Α. Η Δράση μας

Υπενθύμιση προς τα μέλη: Φροντίστε για την έγκαιρη καταβολή της συνδρομής του 2014.

Η συνδρομή του 2013 σας δίνει το δικαίωμα να συμμετέχετε στις διαδικασίες του κόμματος μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2014.

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, όπως και κάθε άλλος πολιτικός οργανισμός έχει ανάγκη από χρηματοδότηση για να λειτουργήσει. Η συνεισφορά σου είναι σημαντική ανεξάρτητα από το ύψος της. Εδώ θα βρεις τους τρόπους που μπορείς να μας βοηθήσεις 

 

Η ΔΕ ανακοίνωσε την έναρξη των διαδικασιών για τις ευρωεκλογές.

Η επόμενη συνεδρίαση της ΔΕ είναι προγραμματισμένη για την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014 στις 10μμ στο mumble και είναι ανοικτή για όλους. Όλες τις συνεδριάσεις της ΔΕ μπορείτε να τις βρείτε στο wiki μας.

Ενημερωθείτε για τις προσεχείς δράσεις και ότι συμβαίνει στο ΠΕΙΡ από το ημερολόγιο καταστρώματος calendar
Το Περιφερειακό Γραφείο Αν.Μακεδονίας & Θράκης θα προχωρήσει τον Ιανουάριο στην εκλογή ΔΕ του γραφείου. Καλεί όσους νέους Πειρατές επιθυμούν να εγγραφούν και να συμμετέχουν στις διαδικασίες

Β. Ενδιαφέρουν όλους τους Πειρατές

 

Remember, remember, the February 11th…

The Day We Fight Back

οι ΠΕΙΡΑΤΕΣ θα είναι εκεί…
#STOPTHENSA 

Η 11η Φεβρουαρίου 2014, είναι Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ στην παγκόσμια παρακολούθηση 

Επικοινωνιακή Συμβουλευτική στις 10 Ιανουαρίου 2014
Επικοινωνία: Blair Fitzgibbon 

Στην επέτειο της τραγικής απώλειας του Aaron Swartz (Άαρον Σβαρτς), Πρωτοπόρα Γκρουπ του Ίντερνετ και Online Πλατφόρμες, ανακοίνωσαν αυτήν την ημέρα ως Ημέρα Ακτιβισμού Κατά της Παρακολούθησης από την NSA.
Η κινητοποίηση ονομάστηκε “The Day We Fight Back” για να τιμήσει την μνήμη του Swartz και για να εορταστεί η επέτειος του SOPA Blackout. 

Washington, DC – Ένας ευρύς συνασπισμός από ομάδες ακτιβιστών, επιχειρήσεων και online πλατφόρμες θα πραγματοποιήσουν μια παγκόσμια ημέρα εορτασμού, διαμαρτυρίας και ακτιβισμού ενάντια στο καθεστώς μαζικής παρακολούθησης της NSA. Στις 11 Φεβρουαρίου, που ονομάστηκε “Η μέρα της αντεπίθεσης”, θα είναι μια ακτιβισμού, την παραμονή της επετείου του τραγικού θανάτου του ακτιβιστή Aaron Swartz. Η διαμαρτυρία θα είναι και προς τιμήν του και για τον εορτασμό της νίκης επί του νομοσχεδίου “Stop Online Piracy Act” πριν από δύο χρόνια, που ο Aaron βοήθησε και προώθησε. 

Τους συμμετέχοντες, Access, Demand Progress, the Electronic Frontier Foundation, Fight for the Future, Free Press, BoingBoing, Reddit, Mozilla, ThoughtWorks και πολλών άλλων, θα συμπληρώσουν, ενδεχομένως, τα εκατομμύρια των χρηστών του διαδικτύου, για να πιέσουν τους νομοθέτες να σταματήσουν μια και έξω και για πάντα, την μαζική παρακολούθηση – τόσο για τους Αμερικάνους, όσο και για όλους τους Πολίτες του Κόσμου.

