Έξι χρόνια σκληρής δουλειάς αποδίδουν για το Κόμμα Πειρατών Λουξεμβούργου! 

Το Κόμμα Πειρατών Λουξεμβούργου ήταν ένας από τους μεγάλους νικητές της χθεσινής βραδιάς των αυτοδιοικητικών εκλογών στη χώρα τους.

Εξέλεξαν την πρώτη Πειρατή Δήμαρχο και αύξησαν τον αριθμό των εκλεγμένων συμβούλων τους από 3 σε 20, επιβεβαιώνοντας τις δημοσκοπήσεις που προβλέπουν για τους Πειρατές να κερδίζουν ως και 6 έδρες στις εθνικές εκλογές που θα γίνουν τον Οκτώβριο!

Η έρευνα “Sonndesfro” η οποία αξιολογεί την πρόθεση ψήφου εάν οι εθνικές εκλογές διεξάγονταν την επόμενη Κυριακή – στα τέλη Μαΐου – έδειχνε ένα ποσοστό 10% για τους Πειρατές αποδίδοντας τους 6 έδρες από τις τωρινές 2 που κατέχουν στο Κοινοβούλιο.

Με αυτό τον αέρα το κόμμα εστίασε στις τοπικές εκλογές για να επιβεβαιώσει τελικά αυτήν την τάση, εκλέγοντας την πρώτη Πειρατή Δήμαρχο στο Colmar-Berg!

Πρόκειται για την 27χρονη Mandy Arendt που θα ορκιστεί και ως η πρώτη γυναίκα Δήμαρχος του Δήμου. Η Arendt ήρθε δεύτερη σε ψήφους, αλλά ο πρώτος σε ψήφους υποψήφιος Δήμαρχος αποφάσισε να μην αναλάβει το αξίωμα.

“Επιτύχαμε”, είπε ο Sven Clement, βουλευτής και πρόεδρος του κόμματος Πειρατών. “Είμαι περισσότερο από ικανοποιημένος!”

Οι Πειρατές κέρδισαν μια έδρα στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης του Λουξεμβούργου για πρώτη φορά! Άλλοι μεγαλύτεροι δήμοι, όπου το κόμμα εκπροσωπείται τώρα, περιλαμβάνουν το Esch-sur-Alzette, το Differdange και το Hesperange.

Στο Pétange, όπου οι Πειρατές είχαν ήδη 2 έδρες, αύξησαν την εκπροσώπησή τους σε 4. Αλλά και σε μικρότερους δήμους, ξεχωριστοί υποψήφιοι που συνδέονται με το κόμμα πήγαν πολύ καλά, κερδίζοντας συνολικά 7 έδρες.

“Ίσως να φαίνεται σαν επιτυχία μιας νύχτας, αλλά πίσω από αυτήν την επιτυχία υπάρχουν 6 χρόνια επίπονης εργασίας”, είπε ο Clement, προσθέτοντας ότι το Κόμμα Πειρατών ήταν πολύ ενεργό στην ένταξη και δραστηριοποίηση νέων μελών τα τελευταία χρόνια!

Πηγή: https://delano.lu/article/pirates-on-course-for-national