Αγαπητές αγαπητοί, φίλες και φίλοι

Ανήκω σε εκείνους που άκουγαν τους πολιτικούς να μιλάνε για λογαριασμό τους και στο τέλος έμεναν με μια πικρή γεύση στο στόμα και πολλά ερωτηματικά στο μυαλό, που δεν πείθονταν και δεν συμφωνούσαν με όσα άκουγαν και προβληματίζονταν.

Είμαι 49 χρονών και μέχρι σήμερα ποτέ δεν είχα δημοσιοποιήσει τις πολιτικές θέσεις μου κι αυτό γιατί δεν υπήρχε ένα κόμμα που να καλύπτει τις απόψεις μου και να μου δίνει το χώρο να τις εκφράζω.

Αυτό που αρχικά με προσέλκυσε στο κόμμα των Πειρατών ήταν ότι δεν υπάρχει πρόεδρος ή αρχηγός που να μου πει τι θα κάνω και τι θα σκεφθώ.

Αντίθετα, είδα ότι οι Πειρατές ενθαρρύνουν την ελευθερία της σκέψης γιατί αυτός είναι ο σκοπός και το νόημα της ζωής.

Είναι ένα νέο κόμμα που στηρίζει τη διάδοση και ανταλλαγή των ιδεών μέσω της ανάπτυξης της τεχνολογίας.

Σήμερα, οι αλλαγές είναι τόσο ραγδαίες και επηρεάζουν τους πάντες και όσοι κλείνουν τα αυτιά τους και μένουν προσκολλημένοι στο παρελθόν θα ξεπεραστούν – αν αυτό δεν έχει γίνει ήδη – πολύ γρήγορα.

Έρχεται ένας νέος κόσμος και εγώ δεν θρηνώ καθόλου τον παλαιό που δύει μαζί με τους νόμους και τις προκαταλήψεις του.

Προτιμώ να φωτίσω και να δω τις άπειρες δυνατότητες του κόσμου που ανατέλλει και όχι τις 2-3 λύσεις του παλαιού.

Ο ψηφιακός κόσμος δεν είναι προνόμιο κάποιας ελίτ, απλά είναι εδώ και σε κάθε σπίτι, δίνοντας τη δυνατότητα στον καθένα να είναι στο τιμόνι και να μπορεί να ακουστεί όχι μόνο στη χώρα του, αλλά σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Οι Πειρατές, δεν είναι ένα κόμμα δογματικό.

Προσωπικά, βλέπω τους Πειρατές σαν μια πλατφόρμα, όπου μπορώ να αναπτύξω τη σκέψη και τις ιδέες μου και αμέσως να έχω ανταπόκριση, να μπορώ να βρω κι άλλους σαν εμένα.

Οι Πειρατές, φέρνουν ένα νέο τρόπο σκέψης και αντιμετώπισης των προκλήσεων και περιστρέφονται γύρω από τον άνθρωπο που μπορεί και συλλογάται ελεύθερα, αποφασίζει ο ίδιος για το κοινό μέλλον του με τους άλλους.

Οι Πειρατές, θέλουν να έχουν οι απλοί άνθρωποι τον έλεγχο και εγώ είμαι σίγουρος ότι αν αυτό συμβεί, θα τον χρησιμοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο.

Βρέθηκα ανάμεσα στους Πειρατές γιατί πιστεύω ότι η φωνή τους πρέπει να ακουστεί, γιατί τη λύση σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή της ιστορίας μας μπορούμε να τη δώσουμε μόνο εμείς, συλλογικά.

Γιατί πιστεύω ότι οι αποφάσεις που αφορούν τους Έλληνες πρέπει να λαμβάνονται από όλους τους Έλληνες.

Βλέπω τους αποτυχημένους πολιτικούς να προσπαθούν να διασωθούν αλλά είναι πλέον αργά και δεν ξέρουν τι να κάνουν!

Πιστεύουν ότι ακόμα μπορούν να λένε ότι θέλουν με μια εκπομπή που απευθύνεται σε εκατομμύρια ανθρώπους , όταν στον ψηφιακό κόσμο υπάρχουν εκατομμύρια εκπομπές προς ένα μόνο άτομο!

