Το πολιτικό στίγμα του νέου κόμματος των Πράσινων παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου σήμερα στελέχη του στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, τονίζοντας τον αυτόνομο και κινηματικό χαρακτήρα του, με ανανεωμένα πρόσωπα και αξιοποιώντας την εμπειρία των παλιότερων.

Οι Πράσινοι, που έχουν αναγνωριστεί από τον Άρειο Πάγο, όπου κατέθεσαν πρόσφατα 244 υπογραφές, δηλώνουν ότι θα συμμετέχουν στις εκλογές, όποτε αυτές γίνουν, εκτιμώντας ότι μόνο η αυτόνομη και δυναμική παρουσία τους στη Βουλή, μπορούν να εξασφαλίσουν την υλοποίηση των πράσινων προτάσεων.

Παράλληλα, ξεκινούν τη δράση τους με εκστρατεία στην Ήπειρο κατά των εξορύξεων υδρογονανθράκων, με περιοδείες, ενημερώσεις και συναντήσεις με φορείς.

Στους Πράσινους, που είναι το πρώτο κόμμα που έκανε το Ιδρυτικό Συνέδριό του ψηφιακά μέσα στην καραντίνα, συμμετέχουν ήδη το κόμμα “Πράσινοι-Αλληλεγγύη” και το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας

Ο Θανάσης Γούναρης, μέλος της Γραμματείας των Πράσινων και πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του κόμματος Πειρατών Ελλάδας, χαιρέτισε μέσω βίντεο που προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Ο Ευάγγελος Αστυρακάκης-Ασλάνης, συν-Εκπρόσωπος των Πράσινων, τόνισε μεταξύ άλλων:

Αυτόνομοι και ελεύθεροι από περιορισμούς οι Πράσινοι, αναζητούμε λύσεις χωρίς να κλείνουμε τα αυτιά στη διαφορετική άποψη, παρασύροντας ολόκληρη την πολιτική συζήτηση σε μια λογική βιωσιμότητας και δικαιοσύνης μεταξύ γενεών.

Εργαζόμαστε για μια οικονομία στα μέτρα του ανθρώπου και της φύσης, για βιώσιμη ανάπτυξη και όχι για μεγέθυνση πέρα από τις δυνατότητες του πλανήτη, για την αλληλεγγύη και την προστασία των ευάλωτων ομάδων, για πολιτισμό και δημοκρατική παιδεία. 

Προτάσσουμε την ατομική ευθύνη για κοινωνική αλλαγή. Θέτουμε ως προτεραιότητες την προστασία της βιοποικιλότητας και την κλιματική κρίση και βρισκόμαστε κοντά στα κινήματα των νέων για ποιότητα ζωής, για τοπικές λύσεις με ολιστική, πλανητική προσέγγιση.

Φιλοδοξούμε να εκφράσουμε όλους και όλες που εφαρμόζουν στην καθημερινότητά τους την οικολογία αλλά και όσους σε καιρούς οικονομικής κρίσης έδωσαν την αλληλεγγύη τους σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. 

Χρειαζόμαστε έναν φρέσκο πολιτικό αέρα που θα διαπεράσει όλη την πολιτική και κοινωνική ζωή μας, απαιτώντας επιτακτικά πολιτικές που θα διασφαλίζουν το μέλλον των παιδιών μας και θα φέρουν τη φωνή τους στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης. Καλούμε όλες και όλους να έρθουν μαζί μας και να αλλάξουμε την πολιτική εδώ και τώρα, εμείς οι ίδιοι!”.

Διαβάστε αποσπάσματα των δηλώσεων των στελεχών των Πράσινων από τη συνέντευξη Τύπου