Ως ανεξιθρησκία ορίζεται η αναγνώριση και ανοχή του δικαιώματος του κάθε ανθρώπου είτε να πιστεύει σε όποια θρησκεία επιθυμεί και να θρησκεύεται ελεύθερα, κατά το δόγμα του, χωρίς περιορισμούς, είτε ακόμα και να μη πιστεύει σε κάποια θρησκεία (αθεΐα). 
Το ΥΠΕΠΘ έκλεισε το Τζαμί του Πειραιά που λειτουργούσε για περισσότερα από 30 χρόνια, καταπατώντας το άρθρο 13 του Συντάγματος, περί ανεξιθρησκίας. 
Επίσημα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, η απόφαση για τη σφράγιση του χώρου λατρείας ελήφθη “διότι λειτουργεί χωρίς την προβλεπόμενη άδεια από το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων”, ενώ ανεπίσημα, ο λόγος που προέβησαν στην συγκεκριμένη κίνηση ήταν μετά από “καταγγελία περιοίκων”.
Το κράτος λοιπόν το έκανε πράξη, χρησιμοποιώντας τον νόμο 1363 του 1938 της Δικτατορίας του Μεταξά.
Αναρωτιόμαστε σαν ελεύθεροι πολίτες, κατά πόσο είναι δύσκολο στην Ελλάδα του 2020 να βγει μια τυπική άδεια λειτουργίας και κατά πόσο πράγματι υπήρξε “καταγγελία περιοίκων”, μετά από 32 χρόνια συναπτής λειτουργίας ως χώρος λατρείας και μαθημάτων, όταν από πουθενά δεν διασταυρώνεται αυτό, ούτε ακόμα και από τον ιδιοκτήτη του οικήματος που μόνο καλά λόγια είχε να πει για τους συμπολίτες μας.
Για το ΥΠΕΠΘ,  κάποιοι Έλληνες, ή τουλάχιστον το 1% του πληθυσμού της χώρας που είναι αναγνωρισμένοι Μουσουλμάνοι Έλληνες πολίτες, δεν έχουν το δικαίωμα να πιστεύουν, ούτε να έχουν χώρο προσευχής και λατρείας έστω και αντισυνταγματικά.
Διαφωνούμε ανοικτά με το κλείσιμο στο Τζαμί Αλ Αντάλους στον Πειραιά και πιστεύουμε ότι το ΥΠΕΠΘ θα έπρεπε να αναζητήσει καλύτερο τρόπο επίλυσης του τυπικού ζητήματος της άδειας λειτουργίας.
Κόμμα Πειρατών Ελλάδας
 
6/7/2020