Με έκπληξη ακούσαμε τον κύριο Θεοδωράκη, επικεφαλής του Ποταμιού, να λέει ότι αν δώσει λεφτά σε μισθωτούς, αυτά θα γίνουν φαγητό και βενζίνη με αποτέλεσμα να μεγαλώσει το έλλειμμα γιατί θα αυξηθούν οι εισαγωγές!

Δεν θα μπούμε στα οικονομικά θέματα για τα οποία ο κύριος Θεοδωράκης προφανώς δεν ρώτησε καν πρωτοετή φοιτητή των Οικονομικών (και όχι της Οικονομίας). Θα θέλαμε να ξέραμε αν γνωρίζει ο κύριος Θεοδωράκης, ότι τα είδη πρώτης ανάγκης, όπως το φαγητό, είναι τα τελευταία που κόβονται όταν οι μισθοί είναι χαμηλοί, κυρίως γιατί η βιολογία μας δεν μας επιτρέπει την επιβίωση διαφορετικά. Το αν τα τρόφιμα θα είναι εισαγόμενα ή παραγόμενα στην Ελλάδα, λίγο ενδιαφέρει από την στιγμή που πρέπει να τραφούμε για να ζήσουμε!!!

Αντίστοιχα, η βενζίνη, η οποία μάλιστα διυλίζεται στην Ελλάδα από την πρώτη ύλη και της οποίας η τιμή είναι κατά το μεγαλύτερο ποσοστό φόρος που πάει στο Ελληνικό κράτος, ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό κέρδος Ελληνικών εταιριών και ένα μικρότερο ποσοστό έξοδο εισαγωγής, επιτρέπει την μετακίνηση των πολιτών στην εργασία τους, και στην καθημερινότητά τους, πράγμα που απαιτείται για την λειτουργία της Οικονομίας!

Μένουμε άναυδοι (και ποταμιού γωνία) από το πόσο αδιάβαστος και άσχετος είναι ο κύριος Θεοδωράκης σε βασικά ζητήματα, χωρίς καν να μπούμε στο θέμα που έθιξε ο δημοσιογράφος κύριος Χατζηνικολάου, που ήταν η αύξηση μισθών στους χαμηλόμισθους, αύξηση την οποία έχει υποσχεθεί προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αλήθεια, σε τι διαφέρει “η μείωση μισθών Θεοδωράκη” από τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, την μείωση του βασικού μισθού κτλ., που επί δυο και πλέον χρόνια τώρα κάνει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ;
Θεωρούν εκεί στο Ποτάμι ότι αυτή η μνημονιακή πολιτική είναι πετυχημένη; Ακόμα και οικονομικά να μην γνωρίζει ο σακιδιοφόρος, δεν βλέπει γύρω του την ανέχεια, τους ανθρώπους που ψάχνουν στους κάδους σκουπιδιών, την μετανάστευση των νέων Ελλήνων σε άλλες χώρες;
Μήπως και αυτοί δεν είναι οικονομικοί μετανάστες για την επιβίωση, αλλά τουρίστες;
Η αξιοπρέπεια ξεκινά από την αυτάρκεια, αν κάποιος δεν έχει καν τα προς το ζην, θα περάσει στην επαιτεία, στην παρανομία ή θα γίνει μετανάστης. Κατώτατος μισθός και βασικό εγγυημένο εισόδημα είναι δείκτες αξιοπρέπειας, είναι δείκτες ανθρωπιάς και όσο μικρότεροι είναι αυτοί οι δείκτες τόσο λιγότερη αξιοπρέπεια έχουμε και ως πολίτες και ως κοινωνία, συνολικά.

Παρακαλούμε τον κύριο Θεοδωράκη και το Ποτάμι να μελετήσουν το θέμα και να επανέλθουν με σοβαρότητα και όχι με αστείες υποθέσεις που ούτε παιδιά του δημοτικού δεν θα έκαναν. Είμαστε σίγουροι ότι μπορούν να βρουν καλύτερη δικαιολογία (αν υπάρχει) γιατί πρέπει να μειωθούν, αντί να αυξηθούν, οι μισθοί, που δεν θα αφήνει τους νέους άφωνους και άναυδους όπως τους είδαμε στην εκπομπή που ήταν καλεσμένος! Αυτή την φορά, η “επικοινωνιακή προώθηση” από τα μεγάλα ΜΜΕ δεν έπιασε τόπο για τον “κύριο Ποτάμι“, το αντίθετο μάλιστα.

Για του λόγου το αληθές:


Εκπομπή “Στον Ενικό” του Νίκου Χατζηνικολάου με καλεσμένο τον Σταύρο Θεοδωράκη, 13/10/2014

Σημειώνουμε ότι το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας είναι υπέρ ενός Χωρίς Όρους Βασικό Εισόδημα, το οποίο στηρίζουν, όχι ανύπαρκτοι “πρωτοετείς φοιτητές οικονομίας”, αλλά παγκοσμίου φήμης Οικονομολόγοι.

Παραπομπές:
Βασικό Εισόδημα Χωρίς Όρους (απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα)


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *