Με αγανάκτηση ακούσαμε σήμερα το πρωί τον πρόεδρο του συλλόγου μικρών και μεσαίων σούπερ μάρκετ, κ. Γιάννη Πηλίδη, στον Αθήνα 98,4 να περιγράφει την κατάσταση που έχει παγιωθεί στην χώρα μας και την ανούσια πρόοδο που έχει γίνει στα θέματα της ακρίβειας. Ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη, ο πληθωρισμός πέφτει από το 2,6% στο 2,4%, στην Ελλάδα, παρά τα μέτρα, ανέβηκε από το 3,1% στο 3,4%. Τα όποια μέτρα λαμβάνει η κυβέρνηση προφανώς είναι αναποτελεσματικά.

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας απαιτεί από την κυβέρνηση να πάρει πραγματικά μέτρα κατά της ακρίβειας που θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα στην πηγή του. Και η πηγή του είναι οι προμηθευτές που έχουν διαφορετικούς τιμοκαταλόγους για την Ελλάδα από άλλες χώρες της Ευρώπης με διαφορές στις τιμές από 30% ως 300%. Σε τέτοιες καταστάσεις, η εφάπαξ μείωση κατά 5%-10% στις τιμές δε λύνει το πρόβλημα, καθώς ο πληθωρισμός την απορροφά σε 1 με 2 μήνες.

Η κυβέρνηση οφείλει να απαιτήσει από τις εταιρείες παραγωγής να δίνουν τις ίδιες τιμές στην Ελλάδα και να απειλήσει με εξοντωτικά πρόστιμα στην περίπτωση που δεν συμμορφωθούν. Ταυτόχρονα, πρέπει να φροντίσει οι προμηθευτές να πληρώνονται άμεσα μέσω τραπεζών και να μην λειτουργούν ως δανειστές των μεγάλων σούπερ μάρκετ, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο τις τιμές.