pp-logo-black-without-320Καλησπέρα, από τον Πρίνο της Θάσου.

Προχθές έκανα αίτηση εγγραφής μέλους και σήμερα έστειλα την επικυρωμένη αίτηση ταχυδρομικά.

Δεν το πιστεύω ακόμη, ότι έκανα αίτηση εγγραφής μέλους σε ‘Κόμμα’ (Θα προτιμούσα τον χαρακτηρισμό κίνημα, αλλά εντάξει, τι να κάνουμε).
 
Ήταν κάτι που δεν το φανταζόμουν ποτέ. Με αηδίαζε και με αηδιάζει ακόμη αυτή η κατάσταση πλήρους ανεγκέφαλης, ανεξέλεγκτης, γενικής υποταγής στον Θεό ‘Κόμμα’.
 
Αλλά σε αυτή την περίπτωση (πιστεύω) τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά από αυτά που μέχρι τώρα έχουμε κουραστεί να βλέπουμε στην χώρα μας.
 
Ξεκάθαρα πια καταλαβαίνεις το αν πρέπει (και έχεις υποχρέωση) να ανήκεις κάπου και που είναι αυτό.

Από την ώρα που ενημερώθηκα σχετικά με τους Πειρατές άρχισα να ελπίζω και πάλι ότι δεν χάθηκε το παιχνίδι, ότι ο Άνθρωπος μπορεί στο τέλος να νικήσει αυτό το ‘απάνθρωπο κατασκεύασμα’ που θέλει να τον υποδουλώσει, να τον κυριεύσει και στο τέλος ολοκληρωτικά να τον εξοντώσει.

Τελεσίδικα πια, αποφάσισα ότι, ναι, τώρα αξίζει να ασχοληθεί κάποιος ενεργά με την πολιτική και τα κοινά, με την ζωή του δηλαδή, που μέχρι τώρα πολύ έντεχνα και στο τέλος εκβιαστικά τον είχαν πείσει ότι δεν έχει και πολύ λόγο πάνω της, ότι δεν έχει πια κανένα δικαίωμα να αποφασίζει για αυτήν.

Ναι, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε επιτέλους ειλικρινά, να επικοινωνήσουμε, να οργανωθούμε, να παλέψουμε διεκδικώντας την ίδια μας την ύπαρξη αφήνοντας στην άκρη οτιδήποτε βρώμικο μας στοιχειώνει και μας μολύνει από το παρελθόν.

Να κάνουμε μια νέα αρχή, αυτή την εποχή που (ψυχικά) το έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ.

Οι ελπίδες όλων μας για το καλύτερο δυνατό, ας γίνουν η αστείρευτη πηγή ενέργειάς μας.

Μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά.

 
Δημήτρης Γιαντσος

3 σχόλια

John D · Τετάρτη, 2 Μαΐου, 2012 στο 22:10

Συμφωνώ Απόλυτα με τον Δημήτρη.
ΚάπωςΈτσι έκανα και εγώ ..

Eίμαι κι εγώ Πειρατής « Les Iz Mor · Κυριακή, 22 Απριλίου, 2012 στο 13:59

[…] / αναδημοσίευση από: Κόμμα Πειρατών Ελλάδος Share this:EmailTwitterFacebookTumblrLike this:LikeBe the first to like this post. […]

Tώρα αξίζει να ασχοληθεί κάποιος ενεργά με τα κοινά « Είμαι κι εγώ Πειρατής! · Πέμπτη, 26 Απριλίου, 2012 στο 18:05

[…] μπορούμε να κάνουμε πολλά.  Δημήτρης Γιαντσος Κόμμα Πειρατών Ελλάδος RSS feed for comments on this post | Leave a […]

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *