Από την αρχή, εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε

1) οι δημοσιογράφοι έχουν κάθε ελευθερία και δικαίωμα να ρωτήσουν τους συνεντευξιαζόμενους τους ότι θέλουν και όπως θέλουν

και 2) αυτό δεν σημαίνει ότι οι δημοσιογράφοι δεν κρίνονται, είτε από τους αναγνώστες είτε από τους τηλεθεατές τους, για τις ερωτήσεις που επέλεξαν να κάνουν, με στόχο να ενημερώσουν και να διαφωτίσουν το κοινό τους για τα θέματα που παρουσιάζουν.

Για δεύτερη συνεχή ημέρα ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιάννης Σαρίδης, δέχεται ασφυκτική πίεση από μερίδα μέσων ενημέρωσης για τις επόμενες κινήσεις του, παρά το γεγονός ότι απαντά με σταθερότητα και αναφέρεται στο κόμμα Πειρατών Ελλάδας.

Την πρώτη ημέρα της αναφοράς του Γ. Σαρίδη στο κόμμα Πειρατών, στην ΕΡΤ1, ο δημοσιογράφος σηκώνεται ξαφνιασμένος και εσπευσμένα κλείνει την εκπομπή – λόγω χρόνου, ενώ χθες σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, οι δύο δημοσιογράφοι παρουσιαστές, κάνουν ότι δεν ακούν την απάντηση του και συνεχίζουν να αναφέρονται σε άλλα κόμματα, αποφεύγοντας να κάνουν την πιο απλή ερώτηση: “Γιατί κ. Σαρίδη; Τι είναι αυτό που σας προσελκύει στο κόμμα Πειρατών”.

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα, που δεν έγινε, είναι επίσης απλή: Γιατί βρίσκει στο κόμμα Πειρατών όσα δεν βρίσκει στα άλλα κόμματα.

Κατά τη διάρκεια της εν λόγω εκπομπής, ο Γ. Σαρίδης, στις πολλαπλές και απανωτές ερωτήσεις που του έγιναν, απαντούσε ότι συμφωνεί με κάποιες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ή της Νέας Δημοκρατίας. Αλλά αυτό, κατά τους δημοσιογράφους της εκπομπής, θεωρείται απαράδεκτο. “Δεν έχετε θέσεις” τον κατηγορούσαν. “Μα δεν μπορεί ένας άνθρωπος να έχει τις δικές του θέσεις;”, απαντούσε ο ανεξάρτητος βουλευτής.

Απομαγνητοφωνούμε μερικά σημεία αυτής της συνέντευξης για την καλύτερη ενημέρωση σας.

Στο βίντεο, από το 5ο λεπτό, γίνονται απανωτές ερωτήσεις σχετικά με την ανεξαρτητοποίηση του, όπως π.χ., “μήπως είστε ΣΥΡΙΖΑ και δεν το ξέρετε;”, “μιλάτε με τον κ. Βελόπουλο;”, “πως σας φαίνονται οι προτάσεις της Ελληνικής Λύσης;” και στην κρίσιμη ερώτηση “μιλάτε με κάποιους αυτή τη στιγμή;” (περίπου στο 6’ 25’’) ο Γ. Σαρίδης απαντά:

Γ. Σαρίδης: Η μοναδική επαφή που είχα κάνει, και μάλιστα δεν το πίστευε ο κόσμος όταν το έλεγα, αυτό όμως έχει γίνει, είναι με το κόμμα Πειρατών, η οποία επαφή είναι από τον Ιανουάριο του 2019…

Δημοσιογράφος (τον διακόπτει): Αισθάνεστε ότι έχετε προδώσει το κόμμα σας;

Δημοσιογράφος: Με τη Ν.Δ. θα μιλάγατε;

Γ. Σαρίδης: Θα μπορούσα να μιλήσω με τον οποιονδήποτε…

Δημοσιογράφος (τον διακόπτει): Δεν έχετε θέσεις κ. Σαρίδη. Αυτό που λέτε τώρα δεν σας τιμά. Πάτε με τον οποιονδήποτε! Ο άλλος προχθές εδώ έλεγε ότι έχει το θεό μαζί του.

Γ. Σαρίδης: Θα μπορούσα να μιλήσω με τον οποιονδήποτε μπορούσε να είχε τις ίδιες απόψεις…

Δημοσιογράφος (τον διακόπτει): Εσείς θα ορίσετε τις απόψεις; Υπάρχει ένα μεγάλο κόμμα που λέγεται Ν.Δ. με αρχές συγκεκριμένες. Ταυτίζεστε με αυτές τις αρχές; Δεν θα πείτε εσείς τι θα κάνει η Ν.Δ.

Γ. Σαρίδης: Με κάποιες από τις αρχές αυτές ταυτίζομαι με κάποιες άλλες όχι.

Δημοσιογράφος: Με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Γ. Σαρίδης: Με κάποιες αρχές του ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζομαι, με …

Δημοσιογράφος: Ε καλά! Αυτό είναι ΠΑΣΟΚ που λέτε κ. Σαρίδη

Γ. Σαρίδης: Δεν μπορεί κάποιος άνθρωπος να έχει τις δικές του θέσεις…;

Επικρατεί σύγχιση, μιλούν όλοι μαζί.

Μετά από λίγο, ο Γ. Σαρίδης, καταφέρνει να απευθύνει και μια ερώτηση προς τους δημοσιογράφους.

Γ. Σαρίδης: Έχετε δει κανένα βουλευτή να ψηφίζει κατά συνείδηση; Εγώ το έκανα πράξη!

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:

https://www.youtube.com/watch?v=ozFHxSYSpfQ