“Περάστε από το τμήμα για εξηγήσεις”, διαμηνύει το “τμήμα προστασίας του κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος” προς τον Θανάση Γούναρη, πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του κόμματος Πειρατών Ελλάδας, παραπέμποντας σε άλλες εποχές.

O Θ. Γούναρης καλείται να απολογηθεί για συμμετοχή σε διαμαρτυρία κατά πλειστηριασμού ακινήτου τον περασμένο Μάιο, διατάραξη κοινωνικής ειρήνης και σωματική βλάβη κατά συρροή!

Όμως στη συγκεκριμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ο Θ. Γούναρης χτυπήθηκε άσχημα από τα ΜΑΤ, όπως και άλλοι συμπολίτες μας.

Μάλιστα υπέστη θλάση στα πλευρά, έφερε μώλωπες σε όλο το σώμα και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και μέχρι σήμερα αντιμετωπίζει προβλήματα στο βάδισμα.

Το περιστατικό κατέγραψαν πολλές εφημερίδες και ειδησεογραφικά blogs, ενώ υπάρχει και οπτικό υλικό και το ΠΕΙΡ είχε εκδώσει δελτίο τύπου.

Για την κλήση του προς απολογία, ο πρόεδρος της Δ.Ε. του ΠΕΙΡ σχολίασε:

“Είναι προφανές ότι αυτές οι πρακτικές δηλητηριάζουν τη πολιτική ζωή του τόπου και την εύρυθμη λειτουργία του πολιτεύματος και συνιστούν πολιτική εκτροπή.
Είναι επίσης προφανές ότι η εξουσία στη χώρα μας επιθυμεί να εξαφανίσει τάχιστα κάθε ίχνος αντίστασης και κάθε μικρή εστία αντίδρασης στα σχέδια της ίδιας, όσο και των δανειστών . Εκφοβίζουν τους πολίτες ώστε να μην συμμετέχουν στα κοινά, ποδοπατώντας την αλληλεγγύη και ποινικοποιώντας

τον ακτιβισμό και την πολιτική.

Δεν είναι τυχαίο ότι παράλληλα με τις διώξεις επιχειρείται και η φίμωση του Διαδικτύου με πρόσχημα τα πνευματικά δικαιώματα για τα οποία το κράτος εισπράττει προκαταβολικά και φόρο 2% πάνω στη τιμή των ηλεκτρονικών συσκευών . Ακόμα αντηχεί στα αυτιά μας αυτό το “πρέπει να μπλοκέρνουμε κατευθείαν κάθε ενοχλητική φωνή”, που ζήτησε ο Δήμαρχος Μπουτάρης από το Πρωθυπουργό πριν λίγες εβδομάδες .

Είναι θλιβερό, στη χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία, σε αυτή τη χώρα, να ποδοπατιέται τόσο βάναυσα κάθε δημοκρατικό δικαίωμα.

Η αναφορά στη συνάθροιση 30 – 40 ατόμων που γίνεται στη κλήτευση θυμίζει έντονα το χουντικό διάταγμα της 21ης Απριλίου ”περί απαγόρευσης Δημόσιας συνάθροισης πέραν των 5 ατόμων χωρίς την άδεια της αστυνομίας”.

Είναι θλιβερή και αντιδημοκρατική αυτή η τακτική και η απάντηση πρέπει να είναι η συσπείρωση όσων μάχονται ακόμα για τα δίκια αυτού του λαού και η εντατικοποίηση των πρωτοβουλιών για μια συνολική αντίδραση που θα φέρει το λαό μας ξανά κυρίαρχο στη ζωή και στη χώρα.

Η δημοκρατία στο τέλος θα νικήσει”.

Ο Θ. Γούναρης θα απολογηθεί την Τετάρτη 28/11, στις 11:30 το πρωί και το ΠΕΙΡ καλεί μέλη και φίλους του κόμματος να συμπαρασταθούν στον πρόεδρο της Δ.Ε.

ΠΗΓΕΣ

Κλήση σε απολογία

και για τον Θαν. Γούναρη μετά από Λαφαζάνη-αγωνιστές

Κλήσεις σε απολογία των αγωνιστών κατά πλειστηριασμών Γούναρη, Βουτσινά, Μαυρομμάτη

Κλήση σε απολογία σε βάρος Γούναρη (Πειρατές Ελλάδας)-Βουτσινά (ΑΛΑΝΥΑ) για πλειστηριασμούς

Κλήση σε απολογία σε βάρος Γούναρη (Πειρατές Ελλάδας)-Βουτσινά (ΑΛΑΝΥΑ) για πλειστηριασμούς

Δελτίο τύπου: Για την επίθεση των ΜΑΤ εναντίων πολιτών που διαμαρτύρονται για πλειστηριασμό (25 Μαΐου 2018)

Δελτίου τύπου – Για την επίθεση των ΜΑΤ εναντίων πολιτών που διαμαρτύροντα για πλειστηριασμό.

Δελτίο τύπου: Η κινηματική κοινωνία καλείται σε απολογία (23 Σεπτεμβρίου 2018)

Η κινηματική κοινωνία καλείται σε απολογία.