Οι αγρότες ζητάνε από την κυβέρνηση το αυτονόητο. Αλλά η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση, που έχει λεφτά μόνο για τους επιχειρηματίες φίλους της που ελέγχουν τα ΜΜΕ και για κανέναν άλλο, ποντάρει πάλι στον κοινωνικό αυτοματισμό για την ηθική απαξίωση των αντιδράσεών τους και για να καταστήσει αποδεκτή την καταστολή τους. 

Τη στιγμή που τα νοικοκυριά πληρώνουν χρυσά τα αγροτικά προϊόντα, οι παραγωγοί βγάζουν ίσα-ίσα το κόστος τους, κι αυτό αν έχουν καλή χρονιά. Αντί η κυβέρνηση να μιμηθεί το παράδειγμα χωρών όπως το Βέλγιο και να προσπαθήσει να λύσει το θέμα ικανοποιώντας τα δίκαια αιτήματά τους κι αντί να δημιουργεί αγροτική πολιτική για το μέλλον, που προδιαγράφεται δυσοίωνο, μιλάει για δημοσιονομικές δυσκολίες. Κατά τα άλλα η οικονομία πάει πολύ καλά!

Οι αγρότες έχουν να αντιμετωπίσουν το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη, το ακριβότερο πετρέλαιο, παρά το γελοίο σχόλιο του Σπυρίδωνος-Αδώνιδος Γεωργιάδη ότι είναι το φθηνότερο «προ φόρων» και τα καιρικά φαινόμενα που γίνονται όλο και πιο ακραία, λόγω της κλιματικής αλλαγής. Πάνω σε αυτά προστίθενται και οι καθυστερήσεις για τις αποζημιώσεις και για έργα που θα έκαναν την ζωή τους ευκολότερη και τις καλλιέργειές τους πιο ασφαλείς. 

Έχουμε δει ακόμα και επιθέσεις από golden boys της Νέας Δημοκρατίας που κατηγορούν τους αγρότες ότι ζητάνε χρήματα ενώ τα τρακτέρ τους κοστίζουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ και έχουν μεγάλες εκτάσεις! Να ενημερώσουμε τους κυρίους αυτούς ότι το χώμα δεν τρώγεται και τα τρακτέρ πίνουν πετρέλαιο. Αν δε γνωρίζουν πως παράγει η γη, να πάνε να δουλέψουν λίγο μεροκάματο σε κάποιον αγρό. Γιατί μάλλον νομίζουν ότι το μαρούλι βγαίνει από το μηχάνημα που το συσκευάζει και η μπριζόλα φυτρώνει άγρια με λίγη βροχή.

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας απαιτεί από την κυβέρνηση την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των αγροτών, την άμεση απεμπλοκή της χώρας από το χρηματιστήριο ενέργειας και την αξιοποίηση προμηθειών καυσίμων μέσω συμβάσεων σε συμφωνημένες τιμές, όπως γίνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη, την υλοποίηση έργων ενεργειακής αυτονόμησης της χώρας και την επιβολή πλαφόν στις τιμές της ενέργειας, κάτω από τα 10 λεπτά την κιλοβατώρα, στα 7 για τους αγρότες. Επίσης ζητάμε την άμεση επαναδιαπραγμάτευση της ΚΑΠ που θα περιλαμβάνει και μέτρα όπως 1) 100% επιδοτούμενο πρόγραμμα για νέες τεχνολογίες, για 2 ως 5 έτη σε νέους αγρότες (ανάλογα με το είδος καλλιέργειας και την καινοτομία). 2) δημιουργία φορέων τυποποίησης προώθησης και εξαγωγής αγροτικών προϊόντων, και 3) νομιμοποίηση ιδιωτικής χρήσης κάνναβης και άδειες σε καλλιέργειες μικρών ποσοτήτων και πώλησης μέσα από εγκεκριμένα εμπορικά κανάλια.