Ακόμα μία φορά η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύει ότι την ενδιαφέρει μόνο η εικόνα και η επικοινωνιακή διαχείριση. 

Τα προβλήματα του κράτους είναι βαθιά και δε διορθώνονται με τοποθετήσεις νέων (παλιών) υπουργών. Δεν αλλάζει για παράδειγμα η κατάσταση στο αστυνομικό σώμα γιατί τοποθετήθηκε “νέος” πολιτικός προϊστάμενος, που μάλιστα είχε απομακρυνθεί για άλλες αποτυχίες από την ίδια θέση. Ακριβώς όπως και οι επισκέψεις υπουργού σε νοσοκομεία που είναι υποστελεχωμένα και χωρίς επαρκή χρηματοδότηση δεν θα αλλάξουν την κατάστασή τους, πόσο μάλλον η αλλαγή πινακίδων σε… καθαρεύουσα στο Υπουργείο Υγείας και η πώληση της δημόσιας υγείας σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Βέβαια, για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η επικοινωνιακή διαχείριση, μαζί με τη θατσεροποίηση και πινοτσετοποίηση του Ελληνικού κράτους, είναι βασικοί άξονες της πολιτικής. Οπότε, ως προς αυτά, ο ανασχηματισμός είναι μάλλον πετυχημένος. Ως προς την ουσία, είναι απλά μία από τα ίδια, παρά τις φανφάρες του προγράμματός της που αμφιβάλλουμε ότι έχουν διαβάσει τα ίδια της τα στελέχη.

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας αναγνωρίζει ότι η σημερινή κατάσταση είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιων προβλημάτων στα συγκεκριμένα υπουργεία που έγιναν οι αλλαγές. Δεν έχουν να κάνουν με τα πρόσωπα, αλλά με τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν. Όταν η αστυνομία που υποτίθεται υπάρχει για την προστασία του πολίτη έχει μετατραπεί σε σώμα ξυλοδαρμών και σε φορέα που μαστίζεται από φαινόμενα διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίας, ποιον ακριβώς θα προστατέψει; Όταν η Υγεία έχει σοβαρές ελλείψεις σε στελέχη, υποδομές και εξοπλισμό, τι περιμένουμε από αυτούς που δεν το αναγνωρίζουν;