Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, χαιρετίζει την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, με τον ορισμό των 11 τακτικών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ραδιοφωνίας (Δ.Ε.Ρ.Α.), του “Αθήνα 9,84”, μεταξύ των οποίων είναι και ο Θανάσης Γούναρης, αναπληρωματικό μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του κόμματος Πειρατών Ελλάδας. 

Συγχαίρουμε τον Θ. Γούναρη και ευχόμαστε καλή και εποικοδομητική θητεία στο νέο Δ.Σ. που ακολουθεί τη θητεία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων.

Ο Θ. Γούναρης, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά τον ορισμό του στο Δ.Σ. της ΔΕΡΑ, τόνισε, μεταξύ άλλων: 

“Για εμένα αυτή η πρόταση είναι μια νέα πρόκληση. Σε μια περίοδο χαμηλής αξιοπιστίας της ενημέρωσης και σημαντικής διαφοροποίησης της διασκέδασης και του πολιτισμού το ραδιόφωνο της πόλης, ο Αθήνα 9.84 πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Να πιάνει το σφυγμό της πόλης να είναι ανοικτό στη νεολαία , τα κινήματα και να παρακολουθεί όλες τις νέες τάσεις στη μουσική και τις τέχνες! 

Σηκώνουμε μανίκια λοιπόν και πιάνουμε δουλειά, όλοι μαζί, όλο το εντελώς νέο Διοικητικό Συμβούλιο για να γυρίσει ο 984 σελίδα. Για μια νέα εποχή για το ραδιόφωνο μας, για να ανέβει στην κορυφή των προτιμήσεων των κατοίκων της Αθήνας και όχι μόνο!”

Ολόκληρη η δήλωση του Θ. Γούναρη:

“Το 1977 λοιπόν που λέτε έκανα την πρώτη μου εκπομπή #Πειρατής τότε στα #Fm .  Για παρά πολλά χρόνια, συνέχισα να εκπέμπω πειρατικά, με διάφορους τρόπους και από διαφορά σημεία, κρατώντας συντροφιά σε πολύ κόσμο, κυρίως τις μεταμεσονύκτιες ώρες.  Τότε, γνώρισα αρκετά άτομα που μετέπειτα έγιναν ραδιοφωνικοί και όχι μόνο αστέρες.  Τον θρυλικό Βασίλη τον 40, τον Λάκη 235, τον Μιχάλη 267, τον Πάνο τον 278, τον Θανάση τον 98 … 

Μετέπειτα, το 1987, βρέθηκα να υπερασπίζομαι τις κεραίες του Αθήνα 984 στο #Λυκαβηττό από την τότε κυβέρνηση που ήθελε να τις ξηλώσει και να κλείσει το πρώτο ελεύθερο Δημοτικό ραδιόφωνο. Αργότερα, στην πέρασμα των χρόνων, βρέθηκα να κάνω εκπομπές σε πολλά ραδιόφωνα ή να ετοιμάζω εκπομπές σε πολλούς σταθμούς, για τις νυχτερινές κυρίως και πρώτες πρωινές ώρες . 

Ύστερα ήρθε το αίτημα από την #ertopen να κάνω εβδομαδιαία εκπομπή που κατέληξε να γίνει καθημερινή, με μεγάλη ακροαματικότητα για 5 σχεδόν χρόνια. Στην #Ερτopen έκανα πάνω από 1500 εκπομπές (από αυτές οι 1132 υπάρχουν ανεβασμένες εδώ https://www.mixcloud.com/thanasis-gounaris/ … και μπορείτε να τις ακούσετε on demand ). 

Επίσης, έκανα ηχοληψία και παραγωγή σε πολλές ακόμα που και αυτές υπάρχουν ανεβασμένες στο #mixcloud. 

Όπως καταλαβαίνετε, μετά τη δουλειά μου στο σχολείο που ακόμα με συγκινεί μετά από 38 χρόνια, και την ενασχόληση μου με τη φιλοζωία, τα δικαιώματα των ζώων και τα κοινά, το Ραδιόφωνο είναι η δεύτερη μου φύση και μια μεγάλη αγάπη που δεν τελειώνει ποτέ! 

Μετά από μικρό διάλειμμα ξεκούρασης λοιπόν και λίγο πριν ξεκινήσω να ψάχνω για νέα ραδιοφωνική στέγη, για να σβήσω “το ραδιοφωνικό μου πάθος “, ήρθε η τιμητική πρόταση του Δημάρχου της Αθήνας, Χάρη Δούκα, να συμμετέχω στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ιστορικού Αθήνα 9.84, (τις κεραίες του οποίου όπως σας είπα υπερασπίστηκα το 1987 τότε στον Λυκαβηττό από τα ΜΑΤ και το ξήλωμα). 

Για εμένα αυτή η πρόταση είναι μια νέα πρόκληση. 

Σε μια περίοδο χαμηλής αξιοπιστίας της ενημέρωσης και σημαντικής διαφοροποίησης της διασκέδασης και του πολιτισμού το ραδιόφωνο της πόλης, ο Αθήνα 9.84 πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Να πιάνει το σφυγμό της πόλης να είναι ανοικτό στη νεολαία , τα κινήματα και να παρακολουθεί όλες τις νέες τάσεις στη μουσική και τις τέχνες!

Σηκώνουμε μανίκια λοιπόν και πιάνουμε δουλειά, όλοι μαζί, όλο το εντελώς νέο Διοικητικό Συμβούλιο για να γυρίσει ο 984 σελίδα. 

Για μια νέα εποχή για το ραδιόφωνο μας, για να ανέβει στην κορυφή των προτιμήσεων των κατοίκων της Αθήνας και όχι μόνο!”