογο.

  Εκτός από πρεσβεία/Προξενείο μπορείτε:

  Να θεωρήσετε την αίτηση σε ΚΕΠ, όταν έρθετε στην Ελλάδα, με ταυτότητα ή διαβατήριο.

  Να παραδώσετε την αίτησή σας αυτοπροσώπως σε κάποια διάσκεψη ή συνέδριο του Κόμματος στην Αθήνα ή την Θεσσαλονίκη ή τα κεντρικά μας γραφεία στην Αθήνα.
  (χωρίς θεώρηση, αλλά με ταυτότητα ή διαβατήριο).

  Αν παρ’ όλα αυτά τίποτα από τα παραπάνω δεν σας εξυπηρετεί, είστε και πάλι ευπρόσδεκτος για απόψεις και συνομιλία σε όλες τις πλατφόρμες μας, με εξαίρεση τη δυνατότητα ψήφου στο forum.

 20. Περιμένουμε πρακτικές προτάσεις για να πάει μπροστά αυτός ο τόπος.
  π.χ η αρχειοθέτηση των νόμων είναι πολύ ενδιαφέρουσα.

 21. Καλή τύχη στην προσπάθεια σας !!!
  Πραγματικά μοιάζει με όαση στο σάπιο πολιτικό σύστημα.
  Θα προσπαθήσω από μέρους μου να το διαδώσω σε όσος περισσότερους μπορώ.

 22. Ελπιζω να την στηριξουν πολλοί αυτην την ιδέα ,εγω το σκέφτομαι σοβαρά.
  Γιατι αυτο ειναι η Δημοκρατεία,
  Κάθε πράξη της κυβέρνησης πρέπει να είναι για το ώφελος των πολλών και όχι των λίγων.
  Να υπάρξει Τέλος επιτέλους στην κατάχρηση εξουσίας και την υπεροχή του χρήματος.
  Η οικονομία έγινε για να μπορουμε να ανταλάζουμε αγαθα και να πληρονώμαστε για την δουλειά μας ωστε να μην υπάρχει αδικία,και όχι να κερδοσκοπούν κάποιοι ενάντεια στην υγεία μας στην παιδεία μας και στο μέλλον μας, και η κυβέρνηση να νίπτει τας χείρας.

 23. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ

  ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ
  ΚΟΜΜΑ ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

 24. Βασίλη, πραγματικά δεν βαρέθηκες ακόμη; Εμείς βαρεθήκαμε.

 25. Πρώτα απο όλα δεν με λένε βασίλη.
  Λέγομαι Χρήστος Παππάς και έχω μια πολύ σοβαρή απορία. Αν ενδιαφέρεσαι να διαπιστώσεις αν τρολλάρω η όχι στείλε μου mail να σου δώσω facebook ή οτι άλλο θες ώ
  στε να συνεννοηθούμε επώνυμα.

 26. Geia sas

  edw sthn thessaloniki yparxei tpt pou tha mporoume na enimerothoume

 27. Αγαπητέ Ευγένιε,

  Προφανώς έγινε λάθος. Δεν χρειάζεται να παραφέρεστε.

  Θα ήταν χαρά μας να περάσετε από τα γραφεία μας, να γνωριστούμε και να μας εξηγήσετε αναλυτικά τις θέσεις σας.

 28. Aγαπητέ Νικο,

  Ευχαριστω που μου έλυσες την αποροία. Οπως κατάλαβες έχω πάρα πολύ λίγη υπομονή με οποιονδήποτε προσπαθεί να με σιωπήσει, εσκεμμένα ή οχι, αλλα χαίρομαι που δεν ήταν επίτηδες. Ειχα αρχίσει να ανησυχώ.

  Και βέβαια θα βρεθούμε, βεβαίως θα συζητήσουμε αλλα οχι για τις θέσεις μου, αυτές συμφωνούν με τις δικές σας, δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε. Θα συζητήσουμε για άλλα θέματα που σαν νέο κόμμα δεν έχετε ακόμη σκεφτεί (κανείς μας δεν περιμένει απο τους Πειρατές να έχουν γνώμη για τα πάντα…. εννοείτε οτι είστε νέο κόμμα και πολλά θα έρθουν με τον καιρό και με την συνεισφορά όλων μας).

  Ειμαι Ελληνο-Αυστραλός με Μακεδονική καταγωγή. Με πονά πάρα πολύ αυτό που κάνανε στην πατρίδα μου και θέλω να βοηθήσω όσο μπορώ να διορθώσουμε τα πράγματα.
  Αυτη τη στιγμη κατοικώ και εργάζομαι στην Λάρισα. Δεν φαντάζεστε πόσος ‘ντόρος’ έχει γίνει εδώ για τους Πειρατές…. Θα πάρετε καλό ποσοστό απο τη Θεσσαλία, ειμαι σίγουρος .

