Το Pirate Bay είναι ένα πασίγνωστο torrent site που λίγο πολύ όλοι το ξέρουμε. Aυτό που οι περισσότεροι μάλλον δεν γνωρίζουμε είναι ο Γολγοθάς που περνάνε κάποια από τα ιδρυτικά μέλη του. Τρανταχτό παράδειγμα είναι ο Per Gottfrid Svartholm Warg, γνωστός στον περισσότερο κόσμο ως anakata.

Τα τελευταία χρόνια ο anakata έχει υποστεί καταστάσεις που ούτε οι στυγνοί εγκληματίες δεν έχουν περάσει. Όταν εξέτισε τη φυλάκιση του στην Σουηδία, οι Σουηδοί τον εξέδωσαν στην Δανία όπου αυτή τη στιγμή βρίσκεται φυλακισμένος, ώστε να δικαστεί για κάποιες κατηγορίες για τις οποίες στην Σουηδία είχε ήδη αθωωθεί. Η κράτηση του εκεί είναι για αόριστο χρόνο, μέχρι τFree Anakataην εκδίκαση της υπόθεσης.

Ο τρόπος με τον οποίο έχουν παραβιαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα του anakata είναι αδιανόητος. Κρατείται σε απομόνωση, οι ώρες προαυλισμού του είναι ανύπαρκτες και ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να τον βλέπει είναι η μητέρα του. Και όμως, οι αρχές της απαγόρεψαν να δει το γιό της κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων!

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο anakata δεν έχει πρόσβαση στην γνώση. Είναι αδιανόητο, ότι ενώ ήθελε να παρακολουθήσει μαθήματα μαθηματικών και προγραμματισμού, η διεύθυνση της φυλακής του απαγόρευσε να έχει πρόσβαση σε τετράδια και βιβλία.

Το πιο εξοργιστικό από όλα είναι ότι εγκληματίες, όπως ο γνωστός σε όλους μας μακελάρης Breivik, που σκότωσε το 2011 εβδομήντα επτά ανθρώπους, έχει πολλά περισσότερα προνόμια από τον anakata, που είναι απλά ένας ακτιβιστής.

Όπως είναι φυσικό, η κοινή γνώμη έχει εξαγριωθεί με την συμπεριφορά της δικαιοσύνης ενάντια στον anakata και για αυτό τον λόγο έχει ξεκινήσει συλλογή υπογραφών μέσω Avaaz. Αν θέλετε να βοηθήσετε τον anakata και να σταματήσετε αυτή την κατάφωρη αδικία, τότε μπορείτε να πάρετε μέρος στην συλλογή υπογραφών εδώ και να το κοινοποιήσετε σε φίλους και γνωστούς.

 

 

Πηγή βίντεο: http://www.youtube.com/watch?v=oFH_VwssfsM
Πηγή: http://www.technewz.gr/2014/01/pirate-bay-anakata.html


1 σχόλιο

Newsletter 3/2014 » ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ - Αυτόνομος Δημοτικός Συνδυασμός. · Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου, 2014 στο 12:34

[…] Συμμετέχουμε και υπογράφουμε στην παγκόσμια πρωτοβουλία για την καταπάτηση των δικαιωμάτων του anakata […]

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *