Όταν καταργήθηκε το κατασυκοφαντημένο ακαδημαϊκό άσυλο, ξέραμε πως ο σκοπός ήταν η απαγόρευση κι η άγρια καταστολή της πολιτικής, συνδικαλιστικής και κοινωνικής δράσης των φοιτητών κι η μετατροπή των πανεπιστημίων σε εξεταστικά κέντρα κι εκδοτήρια πιστοποιητικών φοίτησης.
Τη Δευτέρα, με τη βίαιη κι απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ εναντίον των φοιτητών της ΑΣΟΕΕ που επιχείρησαν να σπάσουν το απαράδεκτο lock-out που επέβαλε η διοίκηση του ιδρύματος, επιβεβαιωθήκαμε.
Τα επιχειρήματα περί “ανομίας” στα πανεπιστήμια παραμένουν όσο έωλα ήταν πάντα. Οι ίδιοι που δείχνουν τους φοιτητές με το δάχτυλο κάνουν τα στραβά μάτια σε καθηγητές που προκάλεσαν σφοδρότατες αντιδράσεις εκβιάζοντας φοιτητές και φοιτήτριες κι απαιτώντας σεξουαλικά ανταλλάγματα.
Αυτοί που μιλούν για “ανομία” και βρίζουν τους φοιτητές δέχονται ως “κανονικότητα” φαινόμενα νεποτισμού, διαφθοράς, διασπάθισης χρημάτων κι άγριας εκμετάλλευσης της εργασίας των μεταπτυχιακών φοιτητών.
Το ότι ενοχλούν μόνο οι φοιτητικές κινητοποιήσεις και το ότι οι νέοι που διεκδικούν τη ζωή τους και τα δικαιώματά τους παρουσιάζονται ως εχθροί της κοινωνίας είναι σύμπτωμα μιας βαθιά άρρωστης κοινωνίας που μισεί και φοβάται τα παιδιά της.
Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας καταδικάζει απερίφραστα τη βάναυση εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ και την αναίτια προσαγωγή στελεχών του ΜέΡΑ25 κι επισημαίνει ότι αυτή ήρθε ως συνέχεια της, για λόγους επίδειξης κακώς εννοούμενης πυγμής, εισβολής ομάδας της Δίωξης Ναρκωτικών σε κέντρο διασκέδασης, η οποία συνοδεύτηκε από βίαιη και ταπεινωτική συμπεριφορά προς τους θαμώνες κι από άνθρακες που παρουσιάστηκαν ως “θησαυρός”. Τέτοιου είδους ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με οποιαδήποτε “κανονικότητα” επικαλούνται τα κυβερνητικά στελέχη και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, αλλά στοχεύουν μόνο στη δημιουργία μιας ψευδαίσθησης “ασφάλειας” και στο χάιδεμα του πιο συντηρητικού κι οπισθοδρομικού κομματιού της ελληνικής κοινωνίας.
Επίσης, το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας καταδικάζει την προσπάθεια επαναφοράς του απαράδεκτου, αντιδημοκρατικού και θεοκρατικών καταβολών νόμου περί “βλασφημίας”. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης προσπάθησε να επαναφέρει ένα νόμο που αποτελούσε για δεκαετίες όνειδος για τη χώρα και την έσυρε σε καταδίκες από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς παραβίαζε βασικές ελευθερίες. Στη νέα του μορφή γινόταν ακόμα χειρότερος: Έθετε στο απυρόβλητο την εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα Εκκλησία, αλλά και κάθε θρησκευτική και παραθρησκευτική οργάνωση. 
Θέτουμε προ των ευθυνών τους τις πρυτανικές αρχές της ΑΣΟΕΕ και τις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Παιδείας, Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας. Οι δημοκρατικές αξίες κι αρχές είναι για μας απολύτως αδιαπραγμάτευτες και δεν πρόκειται να ανεχτούμε εκπτώσεις για κανένα λόγο. 
Κόμμα Πειρατών Ελλάδας