Μία σειρά από παραιτήσεις στελεχών του TED δείχνει ότι κάτι σάπιο υπάρχει σε αυτόν τον οργανισμό. Συγκεκριμένα, την περασμένη Τετάρτη παραιτήθηκαν τέσσερις συνεργάτες του για την απόφασή του να καλέσει ως ομιλητή τον ακροδεξιό και ρατσιστή δισεκατομμυριούχο Bill Ackman. Αυτός, μεταξύ άλλων ενεργειών του κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στηρίζει την εθνοκάθαρση (αν όχι γενοκτονία) που διαπράττει το κράτος του Ισραήλ στην Γάζα[1]. Έχει επίσης ξεκινήσει μια χυδαία εκστρατεία συκοφάντησης κι επαγγελματικής καταστροφής ακαδημαϊκών που αρνήθηκαν να φιμώσουν και να καταστείλουν τις διαμαρτυρίες φοιτητών για το έγκλημα που συντελείται στη Γάζα[2][3] με τις ευλογίες της υποκριτικής Δύσης. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που το TED προσπαθεί να προκαλέσει την προσοχή επιστρατεύοντας αμφιλεγόμενες – τουλάχιστον – προσωπικότητες. Το έκανε και πέρυσι με τον alt-right «αυτοδημιούργητο» Elon Musk, αλλά πλέον έχει ξεπεραστεί κάθε όριο. Κατόπιν αυτών, το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας προχωρά σε γενικό μποϋκοτάζ όλων των διοργανώσεων και παραρτημάτων του TED και καλεί όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, αλλά και της Ευρώπης, σε όλους τους κλάδους, να πράξουν το ίδιο.

Πηγές:

  1. McGreal, C. (2024). Ted fellows resign from organisation after Bill Ackman named as speaker. The Guardian. [online] 24 Jan. Available at: https://www.theguardian.com/technology/2024/jan/24/ted-fellows-resign-bill-ackman-speaker-conference [Accessed 25 Jan. 2024].
  1. Sainato, M. (2024). Wife of financier who called for Harvard head’s exit faces plagiarism allegations. The Guardian. [online] 6 Jan. Available at: https://www.theguardian.com/education/2024/jan/06/neri-oxman-bill-ackman-plagiarism-accusations.
  1. Donegan, M. (2024). Claudine Gay’s resignation had nothing to do with plagiarism. The Guardian. [online] 4 Jan. Available at: https://www.theguardian.com/commentisfree/2024/jan/04/claudine-gay-harvard-resignation [Accessed 30 Jan. 2024].

1 σχόλιο

Ο ακροδεξιός κατήφορος του TED – Κόμμα Πειρατών Ελλάδας – Pirate party of Greece | Τροπή… · Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου, 2024 στο 17:58

[…] Πηγή: Ο ακροδεξιός κατήφορος του TED – Κόμμα Πειρατών Ελλάδας… […]

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.