Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας καταδικάζει απερίφραστα και καταγγέλλει την τραμπούκικη εισβολή των πραιτοριανών ΜΑΤ και ΟΠΚΕ στο ΑΠΘ. Για άλλη μια φορά, η Νέα Δημοκρατία κι ο ισόβιος «προστάτης του πολίτη» Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δείχνουν τη χουντική λογική με την οποία αντιμετωπίζουν το φοιτητικό κίνημα. Είναι ξεκάθαρο ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η τρομοκράτηση της νεολαίας που αγωνίζεται ενάντια στην υποθήκευση του μέλλοντός της.

Βεβαίως, δεν πρόκειται ν’αποδεχτούμε σε καμία περίπτωση δηλώσεις «συμπαράστασης» από το αμαρτωλό ΠΑΣΟΚ που έχει κι αυτό μακρά ιστορία καταστολής κι εκδικητικών διώξεων κατά του φοιτητικού κινήματος. Επιπλέον, είναι κι αυτό συνένοχο στην απαξίωση της ανώτατης παιδείας και στην υπόθαλψη της διαφθοράς και της διαπλοκής στα πανεπιστήμια. Καταδικάζουμε επίσης και καταγγέλλουμε όλους τους «δημοσιογράφους» που σαράντα χρόνια τώρα, με ξεδιάντροπες ψευτιές και άθλια στερεότυπα επιπέδου βιντεοταινίας, συκοφαντούν το δημόσιο πανεπιστήμιο και τους φοιτητές, παρουσιάζοντας το μεν πανεπιστήμιο ως «άντρο ανομίας» και τους φοιτητές ως φύσει και θέσει εγκληματίες. Δεν πρόκειται να ανεχτούμε την ποινικοποίηση των φοιτητικών αγώνων και τη δικαστική ομηρία των φοιτητών που διεκδικούν το αυτονόητο.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των φοιτητών και φοιτητριών, χωρίς ΚΑΜΙΑ δίωξη.


Απαιτούμε την άμεση απόσυρση των κρανοφόρων τραμπούκων από κάθε ΑΕΙ.


Απαιτούμε την αποβολή από το ακαδημαϊκό σώμα ΟΛΩΝ των «καθηγητών» που στοχοποιούν φοιτητές και φοιτήτριες.

Απαιτούμε την απόσυρση του απαράδεκτου αυτού νόμου.

Τέλος, απαιτούμε επαναφορά του ακαδημαϊκού ασύλου στα πανεπιστήμια, που είναι το κατ’εξοχήν μέσο θωράκισης της ελευθερίας ανταλλαγής απόψεων και ιδεών και του ακαδημαϊκού έργου της χώρας.