Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος υπήρξε ενεργός στην πολιτική τα τελευταία 30 έτη και υπηρέτησε σε θέσεις υπουργού και υφυπουργού, ανακοίνωσε, με μεγάλη χαρά, τη χορηγία κλινοσκεπασμάτων από την Ένωση Εφοπλιστών Ελλάδας προς τα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας.

Στην ίδια ανακοίνωση, με περίσσιο θράσος στηλίτευσε την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα νοσοκομεία τις τελευταίες δεκαετίες, ως να μην κυβέρνησε ποτέ η παράταξή του και να μην έχει μερίδιο ευθύνης. Το να βασίζονται δε τα δημόσια νοσοκομεία στη φιλανθρωπία τρίτων για βασικές ανάγκες του το θεωρεί φυσιολογικό. Είναι γνωστό εξάλλου ότι με αντάλλαγμα αυτές τις φιλανθρωπίες οι εφοπλιστές απολαμβάνουν ένα ιδιαίτερο καθεστώς (μη) φορολόγησης. Η ισονομία και η ισοπολιτεία εδώ καταπατείται βάναυσα με κερασάκι την “ευγνωμοσύνη” του πρωθυπουργού προς τους εφοπλιστές.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το ειδικό καθεστώς είναι αποτέλεσμα εκβιασμού και πιθανόν το κράτος να μην έχει επιλογές, αυτό δε σημαίνει όμως ότι δεν θα μιλάμε και για αυτό ή θα ευχαριστούμε και από πάνω τους θύτες.

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας θεωρεί ότι οι φόροι μας θα πρέπει να κατευθυνθούν προς τα νοσοκομεία και όχι στις κοπές πίτας, σε καναπέδες Τσέστερφιλντ, χρηματοδότηση αμαρτωλών θεολογικών σχολών κι εκκλησιασμούς νηπίων.

Παραπομπές:  Πολιτική του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας για την υγεία