Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας εύχεται καλή θητεία στο νέο δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα και στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Ως κόμμα στεκόμαστε με σοβαρότητα στα όσα είπε στην ορκωμοσία του σχετικά με τις τρεις προϋποθέσεις για να αλλάξει ρότα η πρωτεύουσα. 

Η ανάγκη για μια καθαρότερη περιβαλλοντικά πόλη είναι αυτονόητη. Σε ό,τι αφορά όμως τις άλλες δύο προϋποθέσεις, αυτές ελπίζουμε και προσδοκούμε ότι θα ικανοποιηθούν και στην πράξη. Πρώτα απ’ όλα, αναμένουμε να δούμε τη λειτουργία του νέου μοντέλου διοίκησης του Δήμου, που θα τον καθιστά πιο αποτελεσματικό και δεύτερον, περιμένουμε να δούμε συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία λήψης αποφάσεων μέσω δημόσιων διαβουλεύσεων. 

Είναι αυτονόητο ότι θα δώσουμε στον κ. Δούκα την απαραίτητη περίοδο χάριτος για να κάνει τα πρώτα του βήματα στο Δήμο Αθηναίων και να ξεπεράσει σκοπέλους κι εμπόδια που έχουν απομείνει από την προηγούμενη διοίκηση, με σημαντικότερο εξ αυτών την εκδικητική αφαίρεση της διοίκησης της προεδρίας του οργανισμού «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΗΝΑΣ Α.Ε» από το Δήμο, την οποία εντελώς πραξικοπηματικά αποφάσισε η κυβέρνηση. Ωστόσο, θα παρακολουθούμε από κοντά τις δραστηριότητες του ιδίου, των αντιδημάρχων και τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Θα είμαστε παρόντες για να ασκούμε κριτική. Θα ζητάμε λογοδοσία και διαφάνεια και θα παρεμβαίνουμε εκεί που χρειάζεται. 

Αυτά που αναφέραμε αποτελούν καθήκον του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας, καθώς αγωνιστήκαμε κι εμείς για τη νίκη της παράταξης «Αθήνα Τώρα», με υποψηφίους δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους. Ελπίζουμε ότι η νέα δημοτική αρχή θα δώσει αυτό ακριβώς που χρειάζεται η πολύπαθη Αθήνα: ένα νέο ξεκίνημα.