Ακούσαμε σήμερα τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας να λέει για την δολοφονία ενός συνανθρώπου μας ότι “Θρηνούν τον αδικοχαμένο, θρηνούν κι αυτούς που πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους”. Η δουλειά τους ήταν να ρίχνουν ανθρώπους στην θάλασσα; Και δεν μιλάμε για “πιθανή” δολοφονία. Μιλάμε για κάτι που έγινε ζωντανά μπροστά σε κάμερα. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία γι’ αυτό που είπε ο υπουργός. Δεν έκαναν την δουλειά τους οι υπάλληλοι. Η δουλειά τους είναι η ασφάλεια των επιβατών και του πλοίου, όχι να κάνουν τους μπράβους σκυλάδικου της Παραλιακής. 

Ειπώθηκε ότι ο άνθρωπος αυτός είχε κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα και δεν τον ήθελαν στο πλοίο, παρά το ότι είχε εισιτήριο. Ήταν και φτωχός. Αν ήταν κανένας πλούσιος ή κανένας ανθυποστάρ, θα του έκαναν τεμενάδες, όπως έγινε κάποια χρόνια πριν με γνωστή τηλεπαρουσιάστρια που την περίμενε το ίδιο πλοίο για 40 λεπτά. Καλά θα κάνει η Attica Group, η οποία έχει γίνει πλέον μονοπώλιο στην ελληνική ακτοπλοΐα, να μας πει αν αυτή είναι η “εταιρική της κουλτούρα”: να επιτείνει δηλαδή την ταλαιπωρία των επιβατών, καθυστερώντας τον απόπλου για χάρη του/της κάθε ανθυποσελέμπριτι και να σκοτώνει επιβάτες που “άργησαν” να φτάσουν. Να μας το πει, για να ξέρουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε.

Η ανθρώπινη ζωή δεν μπορεί να μετριέται σε ευρώ. Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει, από τη συμπεριφορά αυτών των μπράβων μέχρι τη συμπεριφορά του κράτους που πνίγει τους μετανάστες, αλλά κάνει τεμενάδες σε όποιον “επενδυτή” έχει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για ν’ αποκτήσει “golden visa”. 

Είναι απαράδεκτη και η στάση των δημοσιογράφων που αντί να διορθώσουν τον υπουργό, συμφώνησαν και μαζί του. Άλλη “δημοσιογράφος” είπε “ας τον έβαζαν μέσα και ας τον πλάκωναν στις κλωτσιές”, φέρνοντας στο νου τις φριχτές εικόνες της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου!!!

Απαιτούμε την παραίτηση και τη δημόσια συγγνώμη του υπουργού και των δημοσιογράφων καθώς και την παραδειγματική τιμωρία των τελευταίων από την ΕΣΗΕΑ. 

Πρέπει επιτέλους να μάθουμε ότι η ανθρωπιά προηγείται της “αριστείας”, του κέρδους και της μικροεξουσίας του κάθε τυχάρπαστου που του ράψανε δυο χρυσές κλωστές στην επωμίδα. Δεν μπορεί ο καθένας να βγάζει το άχτι του ασκώντας βία στους πιο ευάλωτους συνανθρώπους μας.

Απαιτούμε επίσης να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί, που ντροπιάζουν όχι μόνο τη ναυτική παράδοση για την οποία καμαρώνει η χώρα, αλλά και τη χώρα την ίδια. 

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας θεωρεί ότι πλέον έχουμε να κάνουμε με μια κουλτούρα βαρβαρότητας, που καλλιεργήθηκε πολύ μεθοδικά. Οφείλουμε να την ξεριζώσουμε πριν να είναι πολύ αργά.