Μέσα στα πάμπολλα εγκλήματα που για λόγους συγκάλυψης ακολούθησαν το Έγκλημα των Τεμπών, αποκαλύφθηκε κι ότι κάποιοι παραποίησαν το ηχητικό με τις συνομιλίες μεταξύ του μοιραίου σταθμάρχη και μηχανοδηγών για να στήσουν το κυβερνητικό αφήγημα του «ανθρώπινου λάθους». Ακολούθησε πρόταση μομφής από τον κ. Νίκο Ανδρουλάκη, στην οποία συναινεί και όλη η αντιπολίτευση.

Ως Κόμμα Πειρατών Ελλάδας αναρωτιόμαστε σε τι ακριβώς αποσκοπεί ο κ. Ανδρουλάκης. Για να πετύχει η πρόταση δυσπιστίας χρειάζεται απόλυτη πλειοψηφία 151 βουλευτών. Η Νέα Δημοκρατία έχει στη διάθεσή της 158 κι έχει αποδείξει ιστορικά πως έχουν ένστικτο παραμονής στην εξουσία. Πιστεύει σοβαρά ο κ. Ανδρουλάκης ότι θα υπάρξουν «γαλάζιες» διαρροές; Σε ποιο σύμπαν ζει; 

Αυτή η πρόταση μομφής θα πετύχει μονάχα τα εξής:

  1. Θα συσπειρώσει την κυβερνώσα παράταξη
  1. Θα δώσει στον κ. Μητσοτάκη τη δυνατότητα να βγει «αναβαπτισμένος» και με «ανανεωμένη» την εμπιστοσύνη της Βουλής στο πρόσωπό του
  1. Θα δώσει στους γαλάζιους βουλευτές τη δυνατότητα να ξαναβγούν στα κανάλια και να μας πουν για τα Τέμπη ότι «αυτά έχουν κριθεί, 41%»
  1. Ο κ. Ανδρουλάκης θα έχει την ευκαιρία, για πρώτη ίσως φορά στη ζωή του, να πει «να, κοιτάτε, κάνω κι αντιπολίτευση».

Βεβαίως, αν ήμασταν στη Βουλή κι ερχόταν η πρόταση δυσπιστίας, θα καταψηφίζαμε αυτή την καταστροφική κυβέρνηση για λόγους αρχής. Δε μπορούμε όμως να μη βλέπουμε την πραγματικότητα: οι συσχετισμοί στο Κοινοβούλιο είναι τέτοιοι κι η πολιτική συγκυρία είναι τέτοια που η Νέα Δημοκρατία σίγουρα παρακάλαγε γι’αυτή την κίνηση του κ. Ανδρουλάκη.