Στις 11 Ιανουαρίου 2013, ο Aaron Swartz αφαίρεσε την ίδια του την ζωή. Ο Aaron είχε ένα λαμπρό και ανήσυχο πνεύμα που αναζητούσε τα όρια της τεχνολογίας, στη γραφή, στην έρευνα, στην τέχνη και πολλά ακόμα. Κοντά στο τέλος της ζωής του, είχε επικεντρωθεί στον πολιτικό ακτιβισμό, για τη στήριξη των πολιτικών ελευθεριών, της δημοκρατίας και την οικονομική δικαιοσύνη. 

Ο Aaron πυροδότησε και βοήθησε να οδηγηθεί το κίνημα που τελικά θα νίκησε το νομοσχέδιο “Stop Online Piracy Act” τον Ιανουάριο του 2012. Αυτό νομοσχέδιο θα κατέστρεφε το Internet όπως το γνωρίζουμε, μπλοκάροντας την πρόσβαση σε δικτυακούς τόπους που επιτρέπουν περιεχόμενο που παράγετε από του χρήστες -θα κατέστρεφε αυτό το ίδιο πράγμα που κάνει το διαδίκτυο τόσο δυναμικό. 

Ο David Segal, εκτελεστικός διευθυντής του Demand Progress, το οποίο ίδρυσε μαζί με τον Swartz, δήλωσε: “Σήμερα η μεγαλύτερη απειλή για το ελεύθερο Διαδίκτυο και ευρύτερα, για την ελεύθερη κοινωνία, είναι το καθεστώς της μαζικής παρακολούθησης από την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ. Αν ο Ααρών ήταν ζωντανός, θα βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή, να πολεμά αυτές τις πρακτικές που υπονομεύουν την ικανότητά μας να συνδεθούμε και να επικοινωνούμε μεταξύ μας, ως πραγματικά ελεύθεροι άνθρωποι“. 

Ο Roy Singham, πρόεδρος της παγκόσμιας εταιρεία τεχνολογίας ThoughtWorks, όπου ο Ααρών δούλευε μέχρι τη στιγμή του θανάτου του, είπε:
Ο Aaron μας έδειξε ότι το να είναι κάποιος τεχνολόγος του 21ου αιώνα, σημαίνει ότι αναλαμβάνει δράση για την πρόληψη της τεχνολογίας από το να στραφεί εναντίον του δημοσίου συμφέροντος. Τώρα είναι η ώρα για την παγκόσμια φυλή των τεχνολόγων να βρεθεί συσπειρωμένη μαζί και να νικήσει την μαζική παρακολούθηση“.

Ο Josh Levy του Free Press:
Από τις πρώτες αποκαλύψεις το περασμένο καλοκαίρι, εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου έχουν έρθει μαζί online και offline για να διαμαρτυρηθούν για τα αντισυνταγματικά προγράμματα παρακολούθησης της NSA. Τα προγράμματα αυτά επιτίθενται στα βασικά μας δικαιώματα, όπως είναι και το δικαίωμα της ελεύθερης και απόρρητης επικοινωνίας, του ελεύθερου λόγου και έκφρασης, και δυναμιτίζουν τα θεμέλια της ίδιας της δημοκρατίας. Μόνο ένα πλατύ κίνημα ακτιβιστών, οργανώσεων και εταιρειών μπορεί να πείσει την Ουάσιγκτον για την αποκατάσταση των δικαιωμάτων αυτών“. 

Ο Brett Solomon, εκτελεστικός διευθυντής της Access, πρόσθεσε:
Ο Aaron σκέφτηκε για τα συστήματα. Ήξερε ότι ένα ελεύθερο και ανοιχτό διαδίκτυο θα είναι μια κρίσιμη προϋπόθεση για τη διατήρηση των ελεύθερων και ανοικτών κοινωνιών μας. Το πνεύμα του ζει στην πεποίθησή μας ότι όπου υπάρχουν απειλές για αυτήν την ελευθερία, θα αυξηθεί η εναντίωσή μας για να τις αντιμετωπίσουμε. Στις 11 Φεβρουαρίου θα ξεσηκωθούμε εναντίον της μαζικής παρακολούθησης“.