Ας στείλουμε τον παλιό κόσμο στα σκουπίδια της ιστορίας!

Του αξίζει, γιατί ποτέ δεν έδωσε καμία βάση στις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες του απλού ανθρώπου.

Είναι στο χέρι μας, στην αντιπαράθεση του παλιού με το νέο, να φέρουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα το νέο και να μην χάσουμε άλλο χρόνο.

Ήμουν πειρατής στα ερτζιανά και πήρα μέρος στη μάχη για την ανατροπή του κατεστημένου της κρατικής ραδιοφωνίας.

Ήμουν πειρατής εκδότης ενός μουσικού φανζίν, που εναντιώθηκε στις εταιρείες και πρότεινε άλλες μουσικές από αυτές των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης που παρουσίαζαν ότι ήθελαν γιατί έλεγχαν την πληροφορία,

Βρέθηκα ανάμεσα στους Πειρατές για να κάνω το ίδιο και σήμερα, να ανατρέψω τον ξεπερασμένο δικομματισμό και τα κόμματα του περασμένου αιώνα, μαζί τους και την τηλεόραση, και τα «μέσα μαζικής ενημέρωσης», ένα όρο που με κάνει να γελάω σήμερα, στην εποχή του ίντερνετ.

Τελικά ήμουν γεννημένος Πειρατής, αλλά δεν το γνώριζα…

Σας ευχαριστώ.
Σταθης Λειβαδιτης

Κατηγορίες: Η δική σας γνώμη

14 σχόλια

anginara · Πέμπτη, 26 Απριλίου, 2012 στο 13:48

Αγαπητέ φίλε, σχεδόν με κάλυψες πλήρως…..
Στη δική μου περίπτωση, ήμουν όχι μόνο γεννημένος, αλλά και εγγεγραμμένος πειρατής και δεν το γνώριζα..(μάλλον καλύτερα δεν το θυμόμουνα).
Κανα-δυο χρόνια πριν, θυμάμαι μια οργή που με είχε πιάσει σχετικά με το απρόσκοπτο port scanning στο οποίο είχαν αρχίσει να επιδίδονται κάποιες εταιρίες- πάροχοι, χωρίς καμιά αίσθηση ευθύνης για την απροκάλυπτη καταπάτηση συνταγματικών δικαιωμάτων που τελούνταν. Άρχισα λοιπόν να ψάχνω στο δίκτυο για ομοϊδεάτες υποστηρικτές, και τους βρήκα στο νεοσύστατο τότε φόρουμ, όπου και γράφτηκα. ‘Έκτοτε, και χωρίς άλλη τακτική (και ουσιαστική) περαιτέρω επικοινωνία κυρίως λόγω του αυξημένου όγκου των λοιπών υποχρεώσεων, έδραττα κατά μόνας..Στο σχετικά διευρυμένο πλην στενό κοινωνικό επίπεδο που ο καθένας μας επηρεάζει με τις πολιτικές του τοποθετήσεις, ήταν πασίγνωστες οι πειρατο-φιλοσοφικές μου απόψεις..Μέχρι του σημείου που λόγω της διευρυμένης εκλογολογικής συζήτησης των ημερών, βρέθηκε ο άνθρωπος που μου άνοιξε τα μάτια:
– “και τί θα ψηφίσουμε τελικά βρε Χρήστο?”
-“σου έξήγησα ήδη οτι το μόνο που θα ψήφιζα στην παρούσα κατάσταση θα ήταν ένα κόμμα πειρατών άν υπήρχε..”
-”Μα… Υπάρχει…”
Τα υπόλοιπα είναι απλά ιστορία… Google, pirate party gr, έπεσα πάνω στη φόρμα…τη συμπλήρωσα αμέσως άνευ ενδοιασμών.Και αυτό το άνευ ενδοιασμών έχει τη δική του βαρύτητα όταν εκφράζεται απο έναν ενεργό πολίτη 36 χρονών που δέν ένοιωσε ποτέ έτοιμος να μετάσχει σε οποιοδήποτε πολιτικό σχηματισμό μεχρι τώρα..
Το επόμενο πράγμα ήταν να πάρω τηλέφωνο για να συγχαρώ όλα τα παιδιά που είχαν το θάρρος, το κουράγιο και ίσως (απ’οτι φαίνεται) και το θράσος για να ξεκινήσουν όλο αυτό το πράγμα και να θέσω εαυτόν στη διάθεση της προσπάθειας.
Σκεφτείτε οτι την ώρα που γράφω αυτές τις γραμμές, δέν έχω ακόμη τυπώσει την αίτηση για να την πάω στο ταχυδρομείο…Θα το κάνω αμέσως μετά.. Ευτυχώς που ένα ψάξιμο στα μειλ μου αποκάλυψε τους κωδικούς εκείνης της παλιάς εγγραφής στο φόρουμ, οι οποίοι ως δια μαγείας ισχύουν ακόμη και είχα την ευκαιρία να μοιραστώ τον ενθουσιασμό μου μαζί σας άμεσα..
Τελικά ήμουν εγγεγραμμένος πειρατής και δέν το θυμόμουνα…
Καλή δύναμη σε όλους ..
chr

