Με φρίκη μάθαμε ότι η γερμανική αστυνομία, κατόπιν εντολής του γερμανικου Υπουργείου Εσωτερικών κατέστειλε με σαμποτάζ και βία διάσκεψη για την Παλαιστίνη που συνδιοργανώθηκε από την εβραϊκή ειρηνιστική οργάνωση Jewish Voice for Peace και προχώρησε σε ακραίες μορφές λογοκρισίας, τις οποίες δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ.

Συγκεκριμένα, προέβη σε απαγόρευση εισόδου στη χώρα και σε απαγόρευση «πολιτικης δραστηριότητας», ακόμη και μέσω τηλεδιάσκεψης ή μετάδοσης βιντεοσκοπημένης ομιλίας, στον πρύτανη του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης και στο γενικό γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη. Η αιτιολόγηση είναι επιεικώς προσβλητική για κάθε νοήμονα άνθρωπο: η «αποτροπή» αντισημιτικών σχολίων. Υπενθυμίζουμε ότι οι Γερμανοί αστυνομικοί συνέλαβαν με την κατηγορία του «αντισημιτισμού» πρωτίστως Εβραίους ακτιβιστές επειδή ζητούσαν ειρήνη και ασφάλεια για τον Παλαιστινιακό λαό! Επίσης υπενθυμίζουμε ότι η Γερμανία απαγορεύει ως «αντισημιτισμό» το κίνημα BDS (Boycott, Divest, Sanctions – μποϋκοτάζ, αποεπένδυση, κυρώσεις) που καλεί σε μποϋκοτάζ, απομάκρυνση επενδύσεων και κυρώσεις κατά του ισραηλινού κράτους για τις πολλαπλές παραβάσεις του Διεθνούς Δικαίου, όπως επίσης και κάθε κριτική εκ μέρους της Κοινωνίας των Πολιτών κατά της πολιτικής του ισραηλινού κράτους.

Θυμίζουμε ότι στη «δημοκρατική» Γερμανία είναι πλέον πολύ επικίνδυνο να θεωρεί κανείς ανθρώπους τους Παλαιστίνιους και να υπερασπίζεσαι τα δικαιώματά τους. Έχουμε δει απολύσεις, ακυρώσεις εκδηλώσεων, παρενοχλήσεις και βία, συκοφαντικές στοχοποιήσεις από τον ακροδεξιό φιλοϊσραηλινό όχλο. Όλα αυτά με τις ευλογίες της γερμανικής κυβέρνησης.

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας καταδικάζει απερίφραστα αυτή τη φασιστική ενέργεια της γερμανικής κυβέρνησης και τη σύμπραξη του γερμανικού πολιτικού κατεστημένου σ’αυτή. Εκφράζουμε την αμέριστη υποστήριξη και συμπαράστασή μας στο Γιάνη Βαρουφάκη, που υφίσταται βάναυση λογοκρισία για τα μάτια ενός απαρτχάιντ χειρότερου κι απ’αυτό της Νοτίου Αφρικής. Καλούμε όλο τον δημοκρατικών αντιλήψεων πολιτικό κόσμο της χώρας να καταδικάσει τη γερμανική αθλιότητα. Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να προβεί άμεσα σε αυστηρό διάβημα προς τη γερμανική και απαιτούμε να κληθεί χωρίς χρονοτριβή ο Γερμανός πρέσβης για να δώσει εξηγήσεις.

Επίσης, καλούμε το Γερμανικό Κόμμα Πειρατών, καθώς και όλα τα Κόμματα Πειρατών στην Ευρώπη, να δράσουν σύμφωνα με την πειρατική ιδεολογία και τις πειρατικές αρχές και να καταδικάσουν ομόφωνα κι ανεπιφύλακτα αυτή την πρωτοφανή λογοκρισία και να ζητήσουν άμεση ανάκληση αυτής της απόφασης που θυμιζει μέρες του 1933.

Αναρωτιόμαστε, τέλος, τι άλλο θα κάνει η γερμανική κυβέρνηση για να βοηθήσει τον φασίστα Νετανιάχου. Ήδη απολύονται, διώκονται και προπηλακίζονται για χάρη του Νετανιάχου ένα σωρό άνθρωποι. Τι άλλο θα κάνει ο Σολτς; Θα επιβάλει ανάλογη απαγόρευση και σε κυβερνητικά στελέχη της Ισπανίας, της Ιρλανδίας και του Βελγίου; Θα επιβάλει ανάλογη απαγόρευση στον Ζοζέπ Μπορέλ, τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας; Θ’αρχίσει μήπως να καίει βιβλία; Θ’αρχίσει μήπως να απαγορεύει πρόσβαση σε ιστοσελίδες και να αφαιρεί την ιθαγένεια από Γερμανούς πολίτες, όπως έκανε στην Ελλάδα η Χούντα; Πού θα φτάσει πια ο γερμανικός κατήφορος;