Τι έχει προσφέρει το κυβερνητικό σχήμα; Ταμείο εκποίησης δημόσιας περιουσίας, υπερφορολόγηση των πολιτών και εκποίηση της ιστορικής μνήμης των Ελλήνων στο βωμό πρόσκαιρων τακτικών σχεδιασμών στην Νοτιο-ανατολική Μεσόγειο δίνοντας βήμα σε ακροδεξιούς. Επιπλέον θέαμα με ψευτο-παλικαρίστικες «διαπραγματεύσεις» με τους εκπροσώπους των φίλιων λαών της Ευρώπης. Αποτέλεσμα όλων αυτών, να εξαϋλωθούν οι εγχώριες καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών, να καταστραφεί το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και να υπάρξει έξαρση εθνικισμού.

Πέραν όμως από την κριτική, το Κόμμα Πειρατών θέτει την τεχνογνωσία που έχει με τους επιστημονικούς συνεργάτες του στην διάθεση της νομοθετικής εξουσίας ώστε:

1) να διαμορφωθεί ένα θεσμικό πλαίσιο προστασίας της 1ης κατοικίας των Ελλήνων πολιτών που θα λαμβάνει υπόψη του τα δικαιώματα των επόμενων γενεών, όχι μόνο τα λάθη της δικής μας.

2) να συντονιστούν φορείς, καταπιστεύματα, φιλανθρωπικά funds ώστε να δημιουργηθεί ταμείο ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου που θα κάνει το αντίθετο από το ΤΑΙΠΕΔ, δηλαδή δεν θα θέτει την περιουσία των Ελλήνων πολιτών στη διάθεση ως «λαϊκών επενδυτών» της «λαϊκής δημοκρατίας της Κίνας» για να χρησιμοποιηθούν ως «λαϊκή κατοικία» airbnb και παράλληλο ξέπλυμα «λαϊκού χρήματος» και αλλά αντιθέτως θα αγοράζει τα ακίνητα αυτά από τους πλειστηριασμούς υπέρ κοινωφελών δράσεων.

3) να αποδοθούν τα αγορασμένα πλειστηριασθέντα είτε ως δωρεά στους πολίτες που τα έχασαν, ή αν έχουν ακόμα χρέη και κινδυνεύουν με επανάληψη κατάσχεσης, να τα κρατούν στο καταπιστεύματα προς απόδοση στους κληρονόμους τους, παρέχοντας ταυτόχρονα την δυνατότητα να διαμένουν σε αυτά.

4) να αξιοποιηθεί σωστά η περιουσία του Δημοσίου και των Πολιτών ώστε να παραχθεί πλούτος σε αυτή τη χώρα και να πάψει η αιμορραγία των απανωτών δανείων με επαχθείς όρους ώστε μέσω της φειδώ να επιτευχθεί η αυτάρκεια που μαζί την ανταγωνιστική διάθεση, την σκληρή δουλειά και την ελευθερία είναι το προαπαιτούμενο της αυτοδιάθεσης.

Σε μία χώρα που ο ανιστόρητος Υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε ότι “οι Έλληνες δεν ήταν ποτέ Πειρατές”, ενώ αποδεδειγμένα οι γείτονες Τούρκοι αυτό το κομμάτι της ελληνικότητας φοβούνται και σέβονται, οφείλουμε να ανατρέξουμε στην ιστορική μας μνήμη, να θυμηθούμε τους προγόνους μας στους οποίους οφείλουμε την ελευθερία μας και το βιός μας και να συνειδητοποιήσουμε ότι το Ελληνικό Κράτος το ίδρυσαν πειρατές και το πλήρωσαν πειρατές με τα πλοία τους και τη ζωή τους.

Το κόμμα των πειρατών είναι το κόμμα αυτών που αποπειρώνται τα καινοφανή. Αυτό ενοχλεί τους πολιτικούς χώρους που πέρασαν από τον πρωτογονισμό του πεζοδρομίου στην παρακμή της διαπλοκής χωρίς πολιτικό πολιτισμό ενδιαμέσως. Οι προσωρινοί διαχειριστές της πολιτικής εξουσίας να μην ξεχνάνε όμως η χώρα έχει τις καταβολές των ιδρυτών της που δεν είναι οι δικές τους, αλλά οι δικές μας.