Μία ακόμα προσφορά του άριστου νεοφιλελευθερισμού.

“Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν για τις παραλίες” είπε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Κωστής Χατζηδάκης και έδωσε εντολή για εντατικοποίηση των ελέγχων στις παραλίες, για τη διασφάλιση των κανόνων που προβλέπονται στις συμβάσεις παραχώρησης και την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων στους παραβάτες…

Σίγουρα μας κάνουν πλάκα. Για να λειτουργήσουν οι θεσμοί, πρέπει να επέμβει ο υπουργός! 

Στην ίδια κυβέρνηση μάλιστα είναι και ο Άδωνις Γεωργιάδης, που το 2017 έλεγε: “Να πουλήσουμε παραλίες, νησιά, λιμάνια, τρένα, τα πάντα…!”

Η νεοφιλελεύθερη αυτή κυβέρνηση έχει αφήσει ασύδοτους τους πάντες και μόνο όταν βλέπει να έχει επικοινωνιακό πρόβλημα βάζει τους υπουργούς να το παίζουν σκληροί και ανένδοτοι με τους παραβάτες που οι ίδιοι άφησαν ανεξέλεγκτους. 

Δεν είναι πολύς καιρός που είδαμε τους μπράβους των παραλιακών μπαρ να παρακολουθούν απειλητικά το Δημοτικό συμβούλιο στην Ρόδο και τώρα ακούμε για το ίδιο σινάφι να διώχνει πολίτες από τις παραλίες στην Πάρο, στην Σέριφο, στην Νάξου και σε άλλα νησιά για να βάλουν παράνομα την ξαπλώστρα των 120€ μπροστά στο κύμα. 

Στην Πάρο δεν είχαν γίνει έλεγχοι για δύο χρόνια. Για ποια εντατικοποίηση λοιπόν μιλάει ο υπουργός; 

Τα χρήματα είναι πολλά. Και προφανώς εδώ, όταν νοικιάζονται 20τμ παραλίας και καταλαμβάνονται 300, υπάρχει διαφθορά. Κάποιος τσεπώνει για να κάνει τα στραβά μάτια. 

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας ζητάει από τις αρμόδιες αρχές να κάνουν την δουλειά τους και από τους κατά τόπους εισαγγελείς να ερευνήσουν όλες τις περιπτώσεις για διαφθορά και να φροντίσουν να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι, όπου υπάρχουν. Οι δε επιχειρηματίες  πρέπει να μάθουν να σέβονται το νόμο και να μην καταλαμβάνουν τις παραλίες. Αυτό θα γίνει μόνο αν επιβληθούν υψηλά πρόστιμα στους παραβάτες και κλείσιμο των επιχειρήσεων όπου επαναλαμβάνεται η ίδια συμπεριφορά..

Τέλος, τα μέσα ενημέρωσης προσβάλλουν και υποβιβάζουν με το να αποκαλούν “κίνημα της πετσέτας” την αυθόρμητη  κινητοποίηση πολιτών για ελεύθερες σε πρόσβαση και χρήση παραλίες.