Στηρίζουμε το αίτημα του Τζαβέντ Ασλάμ, προέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας “Η Ενότητα”, για τη χορήγηση ασύλου και δηλώνουμε ότι στεκόμαστε δίπλα του του στον αγώνα που δίνει.

Μετά από 25 χρόνια παραμονής στην Ελλάδα, ο Τ.  Ασλάμ ζητά και πρέπει να του αποδοθεί άσυλο στην Ελλάδα.

Εδώ και πολλά χρόνια είναι μπροστά στους αγώνες των μεταναστών και των προσφύγων για δικαιώματα και ελευθερίες, και  για ισότιμη ένταξη στην κοινωνία μας. 

Ακριβώς γι’ αυτή τη στάση του, στοχοποιήθηκε από τις Πακιστανικές αρχές και την πρεσβεία στην Αθήνα που επιδίωξαν και του αφαίρεσαν το διαβατήριο και τον έβαλαν σε μαύρη λίστα, μαζί με δεκάδες μέλη της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος “Η Ενότητα”. 

Ας μην ξεχνάμε ότι ο Τ. Ασλάμ και τα μέλη της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος “Η Ενότητα”, ηταν στην Μάνδρα μετά τη μεγάλη πλημμύρα με τα φτυάρια στα χέρια βοηθώντας να καθαρίσουν σπίτια, αλλά και στο Μάτι βοηθώντας τους πυρόπληκτους συμπολίτες μας.

Η χορήγηση ασύλου δεν είναι μόνο μια προσωπική δικαίωση του Τ. Ασλάμ, αλλά η αναγνώριση ότι βρίσκεται υπό απειλή για την διαρκή δράση του. 

Για τους παραπάνω λόγους  καλούμε την Ελληνική κυβέρνηση να κάνει αποδεκτό το αίτημα αυτό και να του χορηγήσει άσυλο.

Αύριο, Τρίτη 14 Ιουλίου στις 19:30, στο Αίθριο της ταράτσας στην Κρατίνου 7, έναντι του Δημαρχείου Αθήνας, θα γίνει σύσκεψη για το θέμα.

Η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος “Η Ενότητα”, καλεί τις δυνάμεις που υποστηρίζουν το αίτημα για άσυλο στον Τ. Ασλάμ να συμμετέχουν στην ενημερωτική σύσκεψη, η οποία θα γίνει με την παρουσία των δικηγόρων του στην υπόθεση αυτή.