Καλώς ήρθες στο Κόμμα Πειρατών Ελλάδας!

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας ιδρύθηκε στις 14 Ιανουαρίου 2012 μετά από πέντε μήνες συζητήσεων, διαβουλεύσεων και εθελοντικής εργασίας. Επισημοποιήθηκε στον Άρειο Πάγο στις 10 Φεβρουαρίου 2012.

Βρίσκεται ανάμεσα σε άλλα 56 ιδρυμένα και άλλα 21 επισήμως αναγνωρισμένα Κόμματα Πειρατών σε όλο τον κόσμο. Σήμερα εκπροσωπείται από 2 Ευρωβουλευτές, 19 βουλευτές και 201 Δημοτικούς συμβούλους σε όλη την Ευρώπη.

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας είναι τα μέλη του.  Διάβασε παρακάτω πως μπορείς να βοηθήσεις και να συμμετέχεις ενεργά τόσο στις διαδικασίες του όσο και στη διαμόρφωση της πολιτικής του.

Πως μπορώ να βοηθήσω στη οργάνωση και τις δράσεις του κόμματος

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας στηρίζεται στα μέλη του για την εσωτερική του λειτουργία του.  Μπορείς κι εσύ να βοηθήσεις ενεργά συμμετέχοντας σε μία ή περισσότερες από τις ομάδες εργασίας που έχουν δημιουργηθεί.

Αυτές τώρα είναι:

Ομάδα InformationTechnology (IT)

Εδώ τα μέλη δουλεύουν πάνω στις πληροφοριακές υποδομές, το software αλλά και τη διαχείριση του. Επίσης αναλαμβάνουν κατά περιόδους τη δημιουργία ελεύθερου λογισμικού  ή ιστοσελίδων που χρειάζονται ανάλογα με τις ανάγκες του κόμματος όπως αυτές προκύπτουν.
Επικοινώνησε στο: http://lists.pirateparty.gr/listinfo/it

Ομάδα Διεθνών Σχέσεων

Διεθνείς mailing lists, επαφές με άλλους Πειρατές, ηλεκτρονική συμμετοχή σε διεθνείς ομάδες πειρατών για ανταλλαγή απόψεων.
Επικοινώνησε στο: http://lists.pirateparty.gr/listinfo/intl-coordination

Ομάδα Δράσεων

Η ομάδα αυτή αναλαμβάνει την υλοποίηση και το συντονισμό οποιασδήποτε δράσης αποφασιστεί από τα μέλη του κόμματος.
Επικοινώνησε στο: http://teams.pirateparty.gr/projects/td

Ομάδα Επικοινωνίας

Η ομάδα επικοινωνίας έχει την ευθύνη για όλα τα κείμενα, Δελτία Τύπου, Newsletters, μεταφράσεις και αναλαμβάνει την προώθηση του κόμματος σε “κλασσικά” και νέα Μέσα, επίσης εδώ γίνεται η παραγωγή audio, video, animation, γραφικών, όπου χρειαστεί για την προώθηση του κόμματος ή όποια άλλη χρήση.
Επικοινώνησε στο: http://teams.pirateparty.gr/projects/pressteam

Ομάδα Περιφερειακού Συντονισμού

Η ομάδα περιφερειακού συντονισμού αποτελείται από μέλη σε Νομούς εκτός Αττικής, Πειραιά & Θεσ/νίκης, με σκοπό τον συντονισμό σε Τοπικό/Περιφερειακό Επίπεδο.

Ομάδα Εκλογών

Τέλος η ομάδα εκλογών έχει σαν αρμοδιότητα το συντονισμό όλων των εργασιών που απαιτούνται για να μπορέσει το κόμμα να συμμετέχει στις επόμενες εκλογές.

Μπορείς να δηλώσεις τη συμμετοχή στις ομάδες εδώ:
https://www.pirateparty.gr/forum/viewforum.php?f=87

Θέλω να συμμετέχω στη Διαμόρφωση Επίσημων Θέσεων και Προτάσεων

Μπορείς να συμμετέχεις σε μία ή περισσότερες από τις Επιτροπές Προγράμματος οι οποίες είναι ανοιχτές προς όλα τα μέλη.