  Ευχομαι να γίνει το θαύμα και να πάρει το κόμμα πάνω απο 3% στην επικράτεια….

  Καλή δύναμη.

 29. Ξέρετε ότι η πατάτα Νάξου ειναι πατενταρισμένη από γερμανική εταιρεία και δεν μπορεί κανείς να την φυτέψει χωρίς άδεια της?
  Αυτα ειναι πνευματικά δικαιώματα.
  Θα κάνω τα αδύνατα δυνατά να ψηφίσουν όσοι πιο πολλοί γίνεται πειρατές.
  Αλλα παίδες προσέχετε μην μας απογοητεύσετε.
  Ο Θουκυδίδης είχε πει:
  Ή ελεύθεροι ή ήσυχοι, δεν μπορείτε να τα έχετε και τα δυο.
  Εγω προτιμώ ελεύθερος.
  Ένσταση που δεν αναφέρετε για την θρησκεία τιποτις.
  Τι θα κάνουμε με το παπαδαριό?

 30. Αγαπητε “nobody”,

  Οσον αφορα την πατάτα, θα πρεπει να γνωρίζεις οτι δεν προέρχεται ούτε απο τη Ναξο, ούτε απο τη Γερμανία. Ειναι φυτό που ήρθε στην Ευρώπη απο το Περού το 1565 με ενα Ισπανικό πλοίο.
  Θεωρητικά κανείς δεν έχει δικαίωμα στην πατάτα, πέραν το Περού.
  Ομως, επειδή η ποίκιλία της πατατας έχει αλλάξει σε τέτοιο βαθμό που σήμερα δεν είναι το ίδιο φυτό με αυτό που πρωτοήρθε στην Ευρώπη, η κάθε ποικιλία φέρει και τα δικαιώματα προέλευσης της.

  Η ποικιλία της Νάξου είναι απο το 1959 μέσω της υπαγωγής της «Πατάτας Νάξου» στον κατάλογο των υποχρεωτικώς προστατευόμενων από το κράτος προϊόντων. Δεν μπορεί να έχει κανείς άλλος τα δικιώματα της ποικιλίας Νάξου, πέρα των παραγωγών της Νάξου.

  Το θέμα που ανέφερες, δεν έχει να κάνει με την Γερμανία αλλα με ενα ψευδές άρθρο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και εχει να κάνει με τους σπόρους που δήθεν έρχονται απο Ολλανδία…

  Τέτοια θέμα δεν υπαρχει, δεν ισχύει και νάσαι σίγουρος οτι κανένα κράτος δεν μπορει να έχει “claim” στην πατάτα Νάξου. Είναι δικό μας προιόν, για πάντα.

  Οσο για το θέμα της θρησκείας, αυτό ειναι κατι που πολύ ορθώς δεν ακουμπάν οι Πειρατές.
  Επ’ουδεμίαν περίπτωση δεν πρέπει να μπερδεύουμε την πολιτική με την θρησκεία (αυτά τα κάνει το Λαος, όχι οι Πειρατές).
  Το να κάνει κάτι τέτοιο ενα κίνημα είναι σαν να επιβάλλει ενα είδος καταστολής της ελευθερίας του ανθρωπου να έχει τα πιστεύω του και τις απόψεις του.
  Οι Πειρατές, δεν ξέρω αν το εχεις ήδη καταλάβει, ειναι ΥΠΕΡ των ελευθεριών του ανθρώπου.
  “ΩΗΜΕ” και αν αρχίσουμε να επιβάλλουμε στον συνάνθρωπο μας αυτό που δεν μας αρέσει εμάς τους ιδίους (δηλ την επιβολή των ιδεολογιών και τα προσωπικά πιστεύω μας).

  Ελευθερία σημαίνει να υπερασπίζομαι το δικαίωμα του συνανθρώπου μου να αντιτίθεται με όλη του τη δύναμη σε αυτό που εγώ πιστεύω και την ίδια στιγμή αυτός να σέβεται το ίδιο δικαίωμα που εγώ έχω στα πιστεύω μου.
  Και να ξέρεις οτι η δική μου ελευθερία, ή το δικαίωμα μου στην ελευθερία σταματά εκεί που αρχίζει το δικαίωμα του συναθρώπου μου για ελευθερία.

  Η θρησκευτική ελευθερία ειναι ενα απο τα δικαιώματα που εχουν κατοχυρωθεί διεθνώς.

