Έχουμε προεκλογική περίοδο και οι κομματικοί στρατοί ξεπέρασαν εαυτόν στην προσπάθειά τους να λογοκρίνουν τον “εχθρό”. Τελευταίο θύμα αυτής της μάχης ήταν ο λογαριασμός του Documento στο Twitter.

Το Κόμμα Πειρατών θεωρεί ότι τέτοιες κινήσεις υποδαυλίζουν την δημοκρατία. Η λογοκρισία είναι απαράδεκτη, είτε πρόκειται για τον “δικό μας”, είτε για τον πολιτικό αντίπαλο.

Το Twitter ως πλατφόρμα αδυνατεί πολλές φορές να κρίνει τις αναφορές των χρηστών του και να ξεχωρίσει τι ακολουθεί και τι όχι τους κανόνες του. Εμείς όμως, ως πολίτες οφείλουμε να μην αφήνουμε το κομματικό κριτήριο να μας τυφλώνει και φυσικά οφείλουμε να προστατεύουμε την ελευθερία του λόγου, άσχετα από το αν μας ενοχλεί ή όχι. Που σταματάει η ελευθερία του λόγου σύμφωνα με τον νόμο; Στην παραίνεση σε βία και εγκληματικές πράξεις. 

Επίσης, οι δράστες αυτής της λογοκρισίας γνωρίζουν ότι δεν θα υπάρχει καμία απολύτως επίπτωση στους ίδιους και στους τυχόν εντολείς τους για την ψευδή τους αναφορά.

Δυστυχώς, τέτοια φαινόμενα έχουν ξαναϋπάρξει στο παρελθόν και, πάρα τις επισημάνσεις από σχετικούς φορείς, δεν έχει γίνει τίποτα, με αποτέλεσμα η ελευθερία του λόγου και του Τύπου να τελεί υπό ομηρία διαφόρων ομάδων που είναι επιφορτισμένες με την αξιοποίηση αυτής της αδυναμίας για να καταδολιεύουν και να νοθεύουν το δημόσιο λόγο. Αυτό θα πρέπει να αλλάξει επειγόντως και οι πλατφόρμες να επιβάλλουν σχετικές κυρώσεις.

Κόμμα Πειρατών Ελλάδας