Όταν στη χώρα μας η αλληλεγγύη βαφτίζεται “αντίσταση κατά της αρχής”, η έκφραση γνώμης βαφτίζεται “διατάραξη ειρήνης” και η φυσική παρουσία σε διαμαρτυρία κατά των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας βαφτίζεται “επίθεση και βιοπραγίες και απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης κατά αστυνομικών”, τότε υπάρχει βαθύτατο δημοκρατικό έλλειμμα.

Ο Θανάσης Γούναρης, πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας, και άλλοι 2 ακτιβιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, δικάζονται για αυτά τα “αδικήματα” την Πέμπτη 5 Μαρτίου στις 10 π.μ. στην Ευελπίδων (κτίριο 7, αίθουσα 3). 

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας καλεί σε συμπαράσταση τις δημοκρατικές δυνάμεις και πολίτες της χώρας.

Ο Θ. Γούναρης σε δήλωση του τονίζει:

“Ακόμα θυμάμαι με τρόμο τη βάναυση επίθεση των ανδρών των ΜΑΤ που χτυπούσαν με τα γκλομπ αδιακρίτως τους αλληλέγγυους ακτιβιστές έξω από το συμβολαιογραφείο. Με τραυμάτισαν σοβαρά στο πόδι με αποτέλεσμα να υποστώ χειρουργική επέμβαση. Δεν είμαστε εγκληματική οργάνωση. Είμαστε απλοί πολίτες που αντιδρούμε στο άδικο. Είμαστε αλληλέγγυοι με τους συμπολίτες μας που βρέθηκαν σε δεινή θέση λόγω της οικονομικής κατάστασης που τους έφερε το ισχύον πολιτικό σύστημα από το 2008. Θέλω να τονίσω πως στην “ατομική ευθύνη” που πλασάρει η κυβέρνηση ότι θα ισχύει από την 1η Μαΐου για τους πλειστηριασμούς και την προστασία της πρώτης κατοικίας, θα απαντήσει η συλλογική μνήμη που δεν ξεχνά αυτούς που με δική τους ευθύνη φθάσαμε σήμερα εδώ σε αυτή την κατάσταση. Δεν υπάρχει κάτι να περιμένουμε από αυτούς. Οι εκπρόσωποι μας στη Βουλή κάθε άλλο παρά τα συμφέροντα των πολιτών εξυπηρετούν. Μοναδική ελπίδα για αλλαγή αυτής της αντιδημοκρατικής κατάστασης είναι τα κοινωνικά κινήματα και οργανώσεις και συλλογικότητες που έχουν στο βασικό πυρήνα των αρχών τους την αλληλεγγύη. Καλούμε την κοινωνία των πολιτών να στηρίξει αυτά τα κινήματα καθώς και τις προσπάθειες για ίδρυση “Πλατφόρμας των Θυμάτων της Υποθήκης” που μπορεί να βασίζεται στη δεκαετή και πλέον εμπειρία του Ισπανικού κοινωνικού κινήματος ΡΑΗ.”

Περισσότερα: 

“Ψήφισμα συμπαράστασης στους διωκόμενους για τους πλειστηριασμούς, ανάμεσά τους και το μέλος του Συλλόγου μας, Γούναρη Θανάση” 
“Όχι στις ποινικές διώξεις όσων αγωνίζονται για την κατάργηση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας – Συμπαραστεκόματε στον διωκόμενο υπερασπιστή της λαϊκής κατοικίας Θανάση Γούναρη και στους δύο συγκατηγορουμένους του”
“Όλοι/ες στη δίκη των αγωνιστών κατά πλειστηριασμών Α.Βουτσινά – Α.Μαυρομμάτη – Θ.Γούναρη (Πέμπτη,5/3)”