Γιωργος · Σάββατο, 28 Απριλίου, 2012 στο 17:05

Φίλε Στάθη αν και δε θεωρώ τον εαυτό μου πολιτικοποιημένο,
μπορώ να πώ πως οι πειρατές είναι πάρα πολύ κοντά στο τρόπο που φαντάζομαι τη δημοκρατία.
Οι απλοί άνθρωποι έχουν κοινή λογική.
Όλοι έχουν δικαίωμα στο λόγο όσον αφορά το κοινό καλό.
Ο λαός πρέπει να εμπιστευθεί το λαό.
Είμαι 27 και είμαι Πειρατής.

Πάνος Καρυώτης · Σάββατο, 28 Απριλίου, 2012 στο 22:31

Αγαπητέ Στάθη,

Με καλύπτεις απόλυτα:

“Τελικά ήμουν γεννημένος Πειρατής, αλλά δεν το γνώριζα…”

Διαφωνώ · Τρίτη, 1 Μαΐου, 2012 στο 07:11

“Ας στείλουμε τον παλιό κόσμο στα σκουπίδια της ιστορίας!
Του αξίζει, γιατί ποτέ δεν έδωσε καμία βάση στις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες του απλού ανθρώπου.”

Το αν δίνεται προσοχή (στις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες του απλού ανθρώπου) δεν έχει να κάνει με το αν χρησιμοποιείται η α ή β τεχνολογία. Αν υπάρχει θέληση να δοθεί προσοχή (στις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες του απλού ανθρώπου) τότε θα δοθεί προσοχή, είτε βρισκόμαστε στον παλαιότερο τεχνολογικό κόσμο, είτε βρισκόμαστε στον νεότερο τεχνολογικό κόσμο. Αν δεν υπάρχει θέληση να δοθεί προσοχή τότε δεν θα δοθεί προσοχή, είτε βρισκόμαστε στον παλαιότερο τεχνολογικό κόσμο είτε βρισκόμαστε στον νεότερο τεχνολογικό κόσμο.

Βασιλης · Τετάρτη, 2 Μαΐου, 2012 στο 16:13

Συγχαρητηρια για το κομμα.πολυ καλη ιδεα.ζητω οι πειρατες.

John D · Πέμπτη, 3 Μαΐου, 2012 στο 19:00

Αγαπητέ Στάθη, δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο, παρά μόνο να συμφωνήσω μαζί σου ΑΠΟΛΥΤΑ.

«Τελικά ήμουν γεννημένος Πειρατής, αλλά δεν το γνώριζα…»

<>

Takis · Παρασκευή, 4 Μαΐου, 2012 στο 23:50

Κυριε Σταθη ειμαι παλαιοτερος πειρατης απο σενα..και λυπαμαι που δεν θα παρω τη θεση του προεδρου του κομματος εφοσον δεν υπαρχει χαχα

Παρ ολα αυτα αναπολωντας το παρελθον θελω να υπαρχει και πειρατικο μελλον..για ολους..!!

