Η Νέα Δημοκρατία έχει κηρύξει τον πόλεμο στις γυναίκες. Θυμίζουμε τις προσπάθειές της ενάντια στην εισαγγελέα της δίκης για το βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη. Θυμίζουμε τη σφοδρότητα με την οποία επιτέθηκε στο ελληνικό κίνημα #MeToo, προκειμένου να προστατέψει μεγαλόσχημους «γαλάζιους» που είχαν κακοποιήσει γυναίκες σε διάφορους χώρους. Μετά, έφερε το νόμο Τσιάρα περί υποχρεωτικής «συνεπιμέλειας» για να δώσει πεσκέσι τις γυναίκες και τα παιδιά τους στους κακοποιητές «συζύγους» κι έδωσε γραμμή στα δικαστήρια ν’αναγνωρίσουν την ψευδοεπιστημονική «γονεϊκή αποξένωση», την οποία απορρίπτει το σύνολο της επιστημονικής κοινότητας. Ακολούθησαν διάφοροι υπουργοί, βουλευτές κι ευρωβουλευτές της που ακολούθησαν τη γραμμή των τραμπικών κατά των αναπαραγωγικών δικαιωμάτων των γυναικών. Μεταξύ αυτών ήταν κι ο κ. Κυμπουρόπουλος, γνωστός από τότε που είχε παραστήσει το θύμα στην ξεκάθαρα πολιτική αντιπαράθεσή του με τον Παύλο Πολάκη, που συνέχεια μας τον κουνάει για «τοξικό μπαμπούλα» το επικοινωνιακό επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας. 

Μπροστά στο κύμα των απανωτών γυναικοκτονιών, η Νέα Δημοκρατία αρνείται πεισματικά να συμμορφωθεί με τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης στην οποία έχει προσχωρήσει η χώρα μας, μαζί με ολόκληρη την Ε.Ε.[1] Αρχικά με υπουργό «Δικαιοσύνης» τον Κωνσταντίνο Τσιάρα και τώρα με τον κ. Φλωρίδη που μόνο την περιστροφή της Γης γύρω από τον άξονά της δεν έχει ποινικοποιήσει ακόμα, αρνείται πεισματικά να εισάγει στο νομικό πλαίσιο της χώρας μας τον όρο «γυναικοκτονία». Και πώς επιχειρηματολογεί γι’αυτό; Με δικαιολογίες παρμένες κατευθείαν απ’τa εγχειρίδια μισογύνηδων influencers. Κι από τον Μπαλάσκα που έδινε από τηλεοράσεως οδηγίες στους γυναικοκτόνους για το πώς θα πέσουν «στα μαλακά» κι η ΕΛ.ΑΣ. θεώρησε ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με αυτό, περάσαμε στην κυρία Δημογλίδου που προσπαθεί να μας πείσει ότι για τη γυναικοκτονία δίπλα στο φυλάκιο του Α.Τ. Αγίων Αναργύρων έφταιγε το θύμα που δεν… απέδειξε ότι κινδύνευε. Γι’αυτό και την αποπήραν, λέγοντάς της το αμίμητο «κυρία μου, το περιπολικό δεν είναι ταξί» – και, λίγα δευτερόλεπτα μετά, έπεσε νεκρή από τις μαχαιριές του πρώην συντρόφου της[2].

Στο μεταξύ, αποκαλύπτονται όλο και περισσότερες αντιφάσεις, όλο και περισσότερες υπεκφυγές, όλο και περισσότερα κενά, όλο και περισσότερα ψέματα στο αφήγημα της ΕΛ.ΑΣ. του ισόβιου υπουργού «Προστασίας του Πολίτη» και του προκατόχου του, κ. Θεοδωρικάκου. Από το γενικότερο «δε βαριέσαι» που χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο κλάδο ως τα «πρωτόκολλα» της ΕΛ.ΑΣ. που, σε συνδυασμό με την επιδεικτική απάθεια που δείχνει απέναντι στις κακοποιημένες γυναίκες, τις αφήνει έκθετες στις ορέξεις των κακοποιητών, των βιαστών και των γυναικοκτόνων. Κι όλα αυτά, την ίδια ώρα μάλιστα που  η ΕΛ.ΑΣ. τρέχει να υπερασπιστεί τα συμφέροντα σκιωδών και παρανομούντων funds, αλλά και ύποπτων «επενδυτών» που θέλουν να βάλουν στο χέρι τη λαϊκή κατοικία και περιοχές-φιλέτα με ενεργές αρχαιολογικές ανασκαφές σαν το λόφο Καστέλι των Χανίων. Η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκει πάντα ένα σωρό «στελέχη» για να πνίξουν στα δακρυγόνα και να σαπίσουν – ή και να σκοτώσουν – στο ξύλο όποιον αντιδρά στην καταστροφική πολιτική αυτής της κυβέρνησης, αλλά για να προστατέψει μια γυναίκα που κινδυνεύει «δεν έχει κόσμο και μέσα». Όμως, από τη χώρα που έρχεται δεύτερη σε αριθμό αστυνομικών ανά κάτοικο στην Ευρωπαϊκή Ένωση[3] και δαπανά τόσα χρήματα σε περιπολικά και οπλισμό  δε λείπουν ούτε ο κόσμος, ούτε τα μέσα. Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων της ηγεσίας, φυσικής και πολιτικής. 

