Επτά χρόνια μετά το «μαύρο» στη δημόσια Ραδιοτηλεόραση και τέσσερα χρόνια μετά την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, στις 24 Φεβρουαρίου 2020, στο Θ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών δικαζεται ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης για το «κατ΄ εξακολούθηση τελεσθέν έγκλημα της λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού 106,7 FM ΕΡΤ-OPEN RADIO, χωρίς άδεια ίδρυσης, εγκατάστασης η λειτουργίας».

Στο πρόσωπο του Προέδρου της Ποσπερτ δικάζεται ο μοναδικός ραδιοφωνικός σταθμός ελεύθερης έκφρασης που έδινε και δίνει βήμα σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως οργάνωσης, κινήματος, ή πολιτικής θέσης και κόμματος.

Η ΕΡΤ-open είναι αναγκαία για την κοινωνία και τους αποκλεισμένους από τα άλλα ΜΜΕ και την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση που φιλοξενούν κυρίως φωνές με στόχο την χειραγώγηση και την προπαγάνδα.

Καταγγέλλουμε τη δίωξη του Προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτη Καλφαγιάννη και παρέχουμε πολιτική στήριξη τοσο στον ίδιο όσο και στην ΕΡΤopen , σε ένα από τα πιο κυνηγημένα ραδιόφωνα της χώρας γιατί υπερασπιζόμαστε τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, τη δημοκρατία και τα συνταγματικά δικαιώματα της ελεύθερης έκφρασης και της διακίνησης των ιδεών.»

Καταδικάζουμε όλους αυτούς που κρύβονται πίσω από τέτοιες στοχευμένες και εκδικητικές ενέργειες, που για χάρη των αφεντικών τους και των πολιτικών τους φιλοδοξιών, θέλουν να κλείσουν όποια φωνή δεν ελέγχουν.

Καλούμε δε τον Πρόεδρο της Δ.Ε.του ΠΕΙΡ και ραδιοφωνικό παραγωγό στην ΕΡΤopen Θανάση Γούναρη να μεταβεί στο Θ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για να υπερασπιστεί τον Πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ και την ΕΡΤopen !

Η δημοκρατία στο τέλος θα νικήσει – Η δημοκρατία των ελεύθερων πολιτών.

Κόμμα Πειρατών Ελλάδας