Θα είναι μια ημέρα δράσης, η συμμαχία και οι ακτιβιστές που εκπροσωπεί, θα πραγματοποιήσουν κλήσεις και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς τους νομοθέτες. Οι ιδιοκτήτες των δικτυακών τόπων θα εγκαταστήσουν πανό για να ενθαρρύνουν τους επισκέπτες να αντεπιτεθούν ενάντια στην παρακολούθηση και οι εργαζόμενοι των εταιρειών τεχνολογίας θα απαιτήσουν από τις οργανώσεις τους να κάνουν το ίδιο. Οι χρήστες του διαδικτύου καλούνται να αναπτύξουν memes και να αλλάξουν τις εικόνες στα προφίλ τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αυτήν της διαμαρτυρίας.

Οι ιστοσελίδες και οι χρήστες του διαδικτύου που θέλουν να λάβουν μέρος σε όλο αυτό, μπορούν να επισκεφθούν το TheDayWeFightBack.org να εγγραφούν για να λαμβάνουν ενημερώσεις μέσω email για να εγγράψουν τις ιστοσελίδες που θα συμμετάσχουν. Τακτικές ενημερώσεις θα αναρτηθούν στο δικτυακό τόπο από τώρα και μέχρι την ημέρα δράσης, τη 11η Φεβρουαρίου. 

ΠΟΙΟΣ: Access, Demand Progress, Electronic Frontier Foundation, Fight for the Future, Free Press, The Other 98%, BoingBoing, Mozilla, Reddit, ThoughtWorks – και πολλοί πολλοί περισσότεροι θα έρθουν

ΤΙ: Ημέρα Δράσης με Αντιπολίτευση κατά της μαζικής παρακολούθησης, Τιμώντας την επέτειο του Aaron Swartz και του SOPA Blackout

ΠΟΤΕ: 11 Φεβρουαρίου 2014

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ:

  • επισκεφθείτε το TheDayWeFightBack.org
  • εγγραφείτε για να δείξετε ότι θα συμμετάσχει και για να λαμβάνετε ενημερώσεις
  • εγγραφείτε για να εγκαταστήσετε widget σε δικτυακούς τόπους ενθαρρύνοντας τους επισκέπτες τους να αντεπιτεθούν κατά της παρακολούθησης. (Αυτό θα οριστικοποιηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες)
  • χρησιμοποιήστε τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης στις σελίδες σας για να δηλώσετε ότι συμμετέχετε
  • αναπτύξτε memes, εργαλεία, ιστοσελίδες και ότι άλλο μπορείτε και θέλετε για να γνωστοποιήσετε την υποστήριξη και την συμμετοχή σας – ενθαρρύνετε και άλλους να κάνουν το ίδιο – διαδώστε – ενημερώστε – αντεπιτεθείτε

Συμμετέχουμε και υπογράφουμε στην παγκόσμια πρωτοβουλία για την καταπάτηση των δικαιωμάτων του anakata

 

 

Ανακοίνωση για την δικαστική απόφαση καταδίκης του blogger Γέροντα “Παστίτσιου”

Γ. Θέματα ψηφοφοριών και επικοινωνίας

  • Με τη βοήθεια της ψηφιακής του πλατφόρμας (LiquidFeedback) το κόμμα Πειρατών Ελλάδας διαμορφώνει τις θέσεις του. Όλα τα μέλη μπορούν να ψηφίσουν!
  • Αλλαγή του χρόνου αδράνειας στο liquid
  • Για άμεση ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες που τρέχουν στο LQFB, μπορείς να εγγραφείς στην mailing list εδώ. Επίσης στο ίδιο το σύστημα μπορείς να δεις όλα τα ανοιχτά θέματα στην κατάλληλη καρτέλα.

Κόμμα Πειρατών Ελλάδας

Το μόνο επίσημο site είναι το www.pirateparty.gr
Tο μόνο επίσημο e-mail είναι το [email protected]
Οποιοδήποτε μήνυμα από άλλον αποστολέα δεν προέρχεται και δεν εκπροσωπεί το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας.
Μπορείς να διαγραφείς από την αποστολή του εβδομαδιαίου newsletter εδώ

ΠΕΙΡ (P)

Κατηγορίες: Newsletter

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *