200 Κροάτες ναζί για τους οποίους η UEFA είχε βγάλει απαγόρευση μετακίνησης, πέρασαν τα σύνορα, διέσχισαν τη χώρα, έφτασαν στη Νέα Φιλαδέλφεια, εξαπέλυσαν ένα άγριο πογκρόμ, σκότωσαν οπαδό της ΑΕΚ κι η Αστυνομία δεν πήρε χαμπάρι. Όταν πρόκειται για απεργίες, κινητοποιήσεις μαθητών-φοιτητών, εξώσεις, μπλόκα αγροτών κτλ, δρα αστραπιαία και δείχνει την «κάπως εριστική» αγάπη της.

Καθώς περνούν οι ώρες, όλο και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με το πώς οργανώθηκε, με Έλληνες συνεργούς, κάτω από τη μύτη της Ελληνικής Αστυνομίας και Αρχών η δολοφονική επίθεση Κροατών ναζιστών χούλιγκαν στην Αθήνα. Αναρωτιόμαστε αν αυτό έγινε τυχαία ή κάποιοι έκαναν τα στραβά μάτια, παρά το γεγονός ότι είχαν ενημερωθεί αρμοδίως ακόμα και από την Europol. 

Καταδεικνύεται τόσο πολύ η γύμνια του κρατικού μηχανισμού πρόληψης, η προχειρότητα στην οργάνωση μιας απλής παρακολούθησης ρουτίνας και τη λήψη των κατάλληλων μέτρων αντιμετώπισης και εξάρθρωσης και αναρωτιόμαστε για τις ικανότητες, όχι μόνου του αρμόδιου Υπουργού αλλά και των υφισταμένων του σε πολλούς τομείς της μέριμνας της δραστηριότητας για την προστασία των πολιτών. 

Αλγεινή εντύπωση προκαλούν οι φωτογραφίες που ανεβαίνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κι απεικονίζουν τους Κροάτες ναζιστές να κυκλοφορούν ανενόχλητοι με τα ρόπαλα, τις μολότοφ, τα καδρόνια, τα μαχαίρια και τον υπόλοιπο εξοπλισμό τους ακόμα και στο σταθμό του μετρό και να κάνουν ό,τι θέλουν. Το αυτοαποκαλούμενο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που έχει δαπανήσει τόσους πόρους σε προσλήψεις αστυνομικών και ειδικών φρουρών και σε προμήθειες εξοπλισμού, είναι τελικά ικανό να μας προστατέψει;

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη απομάκρυνε μια χούφτα αξιωματικούς της Αστυνομίας, μεταξύ αυτών κι αυτόν που ενημέρωσε αρμοδίως την Υπηρεσία για να ληφθούν μέτρα, ενώ θα έπρεπε να είχε υποβάλει ο ίδιος την παραίτηση του, και μάλιστα πρώτος απ’όλους. Αλλά πώς να γίνει αυτό; Για τους «άριστους» λέξεις και έννοιες όπως «υπευθυνότητα» και «ευθιξία» παραμένουν άγνωστες και βρίσκονται εκτός ατζέντας. Οφείλουν να παραιτηθούν εκείνοι που επέτρεψαν να συμβεί αυτό. 

Βρισκόμαστε μπροστά στην αποθράσυνση των θαυμαστών του ναζισμού με την εισβολή τους σε κάθε επίπεδο της ανθρώπινης δραστηριότητας, από τον αθλητισμό ως την πολιτική, με την ενθάρρυνση της πολιτικής ηγεσίας και του μιντιακού κατεστημένου που, εδώ και τριάντα και πλέον χρόνια, κανονικοποιεί και ωραιοποιεί το ναζιστικό λόγο, τη ναζιστική δράση, τη ναζιστική ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ. Είμαστε σίγουροι ότι και τώρα τα φιλικά προς την κυβέρνηση ΜΜΕ θα προσπαθήσουν να υποβαθμίσουν το θέμα σε «οπαδική» διαφορά, όπως έγινε και με τη δολοφονία Φύσσα από την νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή.

Συλλυπούμαστε την οικογένεια του αδικοχαμένου Μιχάλη και δηλώνουμε ότι στεκόμαστε απέναντι στο ναζισμό κι όσους τον στηρίζουν, τον υποθάλπτουν, τον χαϊδεύουν, τον ξεπλένουν, τον κανονικοποιούν, όπου και αν βρίσκονται.

Κόμμα Πειρατών Ελλάδας.