Η κινηματική κοινωνία εγκαλείται στα πρόσωπα των καλουμένων προς απολογία, από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας και το “Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος”.

Οι εγκαλούμενοι συμπολίτες μας, μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για πράξεις στις οποίες προέβησαν στη διάρκεια κινητοποιήσεων κατά πλειστηριασμών, το Μάρτιο στην Αθήνα.

Όταν εγκαλείται η κινηματική κοινωνία που αντιστέκεται, εκφράζοντας αλληλεγγύη προς τους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν το φάσμα της εκδίωξης από τα σπίτια τους, όταν εγκαλείται η κινηματική κοινωνία που διαμαρτύρεται και δεν είναι απαθής στις καταστάσεις που της επιβάλλονται, όταν καλείται σε απολογία η κινηματική κοινωνία που αγωνίζεται για όσα δεν της παρέχει το κράτος και καταδιώκεται με χημικά από τα ΜΑΤ, τότε η δημοκρατία βρίσκεται σε κρίση.

Και τότε αποκαλύπτεται η απέχθεια της εξουσίας προς το λόγο και τον αντίλογο, την αντιπαράθεση θέσεων και ιδεών, το δικαίωμα της διαμαρτυρίας, τα πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα.

Είναι ολοφάνερα τα συμπτώματα της κρίσης πανικού που βιώνει η κυβέρνηση, από τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις και τη φοβία απώλειας του ελέγχου.

Με κάθε μέσο επιχειρείται ο στραγγαλισμός των διαφορετικών φωνών και η εξαφάνιση κάθε εστίας αντίστασης, όσο μικρή και αν είναι.
Η περίπτωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη, επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, ο οποίος είναι μεταξύ των εγκαλουμένων προς απολογία, προσδίδει πολιτικό χαρακτήρα σε αυτή την υπόθεση και θυμίζει άλλες πέτρινες εποχές !!

Ακολουθώντας τα αχνάρια μιας άλλης εποχής και αντίληψης διακυβέρνησης, με βία και χημικά και διαπομπεύσεις στα δικαστήρια και την Ασφάλεια, μαθηματικά η κυβέρνηση οδηγείται στην εκλογική απομόνωση.

Και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό, γιατί βρίσκεται σε αναντιστοιχία με την ελληνική κοινωνία και σε απόσχιση με την πραγματικότητα.

Με τις σκέψεις αυτές, δηλώνουμε τη συμπαράσταση μας στους εγκαλούμενους και είμαστε στη διάθεση τους να προσφέρουμε κάθε δυνατή βοήθεια.