Με δήλωση που κατέθεσε την Δευτέρα στη ΓΑΔΑ, ο Θανάσης Γούναρης, πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του κόμματος Πειρατών Ελλάδας, αρνείται τις κατηγορίες για “διατάραξη κοινωνικής ειρήνης” και “πρόκλησης ελαφριών σωματικών βλαβών”, από τη συμμετοχή του σε διαμαρτυρία κατά πλειστηριασμού ακινήτου, τον περασμένο Μάιο.

Συγκεκριμένα ο Θ. Γούναρης γράφει στη δήλωση του:

“Αρνούμαι την κατηγορία και αιτούμαι την παύση της κατ’ εμού ποινικής διώξεως και την απαλλαγή μου από κάθε κατηγορία, καθώς πέρα της φυσικής μου παρουσίας στον τόπο διαμαρτυρίας, δεν προκύπτει οτιδήποτε άλλο από το αποδεικτικό υλικό. Επιφυλάσσομαι παντός δικαιώματος μου για τις βαρύτατες σωματικές βλάβες που υπέστην από τις πράξεις των αστυνομικών οργάνων την 23 – 5- 2018.

Δηλώνω ότι θεωρώ την παρούσα δίωξη πολιτική, αφού ποινικοποιεί τη διαμαρτυρία και τη φυσική παρουσία στη διαμαρτυρία, η οποία είναι μέρος του συνταγματικού δικαιώματος του συνέρχεσθαι και τείνει στην επιβολή εκφοβιστικών αστυνομικών μεθόδων για την καταστολή του κινήματος κατά των πλειστηριασμών και της προστασίας της λαϊκής περιουσίας”.

Υπενθυμίζεται ότι μαζί με τον Θ. Γούναρη είχαν κληθεί επίσης προς απολογία, η Αυγή Βουτσινά, μέλος του κινήματος ΑΛ.ΑΝΥ.Α και ο Αντώνης Μαυρομμάτης, στέλεχος του κόμματος της Λαϊκής Ενότητας.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι έξω από τη ΓΑΔΑ, συμμετείχαν μέλη της ΛΑΕ, του ΠΕΙΡ, εκπρόσωποι κινημάτων και οργανώσεων, ακτιβιστές αλλά και απλοί πολίτες.

Περισσότερα για τη χθεσινή συγκέντρωση:

iskra.gr: “Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην ΓΑΔΑ για τους διωκόμενους αγωνιστές κατά των πλειστηριασμών

in.gr: “Λαφαζάνης: Άνευ προηγουμένου αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης

Κόμμα Πειρατών Ελλάδας.

 

Κατηγορίες: Uncategorized