Ο υπουργός υγείας, Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης πιάστηκε να λέει ψέματα ότι τα απογευματινά χειρουργεία θα γίνονται με προτεραιότητα από την λίστα αναμονής. Όπως επιβεβαιώνουν εργαζόμενοι του Νοσοκομείου «Αττικόν», 2 από τους 3 ασθενείς που χειρουργήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης που μας πέρασε δεν ήταν στην λίστα αναμονής, ή είχαν εγγραφεί τις τελευταίες μέρες. Τα απογευματινά χειρουργεία δηλαδή έχουν γίνει μέσο διάκρισης των ασθενών σε δύο κατηγορίες.  Για αυτό είχαμε προειδοποιήσει. Η αλήθεια φαινόταν από την αρχή. «Προηγείται όποιος πληρώνει».

Ο υπουργός υγείας, Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης πιάστηκε ξανά πριν από λίγες μέρες να λέει ψέματα για την εφημερία του νοσοκομείου του Αγίου Νικολάου κατά την οποία δεν υπήρχε χειρουργός. Ενώ το νοσοκομείο εφημερεύει κάθε μέρα, ο υπουργός ψευδώς είπε ότι δεν ήταν σε εφημερία. Είναι δυνατόν υπουργός Yγείας να μιλάει τυχαία για τόσο σοβαρό θέμα και να ελπίζει ότι έτσι είναι; Όχι φυσικά. Ο υπουργός γνώριζε και διάλεξε να πει ψέματα καθώς η πραγματικότητα είναι ότι αυτό βολεύει την κυβέρνηση. Δεν τελείωσε όμως εδώ αυτή η ιστορία. Όταν ρωτήθηκε σχετικά, έδωσε και ιατρική γνωμάτευση, λέγοντας ότι ο νέος που σκοτώθηκε από την φωτοβολίδα δε θα μπορούσε να σωθεί, ακόμα και να υπήρχε χειρουργός άμεσα διαθέσιμος. Μήπως πήρε ήδη ο υπουργός πτυχίο ιατρού ή ιατροδικαστή από κάποιο από τα ιδιωτικά «πανεπιστήμια» που θέλουν να φέρουν στην χώρα μας; Μήπως σπούδασε Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας και δεν το ξέρουμε;

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας τονίζει ότι το πρόβλημα της υποστελέχωσης των νοσοκομείων της χώρας δεν μπορεί να είναι κάτι που συζητάμε μόνο όταν αποκαλύπτεται η άσχημη πραγματικότητα. Είναι χρόνιο πρόβλημα στο οποίο οι κυβερνήσεις της χώρας αρνούνται να δώσουν λύση επικαλούμενες δημοσιονομικά ή άλλα ζητήματα. Καθημερινά έχουμε διακρίσεις και καθημερινά θρηνούμε θύματα από αυτό το πρόβλημα, αλλά λιγοστά περιστατικά γίνονται γνωστά. 

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας ζητά την άμεση παραίτηση του υπουργού Yγείας για τα ψέματα που λέει ή την απόλυσή του από τον πρωθυπουργό, κ. Μητσοτάκη, ως ανεπαρκή και μυθομανή. Τίποτα από όσα λέει δεν μπορούμε να πιστέψουμε. Αυτό το πρόβλημα με τον κ. Γεωργιάδη είναι γνωστό από την εποχή των “νανογιλέκων” και του Nico-Pal που «αφαιρεί τη νικοτίνη απ’τα τσιγάρα». Αυτός ο άνθρωπος είναι απολύτως ακατάλληλος για υπουργός και αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος.

Επαναλαμβάνουμε ότι τα πραγματικά προβλήματα του συστήματος υγείας λύνονται με υποδομές, προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, κάλυψη και ενίσχυση κάθε απαραίτητου υλικοτεχνικού εξοπλισμού των νοσοκομείων, και με πραγματικούς μισθούς στους εργαζόμενους. Μόνο έτσι πέφτει και το “κόστος” της υγείας που μας παρουσιάζουν συνεχώς ως πρόβλημα, καθώς ο γενικός πληθυσμός παραμένει υγιέστερος και μειώνονται οι συχνές επισκέψεις του σε γιατρούς και νοσοκομεία.