Για τις 28 Ιανουαρίου 2021 αναβλήθηκε η δίκη του Θανάση Γούναρη, προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του κόμματος Πειρατών Ελλάδας, καθώς και της Αυγής Βουτσινά και του Αντώνη Μαυρομάτη, ακτιβιστών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, καθώς δεν εκδικάστηκε χθες, όπως ήταν προγραμματισμένη.

Ο Θ. Γούναρης αντιμετωπίζει κατηγορίες για “αντίσταση κατά της αρχής”, “διατάραξη ειρήνης”, “επίθεση και βιοπραγίες και απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης κατά αστυνομικών των ΜΑΤ”, από τη συμμετοχή του σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας εναντίον πλειστηριασμού λαϊκής και πρώτης κατοικίας το Μάϊο του 2018 που επισύρουν ποινές φυλάκισης από 8 μήνες ως και 2,5 χρόνια. 

Θεωρούμε ότι αυτές οι κατηγορίες εναντίον των ακτιβιστών είναι ανυπόστατες και πρέπει να αποσυρθούν.

Ακόμα πιστεύουμε ότι είναι απαράδεκτες η αστυνομική βία και αυθαιρεσία.


Είναι απαράδεκτο τα συμφέροντα αρπακτικών funds να μπαίνουν πάνω από τα δικαιώματα των πολιτών.


Είναι απαράδεκτο η θέληση κυβέρνησης και εταιρειών να επιβάλλεται δια ροπάλων κι οι πολίτες να αντιμετωπίζονται ως εν δυνάμει παράνομοι.


Ευχαριστούμε για τη συμπαράσταση τα μέλη, τις φίλες, τους φίλους και υποστηρικτές του κόμματος Πειρατών Ελλάδας, καθώς και τους: Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας “Αριστοτέλης”, ΠΟΣΠΕΡΤ και Παναγιώτη Καλφαγιάννη, iskra.gr και Παναγιώτη Λαφαζάνη, Κόμμα Πρασίνων και Γιάννα Νίκης, Γιάννη Σαρίδη (πρώην βουλευτής), Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας και Τζαβέντ Ασλάμ, Γιώργο Κόκκα, νομικό ακτιβιστή, Δημήτρη Στρατούλη, (πρώην υπουργός), ΑΛΑΝΥΑ και Τάσο Καραγιώργο, και τέλος το Γιάννη Ραχιώτη, δικηγόρο, ο οποίος παρείχε τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς για την υπεράσπιση του Θ. Γούναρη και του κινήματος κατά των πλειστηριασμών. 

Κατηγορίες: Δελτία τύπου