Στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου των Πράσινων στη Θεσσαλονίκη  τονίστηκε ότι βασική προτεραιότητα του κόμματος είναι η δημιουργία τοπικών κινήσεων και πυρήνων.

Στη συνέντευξη αυτή, ο Θανάσης Γούναρης, πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του κόμματος Πειρατών Ελλάδας και μέλος της Γραμματείας των Πράσινων, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους το πειρατικό και το οικολογικό κίνημα διασταυρώθηκαν

Έχουμε την αποστολή να αφυπνίσουμε συνειδήσεις για το περιβάλλον, φυσικό και ψηφιακό“, είπε ο Θ. Γούναρης και προς αυτό το στόχο κινητοποιείται το ανθρώπινο δυναμικό των Πειρατών σε τοπικό επίπεδο και δηλώνει έτοιμο να συμμετάσχει στην εκστρατεία στην Ήπειρο ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων (θα διαρκέσει από 3 – 13 Ιουλίου με επισκέψεις – δράσεις σε Ιωάννινα, Βωβούσα, Ηγουμενίτσα, Ζαγόρι, Καλπάκι, Καλαμά, Αχέροντα, Σαγιάδα, Σύβοτα, Πάργα, Πρέβεζα, Νικόπολη, Λευκάδα, Άρτα, Τζουμέρκα). 

Ήδη στην Εύβοια, και συγκεκριμένα στη Χαλκίδα, συναντήθηκαν οι Μιχάλης Τρεμόπουλος, πρώην Ευρωβουλευτής, δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης και αναπληρωματικό μέλος της Γραμματείας των Πράσινων και Στάθης Λειβαδίτης, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του κόμματος Πειρατών Ελλάδας, με κυρίαρχα θέματα στη συζήτηση, την οργάνωση και το συντονισμό των Πράσινων, τοπικά και πανελλαδικά. 

Το κόμμα Πειρατών Ελλάδας, από το 2012, έχει συμμετάσχει στις περισσότερες εθνικές και τοπικές εκλογές και στις Ευρωεκλογές (2014 & 2019) και διαθέτει τοπικούς πυρήνες σχεδόν σε όλες τις μεγάλες πόλεις και νομούς της Ελλάδας, και η εκλογική επιρροή του είναι καταγεγραμμένη επισήμως στα αποτελέσματα των εκλογών.
Από 3 – 13 Ιουλίου εκστρατεία στην Ήπειρο
Οι Πράσινοι ξεκινούν στις 3 Ιουλίου εκστρατεία στην Ήπειρο ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων, σε μια περιοχή που έχει κρατήσει αλώβητο μεγάλο μέρος του φυσικού της περιβάλλοντος και με πλούσια αρχαιολογική κληρονομιά.

Η καμπάνια θα διαρκέσει ως 13 Ιουλίου και θα εστιάσει στα κρίσιμα σημεία των εξορύξεων και των αγωγών, των πειραματικών γεωτρήσεων κ.α. 

Θα γίνουν συναντήσεις και διάλογος με τις πρωτοβουλίες πολιτών, τους Δημάρχους και τους φορείς σε Ιωάννινα, Βωβούσα, Ηγουμενίτσα, Ζαγόρι, Καλπάκι, Καλαμά, Αχέροντα, Σαγιάδα, Σύβοτα, Πάργα, Πρέβεζα, Νικόπολη, Λευκάδα, Άρτα, Τζουμέρκα κ.ά., επισκέψεις σε προστατευόμενες περιοχές, ορεινά λιβάδια, πολιτιστικά μνημεία, μουσεία, γευσιγνωσία με τοπικά προϊόντα.
Σε κάποιες από τις πόλεις όπου θα γίνουν αυτές οι δράσεις, θα υπάρχει και εκπροσώπηση του κόμματος Πειρατών Ελλάδας.
Δηλώσεις συμμετοχής και στήριξη της καμπάνιας στο [email protected] και στο 6983843925
ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
Εκστρατεία Των Πράσινων Κατά Των Εξορύξεων Στην Ήπειρο
Κάλεσμα Συμμετοχής Από Τους Πράσινους