  Οσον αφορά το θέμα της επιβολής φόρων στην Ελληνική Εκκλησία (εάν σε αυτό αναφέρεστε), φόρων που πρέπει να είναι ισάξιοι των φόρων που πληρώνει ο κάθε πολίτης, αυτό ειναι ενα θέμα νομικό που και πάλι δεν μπορεί έτσι απλα να το χειριστεί ενα κίνημα ή μία κυβέρνηση χωρίς να λάβει υπόψιν και άλλους παράγοντες (πχ, το φιλανθρωπικό έργο που κάνει η εκκλησία, τα τεράστιας σημασίας και όγκου συσσίτια που κάθε μέρα μοιράζει η εκκλησία καθώς και πολλά άλλα που ο κοινός άνθρωπος δεν βλέπει στην καθημερινότητα του.)
  Δεν είμαι συνήγορος της Εκκλησίας, ούτε έχω το δικαίωμα να έχω άποψη χωρίς να είμαι γνώστης του όλου θέματος (η επαφή μου με την Εκκλησία είναι μονο το Πάσχα και τα Χριστούγεννα), αλλα αυτό που είναι σίγουρο ειναι το γεγονός οτι μερικά θέματα δεν πρέπει έτσι αφελώς να τα αναφέρουμε και να τα κατακρίνουμε χωρίς προηγουμένως να έχουμε μια σαφή εικόνα.

  Ας μήν εχουμε τέτοιες απαιτήσεις απο ενα νέο κίνημα, υπάρχουν άλλα πιό σοβαρά θέματα με τα οποία πρέπει να ασχοληθεί το κόμμα των Πειρατών, θέματα που επηρεάζουν την καθημερινότητα μας και που οι Πειρατές έχουν καθαρή και σωστή θέση.

  Ας παλέψουμε ολοι μαζί για αυτό το κάτι καλύτερο που οι Πειρατές προτείνουν και όλα τα άλλα θα ακολουθήσουν.

 31. αν στην περιοχή μου δεν υπάρχει υποψήφιος των πειρατών θα υπάρχει ψηφοδέλτιο του κόμματος για να ψηφίσω;

 32. Στη Χίο θα βρουμε ψηφοδέλτια;

 33. Υπάρχει όριο ηλικίας για την συμμετοχή στο κόμμα?

 34. Καλησπερα, να συγχαρω και το κομμα, ομολογω πως φαινεται πολλα υποσχομενο!
  Αυτο που με προβληματιζει καπως ειναι η εμφαση στην ελευθερια του ιντερνετ, της λογοκρισιας του, και τι μπορει να σημαινει και να προκαλεσει. Παρ’ολο που ειμαι σχετικα ασχετος απο pc και πληροφορικη (π.χ φορματ δεν ξερω να κανω), γνωριζω σχετικα καλα το comunity γενικοτερα του ιντερνετ, και το ποσο τεραστια ζημια μπορουν να προκαλεσουν διαφοροι ταλαντουχοι χρηστες, μεσω hacking, αλλα και με διαφορους ιστοτοπους, πχ 4chan, σε φυσικα και μη προσωπα. Εσεις τα καταδικαζετε ολα αυτα, η κρατατε ουδετερη σταση ?

 35. Δεν κατάλαβα τι πρέπει να καταδικάσουμε ή όχι. Αυτά που λες είναι εντελώς γενικά.

  Εμείς είμαστε κατά οποιασδήποτε προσπάθειας νομιμοποιήσης της λογοκρισίας στο διαδίκτυο και της παρακολούθησης της κίνησης και των δεδομένων των χρηστών.

 36. καλημερα παιδια και καλη επιτυχια την κυριακη.Υπαρχει περιπτωση να οργανωσετε οτιδηποτε στο ηρακλειο κρητης?Ευχαριστω προκαταβολικα

 37. Οι συναντήσεις για το Ηράκλειο οργανώνονται στο
  https://www.pirateparty.gr/forum/viewforum.php?f=30

  Γράψου και γράψε 🙂

 38. telika uparxete ontws , akouga sunexeia gia peirates … alla peirates den evlepa !
  eimai stin 8essaloniki pou mporw na sas vrw ? isws enas (pragmatikos) peiratis sas fani xrisimos , mono pou den eimai spoudagmenos i plousios gia na voh8iso oikonomika apla exw matia kai vlepw kai exw sixa8i tin ellada pou zoume …

 39. Pingback: Κύριε Τέλλογλου, ομιλείτε πειρατικά; | Κόμμα Πειρατών Ελλάδας – Πλήρωμα Σύρου

 40. Pingback: Κύριε Τέλλογλου, ομιλείτε πειρατικά; | Κόμμα Πειρατών Ελλάδας

 41. Pingback: Κόμμα Πειρατών Ελλάδας » Κύριε Τέλλογλου, ομιλείτε πειρατικά;

 42. Pingback: Δελτίο Τύπου » Κόμμα Πειρατών Ελλάδας - Pirate party of Greece

Τα σχόλια είναι κλειστά