…και εμείς πάμε κατευθείαν να δαγκώσουμε στο δόλωμα-τυράκι της

TTIP-pontikopagida

Το ότι υπηρετούν τα συμφέροντα των μεγάλων το ξέραμε, το ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται όμως το ανακαλύπτουμε μέρα με την μέρα.

Σε σημερινό άρθρο στο in.gr (βλ. παρακάτω) αναφέρεται πως ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης θα πάει περιχαρής και γεμάτος αυτοπεποίθηση στην Ρώμη για να διεκδικήσει τα “δίκια” της Ελλάδας.

Στο Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικού Εμπορίου της ΕΕ στη Ρώμη, λέει, θα πάει ο υφυπουργός για να τονίσει την ανάγκη προστασίας για τα ελληνικά ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα μέσα στο πλαίσιο της TTIP.

Ε, βρε, κούνια που τον κούναγε…. θα πάει οικειοθελώς σαν το ποντίκι μέσα στην φάκα!!!

Κατ’ αρχήν ποιος του είπε ότι η συμφωνία TTIP θα περάσει τελικά;

Έπειτα, έχει έστω και μια αμυδρή πληροφόρηση για το είναι η συμφωνία TTIP που είναι σε διαπραγμάτευση (στην 7η της φάση) ανάμεσα στις ΗΠΑ και την ΕΕ;

Πολύ αμφιβάλουμε.

Διαβάστε και ενημερωθείτε πρώτα κύριε υφυπουργέ και μετά να μας λέτε μεγαλόσχημες και “αγωνιστικές” φανφάρες περί διεκδίκησης. Σταματήστε να καταπίνεται ως γλάρος όσα σας πασάρουν οι διάφοροι επιχειρηματικοί κύκλοι και τα λόμπι των συμφερόντων που σας περιτριγυρίζουν. Και τις “διεκδικήσεις” σας υπέρ των Ελλήνων πολιτών να τις κάνετε ΑΦΟΥ τους ρωτήσετε πρώτα.

Για μην ψάχνεστε για το είναι πραγματικά η συμφωνία TTIP και τι “παιχνίδια” παίζονται εναντίον όλων των Ευρωπαίων πολιτών, των κρατών μελών και της ίδιας της ΕΕ, καθίστε να διαβάσετε και να ενημερωθείτε από το παρακάτω:

TTIP is not the deal for me

[μια ευγενική χορηγία του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας προς γνώση και επιμόρφωσή σας και μην ανησυχείτε μόνο ο τίτλος είναι στα αγγλικά, έχουμε κάνει την μετάφραση στα ελληνικά]

>>>>>>

Το σχετικό άρθρο στο in.gr για τον “μαχητικό” υφυπουργό μας:

Στο Συμβούλιο Εξωτερικού Εμπορίου ο Ν. Μηταράκης

Την προστασία των προϊόντων ΠΟΠ στα πλαίσια της TTIP διεκδικεί η Ελλάδα

από in.gr, Δημοσίευση: 14 Οκτ. 2014, 10:40

Την ανάγκη να υπάρξει αποτελεσματική προστασία για τα προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) στο πλαίσιο της Διατλαντικής Εταιρικής Σχέσης Εμπορίου και Επενδύσεων ΕΕ και ΗΠΑ θα τονίσει σήμερα Τρίτη ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης, στο Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικού Εμπορίου της ΕΕ στη Ρώμη.

Στην ατζέντα του Συμβουλίου περιλαμβάνονται θέματα όπως η αποτίμηση της πορείας των διαπραγματεύσεων μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ, σχετικά με τη Διατλαντική Εταιρική Σχέση για το Εμπόριο και τις Επενδύσεις (TTIP), η αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης και των προοπτικών αναφορικά με τις εμπορικές σχέσεις ΕΕ – Ρωσίας και ΕΕ – Ουκρανίας, αλλά και ο προσδιορισμός της διαπραγματευτικής στρατηγικής της ΕΕ αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου για την απλοποίηση των διαδικασιών για τις εξαγωγές.

Σήμερα το βράδυ ο κ. Μηταράκης θα συμμετάσχει σε δείπνο εργασίας με τους ομολόγους του, παρουσία και του Αμερικανού ομολόγου τους Μάικλ Φρόμαν. Κατά τη διάρκεια του δείπνου και στο πλαίσιο του καταμερισμού εργασίας μεταξύ των Ευρωπαίων υπουργών που έχουν κληθεί από την Ιταλική Προεδρία να παρουσιάσουν εισηγήσεις, ο Έλληνας υφυπουργός θα μιλήσει για την ανάγκη να υπάρξει στο πλαίσιο της TTIP αποτελεσματική προστασία για τα προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ).

Σημειώνεται πως το Φεβρουάριο του 2013 οι Πρόεδροι των ΗΠΑ και της ΕΕ είχαν ανακοινώσει την έναρξη των διαπραγματεύσεων για τη Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων. Καθώς περισσότερες από 13 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ και την ΕΕ εξαρτώνται ήδη από την οικονομική εταιρική σχέση ΕΕ-ΗΠΑ, στόχος είναι η ΤΤΙΡ να οδηγήσει σε αύξηση του εμπορίου, σε περισσότερες θέσεις εργασίας και σε περισσότερες ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις συμπεριλαμβανομένων των μικρών επιχειρήσεων. Τέλος, η ΤΤΙP εστιάζει στην ενίσχυση της Διατλαντικής σχέσης, αλλά και στο να θέσει υψηλές προδιαγραφές και να πρωτοποριακούς νέους κανόνες για το παγκόσμιο εμπορικό σύστημα.


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *