Αύξηση στην συμμετοχή στα φάρμακα ως και 80% με υπουργική απόφαση, ένα από τα τελευταία έργα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Ας μην γελιόμαστε. Ο υπουργός Υγείας Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης δεν ήθελε να δώσει χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό για την υγεία στους φίλους του φαρμακοβιομήχανους ώστε να μην φανεί ως άμεση διαπλοκή. Έτσι έκανε το δεύτερο καλύτερο. Αύξησε την συμμετοχή των ασφαλισμένων στα γενόσημα και με μία από τις κλασσικές λαϊκίστικες τεχνικές που χρησιμοποιεί, έκανε ότι πήρε πίσω τις «κατά λάθος» υπερβολικές αυξήσεις και τις περιόρισε στα «μόλις» 3 ευρώ. Αυτό μειώνει άμεσα τα rebate που γίνονται από την φαρμακοβιομηχανία ενώ αυξάνει το κόστος για τους ασφαλισμένους κατά 30 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. 

Τώρα καταλαβαίνουμε όλοι την μετακίνησή του από το Υπουργείο Ανάπτυξης στο Υπουργείο Υγείας. Πρώτα εξασφάλισε τις χρηματοδοτήσεις για τις επενδύσεις στους φίλους του και μετά τους έδωσε να χρήματα να τις αποπληρώσουν ώστε να μην τους κοστίσει τίποτα. 

Στην ίδια λογική και ο πρώην υπουργός Μεταφορών Κωνσταντίνος Αχιλλέα Καραμανλής που στην σύμβαση με την Hellenic Train χάρισε τον όρο επενδύσεων 600 εκατομμυρίων που είχε συμφωνηθεί αρχικά και ταυτόχρονα φρόντισε να απαλειφθεί η υποχρέωση της ελληνικής κυβέρνησης να ολοκληρώσει τα συστήματα ασφαλείας στον σιδηρόδρομο. Έτσι φτάσαμε στο ανθρώπινο λάθος για το οποίο θέλει να μας πείσει ο κύριος υπεύθυνος της τραγωδίας των Τεμπών.

Την στιγμή που γίνονται όλα αυτά, η ειδησιογραφία ασχολείται με το αυτονόητο δικαίωμα στο γάμο ομόφυλων ζευγαριών για να αποπροσανατολίσει από τα συνεχόμενα σκάνδαλα διαπλοκής. Το ίδιο κάνουν και τα περισσότερα κόμματα στην βουλή, με κύριους αβανταδόρους τα ακροδεξιά ρετάλια της Νέας Δημοκρατίας, Νίκη, Σπαρτιάτες και Ελληνική Λύση. Αυτοί δρουν μάλιστα υποβοηθούμενοι ακόμα και από «φιλόσοφους» που δίνουν συνεντεύξεις σε οικονομικές εφημερίδες.

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας δεν φοβάται να καταγγείλει την πραγματική διαπλοκή. Η κυβέρνηση αυτή έχει φροντίσει για την μεταφορά του πλούτου προς τους ισχυρούς φίλους της ελέγχοντας έναν γιγαντιαίο μηχανισμό προπαγάνδας με εξαγορά δημοσιογράφων και μέσων μαζικής ενημέρωσης. Όμως σιγά αλλά σταθερά φαίνεται τι κρύβουν πίσω από τις φανφάρες τους για ισχυρή οικονομία, αφού όλοι πλέον συνειδητοποιούν την κοροϊδία. Οι αγρότες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι, οι μικροί επιχειρηματίες, οι ακαδημαϊκοί, οι φοιτητές, ζουν όλοι στο πετσί τους την κοροϊδία. Και αντί για απάντηση από την κυβέρνηση με σοβαρό πρόγραμμα και πολιτικές λαμβάνουν «επιδοτήσεις» και εκβιασμούς.