Κατά την διάρκεια των Ευρωεκλογών, φίλοι και ψηφοφόροι μας, ρωτούσαν γιατί δεν συνεργαστήκαμε με το ΜέΡΑ25. Τότε είχαμε πει ότι δεν υπήρξε κάποια σχετική επαφή και ότι τα μέλη μας αποφάσισαν την συνεργασία με την ΛΑ.Ε. Υπήρξαν αρκετές παραινέσεις να δοκιμάσουμε μια τέτοια συνεργασία, ακόμα και από μέλη.

Η Διοικούσα Επιτροπή λοιπόν, ως έχει υποχρέωση, οργάνωσε μια έκτακτη συνεδρίαση στην οποία προσκλήθηκαν όλα τα μέλη και οι φίλοι που ήθελαν να συμμετέχουν, όπως επίσης και εκπρόσωποι άλλων κομμάτων. Ένα μέλος του ΜέΡΑ25, με δικαίωμα ψήφου στις αποφάσεις του, φιλικά προσκείμενο στο ΠΕΙΡ, ήταν επίσης παρόν.

Στάλθηκε λοιπόν ένα πολύ περιεκτικό email στο ΜέΡΑ25 που ρώτησε σχετικά με την πιθανότητα συνεργασίας. Το email στάλθηκε στο συμβούλιο του ΜέΡΑ25 καθώς και τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Θα περίμενε κανείς πως μια πρώτη απάντηση θα ήταν η εκδήλωση πρόθεσης να τεθεί το θέμα σε ψηφοφορία στο συμβούλιο τους. Εξάλλου, το ΜέΡΑ25 είναι ένα σύγχρονο κόμμα με εργαλεία λήψης αποφάσεων, συμβούλιο, μέλη που έχουν δικαίωμα ψήφου και ό,τι γενικά χρειάζεται μια δημοκρατική δομή για να λειτουργήσει.

Αντί αυτού όμως, λάβαμε μια ξερή απάντηση από τον ίδιο τον Γιάνη Βαρουφάκη που έλεγε: “Δεν συνεργαζόμαστε με κανένα κόμμα. Όλοι μας στο ΜέΡΑ25 είμαστε συνεργαζόμενοι.”

Η απάντηση αυτή είναι το άκρον άωτον του οξύμωρου. Πως είναι συνεργαζόμενοι σε κόμμα, αν δεν συνεργάζονται με κανένα κόμμα; Τι είναι τότε το ΜέΡΑ25; Και αν είναι συνεργαζόμενοι, τότε πως είναι δυνατόν να υπάρχει αρνητική απάντηση από τον Γιάνη Βαρουφάκη, χωρίς καμία απολύτως συνεργασία και διαβούλευση; Ποιος πήρε την απόφαση; Με τι κριτήριο; Πώς λαμβάνονται τελικά οι αποφάσεις στο ΜέΡΑ25;

Λυπούμαστε για τη στάση του κυρίου Βαρουφάκη, τον οποίο εκτιμούμε ιδιαίτερα σαν επιστήμονα, και ευχόμαστε καλή τύχη σ’ αυτόν και στα μέλη του, πολλά από τα οποία τα γνωρίζουμε και εκτιμούμε. Επίσης, αν κάποια στιγμή μέλη του ΜέΡΑ25 αποφασίσουν ότι τους αξίζει κάτι καλύτερο από το να ακυρώνονται οι προσπάθειές τους με μονομερείς αρχηγικές αποφάσεις που τα φέρνουν προ τετελεσμένων γεγονότων, εμείς δεχόμαστε μέλη με δικαίωμα ψήφου στις αποφάσεις μας εδώ: https://www.pirateparty.gr/aitisi-eggrafhs/

Τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας
Περαντζάκης Βασίλης
θανασης Γούναρης
Αλαντάλας Γεώργιος