Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας κάθετα αντίθετο σε νομοθεσίες αντιεργατικές ή με πλάγιο τρόπο.

Ανακοίνωσε ο υπουργός εργασίας την δυνατότητα για εργαζόμενους να δουλεύουν σε 2 διαφορετικούς εργοδότες την ίδια μέρα με πλήρη απασχόληση. Δηλαδή 16 ώρες δουλειά την ημέρα. Εφόσον το “επιθυμούν”.

Συνεχίζεται ακάθεκτη η αμερικανοποίηση της χώρας. Η ασφάλεια και η υγεία (ψυχική και σωματική) των εργαζομένων προφανώς δεν βρίσκεται ανάμεσα στα ενδιαφέροντα της κυβέρνησης. Και επειδή δεν μπορεί να εξασφαλίσει αξιοπρεπείς μισθούς και λογικές τιμές στην αγορά, η λύση της είναι να δημιουργήσει μία γενιά ζόμπι που μόνο θα εργάζονται, θα τρώνε και θα κοιμούνται, σε αντίφαση μάλιστα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία που απαιτεί 11 ώρες ξεκούρασης ανάμεσα σε 2 οκτάωρα. 

Πως θα διασφαλίσει, σε αυτό το φαντασιακό σύμπαν του, ο υπουργός ότι δεν θα το εκμεταλλευτούν αυτό εργοδότες με διπλά ΑΦΜ και δεν θα εκβιάσουν εργαζόμενους; Πως θα εξασφαλίσει, σε αυτό το φαντασιακό σύμπαν του, ότι η εργασία δεν θα είναι επικίνδυνη λόγω κούρασης για τους ίδιους και τους υπόλοιπους; Φαντάζεστε έναν οδηγό να εργάζεται για 16 ώρες με ώρα μετάβασης στην δεύτερη δουλειά; Έναν οικοδόμο; Έναν χειριστή βαρέων μηχανημάτων; Έναν ντιλιβερά; Έστω έναν πωλητή; 

Δεν γνωρίζει ο υπουργός εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ότι υπάρχουν φυσικά όρια και όρια ασφαλείας;  Δεν γνωρίζουν καν την νομοθεσία της Ε.Ε.; 

Ήρθαν μάλιστα και διάφοροι καλοθελητές να υπερασπιστούν αυτές τις ανοησίες του υπουργού. Η δε αλαζονεία του έγινε εμφανής όταν είπε “Δεν έμαθαν τίποτα από το εκλογικό αποτέλεσμα”, για όσους αντέδρασαν στις προθέσεις της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε ότι δεν θα ανεχθεί αλαζονεία. Όπως φαίνεται όμως την ανέχεται.

Σε αυτή τη χώρα όλα γίνονται πρόχειρα, ακολουθώντας τις ιδεοληψίες της κάθε κυβέρνησης. Εδώ έχουμε τον νεοφιλελευθερισμό να προσπαθεί να μας πει ότι κοιτάει  μόνο το τι θέλει ο εργαζόμενος! 

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας είναι κάθετα αντίθετο με οποιαδήποτε προσπάθεια να περάσουν νομοθεσίες αντιεργατικές ή με πλάγιο τρόπο. Δεν πιστεύει τα ψέματα του υπουργού και σε καμία περίπτωση δεν βλέπει αθώα αυτή την προσπάθεια νομιμοποίησης της φυσικής εξόντωσης των εργαζομένων.