Lef · Παρασκευή, 4 Μαΐου, 2012 στο 23:59

Έχει περίπου 1 μήνα που ήρθα σε πρώτη επαφή με τη ωραία παρέα των Πειρατών και τις πρωτοποριακές-φρέσκιες ιδέες τους και ερευνώντας την ιστοσελίδα διαπίστωσα ότι με εκφράζει απόλυτα! Έτσι λοιπόν, αηδιασμένος από το σάπιο παλιοκομματικό σύστημα κι από τους κωλοτούμπες, τους κλεφταράδες και τους προδότες της Ελλάδας, αποφάσισα ότι θα το ψηφίσω κιόλας.

Σήμερα το απόγευμα όμως έφαγα μεγάλη πίκρα κι απογοήτευση, διότι διαπίστωσα ότι στη πόλη μου δεν εκπροσωπείται στις εκλογές ;-( Όχι τίποτ’ άλλο, αλλά το είχα συστήσει και σε άλλα 7-8 άτομα (φίλους και συγγενείς αναποφάσιστους που ψάχνονταν) που αποφάσισαν κι αυτοί να το στηρίξουν και τώρα, αύριο δεν ξέρω τί να τους πω…

Ειλικρινά λυπάμαι πολύ 🙁

ΤΟΝΙΑ · Κυριακή, 6 Μαΐου, 2012 στο 14:19

ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΜΟΥ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΤΕΣ.ΠΕΡΑΣΑΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΣΠΟΥ ΝΑ ΔΩ ΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
ΠΑΝΤΑ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΗΜΟΥΝ ΠΕΙΡΑΤΗΣ,ΑΠΛΑ ΕΨΑΧΝΑ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΔΡΑΣΩ .
ΤΟΝ ΒΡΗΚΑ!!!!!!!!!!!! ΕΙΜΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ !!!!!!!!!!!!!

Ημουν γεννημένος Πειρατής, αλλά δεν το γνώριζα… | gatoulos · Τετάρτη, 25 Απριλίου, 2012 στο 00:48

[…] ευχαριστώ. Σταθης Λειβαδιτης https://www.pirateparty.gr Share this:TwitterFacebookLike this:LikeBe the first to like this post. This entry was posted in […]

Ημουν γεννημένος Πειρατής, αλλά δεν το γνώριζα… | Κόμμα Πειρατών Ελλάδας – Τοπικό Γραφείο Μαγνησίας · Τετάρτη, 25 Απριλίου, 2012 στο 21:42

[…] Πηγή: https://www.pirateparty.gr/2012/04/hmoun/ Share this:EmailPrintMoreDiggShare on Tumblr Pin ItLike this:LikeBe the first to like this post. By ECO Pirate • Posted in Διάφορα 0 […]

Ημουν γεννημένος Πειρατής, αλλά δεν το γνώριζα… « Είμαι κι εγώ Πειρατής! · Πέμπτη, 26 Απριλίου, 2012 στο 18:03

[…] Κόμμα Πειρατών Ελλάδος RSS feed for comments on this post | Leave a comment […]

Ημουν γεννημένος Πειρατής, αλλά δεν το γνώριζα « My Estore · Δευτέρα, 30 Απριλίου, 2012 στο 19:27

[…] αλλά δεν το γνώριζα… Σας ευχαριστώ. Σταθης Λειβαδιτης https://www.pirateparty.gr [+] Share & Bookmark • Twitter • StumbleUpon • Digg • Delicious […]

Ημουν γεννημένος Πειρατής, αλλά δεν το γνώριζα… | Κόμμα Πειρατών Ελλάδας · Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου, 2012 στο 17:03

[…] Πηγή: https://www.pirateparty.gr/2012/04/hmoun/ Share this:EmailPrintTwitterFacebookMoreDiggStumbleUponTumblrRedditLinkedInPinterestLike this:LikeBe the first to like this. By ECO Pirate • Posted in Πειρατικά Άρθρα 0 […]

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *