Ο πρωθυπουργός της χώρας, σε συνέντευξή του στο Bloomberg είπε το εξής απίστευτο: “Η κλιματική αλλαγή αποτελεί ευκαιρία για τον ελληνικό τουρισμό”

Μόνο στο Κόμμα Πειρατών Ελλάδας παρακολουθήσαμε αυτό το καλοκαίρι να καίγεται η Ρόδος και να εκκενώνονται ξενοδοχεία με τους τουρίστες να διασώζονται με αγροτικά, ο Έβρος να παραδίδεται σε μια μεγάλη πυρκαγιά και να βουλιάζει ο Θεσσαλικός κάμπος; Για τον πρωθυπουργό ήταν ευκαιρία για να ψήσουμε ζαχαρωτά και να κάνουμε μία βουτιά στον κάμπο; 

Σωστά η καθηγήτρια, συνεργάτης του πανεπιστημίου της Οξφόρδης και ειδική σε θέματα περιβάλλοντος, Dr. Liza Schipper αναρωτιέται αν ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας εννοεί ψητούς τουρίστες!

Η κλιματική αλλαγή, που πλέον έχει γίνει κατάρρευση, δεν είναι ευκαιρία. Είναι σοβαρό πρόβλημα. Είναι θέμα ζωής και θανάτου. Δεν λύνεται με επενδύσεις σε πολυτελή ξενοδοχεία με μεγαλύτερα κλιματιστικά που θα λειτουργούν με φωτοβολταϊκά ή ανεμογεννήτριες.

Ο κ.Μητσοτάκης και κατ’ επέκταση η κυβέρνηση του έχει παντελή άγνοια του κινδύνου και τα βλέπει όλα κάτω από το πρίσμα της επενδυτικής βαθμίδας.