Τα μέλη δικαιούνται να ψηφίζουν και να συμμετέχουν στις Επιτροπές Προγράμματος διαμορφώνοντας εθελοντικά και με βάση τις Αρχές μας το μέλλον του κόμματος και της Ελλάδας. Οποιοδήποτε κείμενο στο οποίο καταλήγει μια επιτροπή, τίθεται σε ψηφοφορία. Οι Επιτροπές Προγράμματος λειτουργούν κυρίως μέσα στο φόρουμ, αλλά οργανώνονται και ανά τακτά χρονικά διαστήματα online συναντήσεις στο mumble.

Μπορείς να δεις τις επιτροπές εδώ:
https://www.pirateparty.gr/forum/viewforum.php?f=75

Αν το θέμα που σε ενδιαφέρει δεν καλύπτεται από κάποια επιτροπή μπορείς να το προτείνεις.

Πως μπορώ να συναντηθώ με άλλα μέλη στην περιοχή μου

Μέσα στο forum του κόμματος υπάρχει αντίστοιχη συζήτηση για τις συναντήσεις που οργανώνονται ανά περιοχές. Περισσότερες πληροφορίες στο:
https://www.pirateparty.gr/forum/viewforum.php?f=9

Πως μπορώ να μιλήσω και να ανταλλάξω απόψεις  με άλλα μέλη

Συναντήσεις γίνονται στο mumble σχεδόν κάθε βράδυ, αλλά διοργανώνονται και προγραμματισμένες συναντήσεις των επιτροπών και των διαφόρων ομάδων και ανακοινώνονται στα κατάλληλα μέρη του forum.

Εκτός από το forum, μπορείς να επικοινωνήσεις με άλλα μέλη του κόμματος ζωντανά.
Mumble: https://www.pirateparty.gr/mumble/
IRC: https://www.pirateparty.gr/chat/

Πως μπορώ να ενημερώνομαι

– Από την αντίστοιχη κατηγορία στο forum.

– Από το Τwiter: http://twitter.com/#!/piratepartyGR

– Από το facebook : https://www.facebook.com/PiratePartyGR

– Μετέχοντας στην Ομάδα στο facebook http://www.facebook.com/groups/piratepartyGR/

– Μέσω του ενημερωτικού email (newsletter) που αποστέλλεται περιοδικά σε κάθε μέλος.

– Μέσω RSS Feed του επίσημου site του κόμματος.

– Συνεντεύξεις του κόμματος στα μέσα ενημέρωσης δημοσιεύονται στο επίσημο κανάλι του κόμματος στο youtube: http://www.youtube.com/user/PiratePartyGreece

-Η παρουσία μας σε διάφορα blog, ιστοσελίδες και ΜΜΕ αρχειοθετείται https://www.pirateparty.gr/media/

 
Θέλω να θέσω υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές

Υποψηφιότητα μπορεί να θέσει οποιοδήποτε μέλος του κόμματος, που πληρεί τις νόμιμες προϋποθέσεις. Μπορείς να απευθυνθείς στην Ομάδα Εκλογών για οποιαδήποτε απορία.

 

Έχω κάποια υποχρέωση προς το κόμμα; 

Για την ώρα η συνδρομή των 12 ευρώ το χρόνο δεν είναι υποχρεωτική, όμως αυτή διασφαλίζει την δυνατότητα συμμετοχής στις ψηφοφορίες. Δεν υπάρχει άλλη τυπική υποχρέωση για κανένα μέλος και φυσικά μπορεί να διαγραφεί οποτεδήποτε το ζητήσει. Βέβαια, το κόμμα χρειάζεται εθελοντικά ενίσχυση σε πολλούς τομείς, οπότε όλοι εκτιμούμε κάθε ενεργή συμμετοχή.