Έξι μήνες έχουν περάσει από την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς και το Ισραήλ, με τον απολύτως ασύδοτο «στρατό» του, έχει εξοντώσει πάνω από 33.000 Παλαιστίνιους, οι περισσότεροι γυναίκες και παιδιά – και ποιος ξέρει πόσες χιλιάδες είναι θαμμένοι κάτω απ’τα ερείπια της ισοπεδωμένης Γάζας, του μεγαλύτερου γκέτο που στήθηκε απ’τον καιρό του Γκέτο της Βαρσοβίας. Το επιχείρημά τους είναι πως βρίσκονται σε «αυτοάμυνα» κι ότι υπερασπίζονται το «δικαίωμα του Ισραήλ να υπάρχει».

Η Γάζα έχει ισοπεδωθεί κι έχει καταστεί μη κατοικήσιμη. Το έδαφος έχει μολυνθεί από χιλιάδες τόνους επικίνδυνων ουσιών που περιέχονται στις βόμβες που αφειδώς και χυδαία παρέχονται στο Ισραήλ, πρωτίστως από τις ΗΠΑ και τη Γερμανία. Δεν έχει απομείνει καμία υποδομή – οδική, υγειονομική, τίποτα. Σε μεγάλα μέρη της Γάζας ο πληθυσμός υποφέρει από λιμό. Οι κυβερνήσεις του Ισραήλ, απ’τον καιρό του Μπεν Γκουριόν ακόμα, εφήρμοσαν διαχρονικά πολιτικές απαρτχάιντ κατά των Παλαιστινίων. Η διεφθαρμένη, νεοφασιστική, ρατσιστική κυβέρνηση του Ισραήλ έχει βάλει για τα καλά μπροστά τις μηχανές της γενοκτονίας των Παλαιστινίων.

Η κυβέρνηση Νετανιάχου δεν κάνει καμιά προσπάθεια να κρύψει ότι στόχος της είναι η γενοκτονία των Παλαιστινίων κι ο οριστικός εκτοπισμός τους από τη γη τους. Όσο τα φώτα της δημοσιότητας ήταν στραμμένα στον «πόλεμο» και ενώ στο Ισραήλ βρισκόταν ο ΥΠΕΞ των Η.Π.Α. Άντονι Μπλίνκεν, ο υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ Μπεζαλέλ Σμότριτς ανακοίνωσε την αρπαγή 8000 στρεμμάτων απο την Δυτική Όχθη. Αυτό μάλιστα έγινε αφού οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι η επέκταση των – παράνομων έτσι κι αλλιώς – εποικισμών του Ισραήλ στην Δυτική Όχθη δε συνάδει με το διεθνές δίκαιο. Προφανώς οι Ισραηλινοί ποντάρουν στην άνευ όρων υποστήριξη και συνενοχή των φίλων τους και στον πλήρη έλεγχο του αμερικανικού ΥΠΕΞ από την πανίσχυρη και αποκλίνουσα προς την Ακροδεξιά AIPAC.

Οι Παλαιστίνιοι δεν αναγνωρίζονται καν ως άνθρωποι από το ισραηλινό κράτος και τους νυν και αεί διακατεχόμενους από αποικιοκρατικές εμμονές προστάτες του (ΗΠΑ, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία) που αρνούνται ν’αντιταχθούν έμπρακτα στα εγκλήματα πολέμου που διαπράττει. Για να εξασφαλιστεί ότι το ισραηλινό κράτος θα μπορέσει να επιτελέσει τη σφαγή ανενόχλητο, οι κυβερνήσεις του «σοσιαλδημοκράτη» Όλαφ Σολτς στη Γερμανία και του αυταρχικού νεοφιλελεύθερου Ρίσι Σούνακ καταστέλλουν και συκοφαντούν κάθε επικριτική φωνή ως «αντισημιτική», ενώ στις ΗΠΑ που καμαρώνουν για την 1η Τροπολογία του Συντάγματός τους, όποιος τολμήσει να μιλήσει υπέρ των Παλαιστινίων πληρώνει βαρύ τίμημα.

Μάλιστα, την Παρασκευή που μας πέρασε, η γερμανική κυβέρνηση έστειλε δυόμισι χιλιάδες πραιτοριανούς για να καταπνίξουν ημερίδα κατά του απαρτχάιντ που διοργάνωσαν εβραϊκές ειρηνιστικές οργανώσεις, τις οποίες κατηγορεί – αν είναι δυνατόν! – για «αντισημιτισμό» κι απαγόρευσε στο Γιάνη Βαρουφάκη την είσοδο στη χώρα! Μπάιντεν, Σολτς, Σούνακ, Μακρόν – κι από κοντά ο άθλιος Στάρμερ των ψευδεπίγραφων «Εργατικών» είναι όλοι συνένοχοι στη μεθοδευόμενη γενοκτονία των Παλαιστινίων, όπως υπήρξαν συνένοχοι οι προκάτοχοί τους και στη γενοκτονία των Τούτσι από τους εξτρεμιστές Χούτου στη Ρουάντα.

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη συνεχιζόμενη σφαγή των Παλαιστινίων από το Ισραήλ. Ο σπουδαίος Ιβοριανός τραγουδιστής Alpha Blondy είχε γράψει πως το Απαρτχάιντ είναι ναζισμός. Συμφωνούμε απόλυτα μαζί του. Η διεθνής κοινότητα βοά, αλλά οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο κι η τελούσα υπό γαλλογερμανική ομηρία «ειδικής πλειοψηφίας» Ευρωπαϊκή Ένωση απαγορεύουν κάθε σκέψη για συμμόρφωση του Ισραήλ με το Διεθνές Δίκαιο. Η στάση τους συνιστά συνενοχή.

  • Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας συμπάσχει με τους καταπιεσμένους λαούς της Παλαιστίνης, του Ισραήλ, της Ουκρανίας, της Κίνας, της Ρωσίας και όλης της Γης. Δεν αποδέχεται καμία από τις χυδαίες και προσβλητικές για το ανθρώπινο είδος δικαιολογίες των Ισραηλινών και των συνενόχων τους και απαιτεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση:
  • Να καταδικάσει την αθλιότατη ενέργεια της γερμανικής κυβέρνησης να απαγορεύσει την είσοδο και πολιτική δραστηριότητα στο Γιάνη Βαρουφάκη.
  • Να αναγνωρίσει χωρίς άλλη χρονοτριβή Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1948.
  • Να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για την άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων και από τις δύο πλευρές.
  • Να επιβάλει στο Ισραήλ αυστηρότατες κυρώσεις που θα περιλαμβάνουν:
    • Απαγόρευση εισόδου στην Ε.Ε. και επιβολή κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων σε όλη την ισραηλινή Ακροδεξιά, ξεκινώντας από τους εποικιστές και φτάνοντας στον ίδιο το Νετανιάχου και την ηγεσία της IDF
    • Εμπάργκο όπλων
    • Εμπάργκο σε όλα τα προϊόντα που προέρχονται από τους παράνομους εποικισμούς
    • Εμπάργκο ειδών και τεχνολογιών διπλής χρήσης
    • Ακαδημαϊκό εμπάργκο
    • Απαγόρευση εισόδου, παραμονής και δραστηριοποίησης στην Ε.Ε. με οποιοδήποτε τρόπο όλων των εμπλεκομένων στην ισραηλινή βιομηχανία εγκληματικού λογισμικού (spyware)
    • Να ηγηθεί της προσπάθειας για να οδηγηθούν οι μακελάρηδες, τόσο του Ισραήλ όσο και της Χαμάς, στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Η ανοχή είναι συνενοχή.