Η αποδοχή της εκλογικής συμμαχίας “ΠΡΑΣΙΝΟ + ΜΩΒ” στο κόμμα Πειρατών ξεπέρασε κατά πολύ την απαιτούμενη πλειοψηφία και στις 3 εσωτερικές ψηφοφορίες που τέθηκαν στο Σώμα των Μελών. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μία από τις ψηφοφορίες ξεπέρασε το 93%.
 
Οι ψηφοφορίες έγιναν ηλεκτρονικά και αδιάβλητα μέσω της πλατφόρμας evote  (λογισμικό ανοιχτού κώδικα) που προσφέρει ανωνυμία  και διασφαλίζει και τη μυστικότητα της ψήφου.

Ως κόμμα Πειρατών συμμετέχουμε συνειδητά στην εκλογική συμμαχία “ΠΡΑΣΙΝΟ + ΜΩΒ” και έχουμε προετοιμαστεί καταλλήλως ώστε να διαθέσουμε το μέγιστο των γνώσεων και ικανοτήτων μας, για την επίτευξη του στόχου που τέθηκε, την είσοδο στη Βουλή.
 
Στην παρουσίαση της εκλογικής συμμαχίας “ΠΡΑΣΙΝΟ + ΜΩΒ” που έγινε στις 20/12/2022 στο αίθριο του “Ολυμπιάς” συμμετείχε ως εκπρόσωπος του κόμματος Πειρατών ο Θανάσης Χάντζιος, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής, ο οποίος είπε στην τοποθέτηση του:

«Το Κόμμα Πειρατών από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του και την εκλογή εκπροσώπων στην Ευρωβουλή, συμμετείχε στην Ευρωομάδα των Πράσινων/EFA. Θεωρούμε σημαντική τη δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου ανατρεπτικής συνεργασίας, όλων των κομμάτων που άπτονται των θεμάτων της οικολογίας, της φιλοζωίας και της κοινωνίας των πολιτών. Με σκοπό την ευρεία εκπροσώπηση και ακόμη σημαντικότερα τη συμμετοχή, αυτών που διεκδικούν κλιματική δικαιοσύνη, αυτών που δεν έχουν φωνή αλλά κι αυτών που έχουν, ουρλιάζουν και η κοινωνία δεν ακούει, όπως επίσης και αυτών που διεκδικούν την ανατροπή αυτού του συστήματος, για αρμονική συνύπαρξη και σεβασμό των πλανητικών ορίων».
Οικολόγοι Πράσινοι, Πράσινοι, Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, Πράσινοι – Αλληλεγγύη, Κόμμα για τα Ζώα, Βολτ Ελλάδας. Συμμαχία για σύγχρονες, οικολογικές απαντήσεις με αλληλεγγύη και σεβασμό σε ανθρώπους, φύση και ζώα, σε μια πράσινη και ομόσπονδη Ευρώπη.