Με κατάπληξη και τρόμο πληροφορηθήκαμε ότι το γραφείο του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Χαρδαλιά διένειμε[1] στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης φωτογραφίες του εν λόγω πολιτικού ανδρός στις οποίες απεικονίζεται να κοιτάζει εκπαιδευτικούς πίνακες με ΑΠΟΡΡΗΤΕΣ αεροφωτογραφίες που απεικονίζουν την ακριβή διάταξη δεξαμενών καυσίμων των Ενόπλων Δυνάμεων, και μάλιστα χωρίς καμία απολύτως επεξεργασία για την απόκρυψη των απόρρητων στοιχείων.

Δηλαδή, στα πλαίσια της επικοινωνιακής διαχείρισης της «επόμενης μέρας» των καταστροφικών πυρκαγιών και του κολοσσιαίου και ανήκουστου φιάσκου της έκρηξης στις αποθήκες πυρομαχικών της εξαιρετικά νευραλγικής 111 Πτέρυγας Μάχης, το γραφείο του κ. Χαρδαλιά εξέθεσε ανεπανόρθωτα ευαίσθητα ΑΠΟΡΡΗΤΑ των Ενόπλων Δυνάμεων. Βεβαίως, αργότερα εστάλη ορθή επανάληψη χωρίς την επίμαχη φωτογραφία, αλλά η ζημιά είχε ήδη γίνει. Και λέμε ότι η ζημιά αυτή είναι ανεπανόρθωτη και μη αναστρέψιμη, γιατί, άπαξ και το φωτογραφικό αυτό υλικό δημοσιοποιηθεί στο διαδίκτυο, μετά είναι απολύτως αδύνατο να αποσυρθεί.

Η Νέα Δημοκρατία αυτοαποκαλείται «μεγάλη πατριωτική παράταξη» και «κόμμα των αρίστων». Αρέσκεται να αμφισβητεί τον πατριωτισμό όλων των υπολοίπων, με την εξαίρεση όσων βρίσκονται δεξιότερα αυτής. Άραγε όμως, ποιος αληθινός άριστος και ποιος πραγματικός πατριώτης θα έκανε φέιγ-βολάν στρατιωτικά ΑΠΟΡΡΗΤΑ της χώρας του για να δείξει ότι «δραστηριοποιείται»; Και ποιος αξιοπρεπής άνθρωπος σ’ αυτό τον πλανήτη θα ανεχόταν μια κυβέρνηση τόσο ανεύθυνη; 

Ως Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, θεωρούμε ότι η άμεση παραίτηση του κ. Νίκου Χαρδαλιά από κάθε πολιτικό αξίωμα κι η οριστική και αμετάκλητη απόσυρσή του από την πολιτική ζωή της χώρας, σε όλα τα επίπεδα, είναι μονόδρομος. Ζητούμε επίσης να κινηθούν οι προβλεπόμενες ποινικές και πειθαρχικές διαδικασίες εναντίον του ιδίου, του επιτελείου του και κάθε εμπλεκόμενου στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. 

Για του λόγου το αληθές, παραθέτουμε το επίμαχο φωτογραφικό υλικό, με θολωμένη την αεροφωτογραφία για προφανείς λόγους. Η ένδειξη «ΑΠΟΡΡΗΤΟ» είναι εμφανέστατη.