Η επιτροπή δικαιοσύνης του κοινοβουλίου της Ιρλανδίας διέταξε να ερευνηθούν οι δραστηριότητες του Ιρλανδικού βραχίονα της εταιρίας που εμπορεύεται το κατασκοπευτικό λογισμικό. Το έκαναν γιατί υπήρξε παρακολούθηση μελών του κοινοβουλίου τους ή δημοσιογράφων; Όχι. Θορυβήθηκαν από τις κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ, που παίρνουν πολύ σοβαρά την κατασκοπεία. 

Η εταιρεία αυτή έχει επιχειρηματική δραστηριότητα και στην Ελλάδα. Μάλιστα η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά την επιχειρηματική της δραστηριότητα και την παράνομη εξαγωγή αυτού του λογισμικού από την χώρα μας, σε χώρες τις Ασίας, της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και αλλού!

Σε ανακοίνωση (1) που είχαμε βγάλει οι Ευρωπαίοι Πειρατές τον Ιούνιο για το αποτέλεσμα της επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου που ερευνά την χρήση λογισμικού παρακολούθησης ενάντια σε δημοσιογράφους, ακτιβιστές και πολιτικούς, ενημερώναμε για το τι βήματα θα λάβει η Ε.Ε. τους επόμενους μήνες ώστε να σταματήσει κάθε παρακολούθηση κατά απαίτηση του Ευρωκοινοβουλίου, εκτός αν πληρούνται πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις που κάνουν την παρακολούθηση οποιουδήποτε σχεδόν αδύνατη. 

Επίσης το Ευρωκοινοβούλιο μετά από πετυχημένες προσπάθειες των ευρωβουλευτών Πειρατών, ζητά την δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Τεχνικού Εργαστηρίου που θα προσφέρει τεχνική υποστήριξη στα θύματα της παρακολούθησης. 

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, ρωτάει τον υπουργό δικαιοσύνης και την κυβέρνηση, τι βήματα θα λάβουν για να βεβαιώσουν ότι οι υπεύθυνοι της παρακολούθησης και όσοι την διέταξαν θα τιμωρηθούν και τι θα κάνουν ώστε να αποτραπεί στο μέλλον τέτοια παρακολούθηση;

1) https://european-pirateparty.eu/pegasus-spyware-pirates-call-for-urgent-action/


1 σχόλιο

«Οι Ιρλανδοί ερευνούν την Intellexa του Predator – Στην Ελλάδα είναι Δευτέρα» | Rethemnos Live · Δευτέρα, 21 Αυγούστου, 2023 στο 20:16

[…] Κόμμα Πειρατών Ελλάδας […]

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.