Οι Πειρατές της Ευρώπης και ο κόσμος καταδικάζουν έντονα τις ενέργειες του Βλαντιμίρ Πούτιν. 
Κοινή δήλωση των Ευρωπαίων Πειρατών
Κοινή δήλωση της Διεθνούς των Κομμάτων Πειρατών
Με βαθιά λύπη παρακολουθούμε τα γεγονότα στην Ουκρανία να εξελίσσονται και οι σκέψεις μας είναι με τον λαό της Ουκρανίας, αυτούς που υφίστανται τις συνέπειες αυτής της σύγκρουσης και εκείνους που αντιτίθενται στον πόλεμο στο εσωτερικό της Ρωσίας. 
Ελπίζουμε σε μια ταχεία και ειρηνική επίλυση αυτής της σύγκρουσης και στον άμεσο τερματισμό όλων των εχθροπραξιών στην περιοχή. 
Είναι εγγενές για το κίνημα των Πειρατών να αντιτίθεται στον πόλεμο. 
Η βία, και τα κίνητρα πίσω από αυτήν, είναι αντίθετα με τα ιδανικά της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της συνεργασίας και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που πρέπει να αποτελούν τα θεμέλια κάθε κοινωνίας.
Επομένως, πρέπει να ληφθούν όλα τα ειρηνικά και διπλωματικά μέτρα για την αποτροπή μιας σύγκρουσης. 
Φοβόμαστε, ωστόσο, ότι έχουμε φτάσει στο τέλος τέτοιων μέτρων. 
Παρά τις επείγουσες εκκλήσεις από όλο τον κόσμο για αποκλιμάκωση της κατάστασης, η κυβέρνηση Πούτιν αποφάσισε να εισβάλει σε μια κυρίαρχη δημοκρατική χώρα και να παραβιάσει το διεθνές δίκαιο. 
Η εισβολή, που λανθασμένα αποκαλείται ως ειρηνευτική επιχείρηση, αποτελεί σοβαρή απειλή για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη σταθερότητα στην περιοχή, καθώς και για τη ζωή και την αξιοπρέπεια των αμάχων που εμπλέκονται στα πυρά. 
Προς το παρόν, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η κυβέρνηση Πούτιν θα σταματήσει μέχρι να επιτύχει τον στόχο της, να υποτάξει πλήρως την Ουκρανία και να παραβιάσει την εδαφική της ακεραιότητα. 
Ως συνέπεια αυτού, η Ουκρανία κάλεσε τη διεθνή κοινότητα για βοήθεια, και αυτό είναι ένα κάλεσμα που πρέπει να λάβουμε υπόψη. 
Καλούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη διεθνή κοινότητα να υιοθετήσουν τα ακόλουθα μέτρα και θέσεις σχετικά με αυτή τη σύγκρουση:  
Καλούμε να :
Επιβεβαιώσουν το δικαίωμα των εθνών να καθορίζουν τις δικές τους πολιτικές εθνικής ασφάλειας και άμυνας. Επιπλέον, αναγνωρίζουμε το αναφαίρετο δικαίωμα των εθνών στην εδαφική τους ακεραιότητα, σύμφωνα με τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών  
Επιβάλλουν περαιτέρω κυρώσεις για να ακρωτηριάσουν τη ρωσική ελίτ και να εμποδίσουν την πρόσβασή της στις ευρωπαϊκές αγορές. 
Προμηθεύσουν την Ουκρανία με τα απαραίτητα εφόδια για βοήθεια στην άμυνά της και την πρόληψη μιας ανθρωπιστικής καταστροφής. 
Διασφαλίσουν ότι όλα τα μέρη τηρούν τις αρχές που ορίζονται στις Συμβάσεις της Γενεύης.  
Βοηθήσουν ανθρωπιστικές ομάδες στο έργο τους με τους πολίτες, τους πρόσφυγες, τα παιδιά, τους αιχμαλώτους πολέμου και τους τραυματίες. Επιπλέον, παρακαλούμε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ να εξετάσουν το ενδεχόμενο να βοηθήσουν στην υποδοχή των προσφύγων. 
Μειώσουν την ενεργειακή εξάρτηση της ΕΕ από τους ρωσικούς πόρους και αντικαταστήσουν επειγόντως αυτές τις πηγές ενέργειας με εναλλακτικές λύσεις χαμηλών εκπομπών ρύπων. 
Για όλα τα σχετικά κράτη με πυρηνικά όπλα να προχωρήσουν με συγκεκριμένα και επαληθεύσιμα βήματα για να αποτρέψουν τη χρήση πυρηνικών όπλων σε αυτή τη σύγκρουση. 
Εκφράζουμε την πλήρη υποστήριξή μας στο Κόμμα Πειρατών Ρωσίας και τη θέση του σχετικά με αυτή τη σύγκρουση.