Περαιτέρω, θα επισημάνουμε ξανά όσα είπαμε χτες για τον κίβδηλο, πλαστό και ψευδεπίγραφο ευρωπαϊσμό της Νέας Δημοκρατίας. Είχε κάνει σημαία της το σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη». Στην Ευρώπη όμως, υπουργοί παραιτούνται αναλαμβάνοντας πλήρως τις ευθύνες τους για λάθη και παραλείψεις υφισταμένων τους. Είδαμε πρόσφατα τον κ. Κουίκενμπορν, τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης του Βελγίου: παραιτήθηκε γιατί δικαστής δεν διεκπεραίωσε το αίτημα της Τυνησίας για έκδοση του τρομοκράτη που τελικά σκότωσε δυο Σουηδούς φιλάθλους στις Βρυξέλλες. Δεν κρύφτηκε πίσω από «πρωτόκολλα» και «διαδικασίες» όπως ο κ. Χρυσοχοΐδης. Δεν ακούστηκε από κανένα ΜΜΕ στο Βέλγιο κανένα κουτοπόνηρο «ερώτημα» τύπου «τι δουλειά είχαν οι Σουηδοί εκεί» ή «ε, έπρεπε κι αυτοί να προσέχουν», από αυτά που ακούμε συνέχεια στην Ελλάδα. Αντίθετα, ο κ. Κουίκενμπορν ανέλαβε τις ευθύνες του, είπε ότι είναι καθήκον του να παραιτηθεί και το έπραξε[4].

Ως Κόμμα Πειρατών Ελλάδας απαιτούμε την άμεση παραίτηση και διαγραφή των κ.κ. Χρυσοχοΐδη και Φλωρίδη, καθώς και τη διαγραφή των κ.κ. Θεοδωρικάκου και Τσιάρα. Είναι οι αρχιτέκτονες της σημερινής κατάστασης στην Ελλάδα, με τη βίαιη, βαριά εγκληματικότητα να τρομοκρατεί τον πληθυσμό και κυρίως τις γυναίκες, την ώρα που η ΕΛ.ΑΣ. κυνηγάει τα φέιγ-βολάν του Ρουβίκωνα. Απαιτούμε την άμεση διαγραφή των κ.κ. Σπυρίδωνος-Άδώνιδος Γεωργιάδη, Νότη Μηταράκη, Πέτρου Μαντούβαλου και Παύλου Μαρινάκη για τις γεμάτες κυνισμό, ντροπιαστικές τοποθετήσεις τους για το έγκλημα που η εγκληματική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας επέτρεψε να γίνει[5]. Απαιτούμε την άμεση απομάκρυνση της φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. και την άμεση κάθαρση σε αστυνομικό και δικαστικό σώμα – αυτή η απαίτηση συμπεριλαμβάνει και την εκδίωξη όλων των χουντικών-φασιστικών-ναζιστικών «σταγονιδίων». Απαιτούμε την άμεση συμμόρφωση του νομικού μας πλαισίου με ό,τι ορίζει η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, την άμεση αλλαγή του τρόπου με τον οποίο ΕΛ.ΑΣ. και δικαστικό σώμα αντιμετωπίζουν τα περιστατικά οικογενειακής βίας, καθώς και την άμεση ενίσχυση, στελέχωση και προστασία των δομών για τις κακοποιημένες γυναίκες. Η ανοχή τελείωσε. Η Ελλάδα πρέπει να γίνει κανονική χώρα, είτε αυτό αρέσει στη Νέα Δημοκρατία είτε όχι.

Πηγές:

Φωτογραφία: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

[1] eur-lex.europa.eu. (n.d.). Προσχώρηση της ΕΕ στη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης. EUR-Lex – 4301302 – EN – EUR-Lex. [online] Available at: https://eur-lex.europa.eu/EL/legal-content/summary/eu-accession-to-the-istanbul-convention.html

[2] Η Αυγή (2024). Γυναικοκτονία στους Αγ. Αναργύρους / ‘Κυρία μου, το περιπολικό δεν είναι ταξί’ – Η κυνική απάντηση της ΕΛΑΣ (ηχητικό). [online] avgi.gr. Available at: https://www.avgi.gr/koinonia/481814_kyria-moy-peripoliko-den-einai-taxi-i-kyniki-apantisi-tis-elas-ihitiko.

[3] The Manifold Files – GR. (2022). Η Ελληνική Αστυνομία σε αριθμούς. [online] Available at: https://themanifoldfiles.org/gr/unscrupulous-protect/elliniki-astynomia-se-arithmous/

[4] euronews. (2023). Βέλγιο: Παραιτήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης μετά την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες. [online] Available at: https://gr.euronews.com/2023/10/20/belgio-paraithsh-ypoyrgos-dikaiosynhs-tromokratikh-epithesh-bryxelles

[5] Εφημερίδα των Συντακτών. (2024). «Γαλάζιες» χυδαιότητες κόντρα στην κοινωνική οργή για τη γυναικοκτονία. [online] Available at: https://www.efsyn.gr/politiki/kybernisi/428242_galazies-hydaiotites-kontra-stin-koinoniki-orgi-gia-ti-gynaikoktonia

#ΚομμαΠειρατωνΕλλαδας #ΔελτιοΤυπου #Γυναικοκτονια #Δικαιοσυνη #ΕλληνικηΑστυνομια