Η αντιπολίτευση αποτελεί έναν ουσιαστικό πυλώνα σε κάθε δημοκρατικό σύστημα. Διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στον έλεγχο της κυβέρνησης και στην προώθηση πολιτικών αλλαγών που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του λαού. Αυτή η λειτουργία περιλαμβάνει τον ρόλο της κριτικής, της παρακολούθησης, και της προτεινόμενης λύσης για τα ζητήματα που προκύπτουν. Η αντιπολίτευση πρέπει να διατηρεί την κυβέρνηση σε εγρήγορση σχετικά με τις ανησυχίες και τις ανάγκες των πολιτών και να προτείνει εφικτές λύσεις.

Ειδικά μετά τις εθνικές εκλογές και τις εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση, αντιπολίτευση έχουμε μόνο στα χαρτιά. Απολύτως κανένα θέμα δε φαίνεται να συγκινεί τον ΣΥΡΙΖΑ και σχεδόν κανένα το ΠΑΣΟΚ (πρώην ΚΙΝΑΛ). Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βυθίζεται στον πόλεμο των “εγώ” των στελεχών του, το δε ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχει ως μοναδική του έγνοια το να αποκομίσει βραχυπρόθεσμα κέρδη από την ολοένα και βαθύτερη διάσπαση της Αριστεράς. Το δε ΚΚΕ φροντίζει, όπως πάντα, να ρίχνει κι άλλο λάδι στη φωτιά του κατακερματισμού του προοδευτικού χώρου και κηρύττει την εσχατολογία της «ωρίμανσης των συνθηκών. Οι μόνοι χαμένοι βέβαια είναι οι πολίτες, καθώς η κυβέρνηση παίζει τελικά χωρίς αντίπαλο.

Οι Πειρατές, ως μικρό εξωκοινοβουλευτικό κόμμα, δεν έχουμε καμία πρόσβαση στα ΜΜΕ κι έτσι δεν έχουμε τη δυνατότητα παρέμβασης που έχουν τα δυο κόμματα της Αριστεράς – Κεντροαριστεράς. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δε θα προσπαθήσουμε. Ήδη, με το 11ο Συνέδριο μας προ των πυλών, έχουμε ξεκινήσει να αναλύουμε ορισμένα θέματα που μας απασχολούν και πιστεύουμε ότι θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο μέλλον και να παρεμβαίνουμε πάνω σε αυτά με τον λόγο μας και τις προτάσεις μας. Φυσικά θα έχουμε και καταγγελτικό λόγο, αλλά όχι μόνο αυτό. Η αντιπολίτευση δεν γίνεται για την αντιπολίτευση. Γίνεται για το καλό της κοινωνίας. 

Οι Πειρατές είμαστε ένα Ευρωπαϊκό κίνημα που κερδίζει συνεχώς έδαφος γιατί έχει συγκεκριμένες και σαφείς  προτάσεις σε σύγχρονα ζητήματα. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα παλιά κόμματα δεν επηρεaζόμαστε από συμφέροντα τρίτων. Εργαζόμαστε για το συμφέρον όλων των πολιτών και την συλλογική πρόοδο.

Η αντιπολίτευση είμαστε εμείς! Ελάτε να ενώσετε τις φωνές σας μαζί μας. Όλοι οι προοδευτικοί πολίτες πρέπει να αντισταθούμε στην λαίλαπα της αλαζονείας της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.