CALL FOR ACTION TO HELP EUROPEAN PIRATE PARTY FORM

CALL FOR ACTION TO HELP EUROPEAN PIRATE PARTY FORM

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΕΙΡΑΤΩΝ

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα ψηφίσει σε ένα κρίσιμο φάκελο, όπου θα παρουσιάζονται αναλυτικά οι προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα μπορεί να ιδρυθεί ένα ευρωπαϊκό πολιτικό κόμμα και να λάβει χρηματοδότηση. 

[σημείωση: Με την καθιέρωση αυτών των προϋποθέσεων θα δοθεί η δυνατότητα για την ίδρυση σχηματισμών ως “ευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα” μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μέχρι τώρα και σύμφωνα με το καταστατικό λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπήρχε η δυνατότητα μόνο για την δημιουργία πολιτικών ομάδων (πχ. Πρασίνων, Φιλελεύθερων, Σοσιαλιστών κτλ.)]

Ορισμένες τροπολογίες έχουν κατατεθεί ήδη, αλλά το σχέδιο της προπαρασκευαστικής έκθεσης κινδυνεύει να καταλήξει προς όφελος, ως επί το πλείστον, των παλαιών, μονολιθικών και των-όχι-και-τόσο-ενωτικών-και-χωρίς-σύνορα πολιτικών κομμάτων. Για να βοηθήσετε, μπορείτε να στείλετε ένα e-mail σε ένα (ή περισσότερα) από τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (MEP) που θα βρείτε στο κατάλογο που έχουμε ενσωματώσει στις οδηγίες για την αποστολή του e-mail.

Παρακαλούμε ακολουθήστε τις οδηγίες προσεκτικά. Παραθέτουμε βήμα-βήμα την δημιουργία του e-mail με οδηγίες:

[important]ΟΔΗΓΙΕΣ για την αποστολή της Επιστολής προς τους Έλληνες Ευρωβουλευτές με e-mail. Ακολουθήστε τις οδηγίες και αντιγράψτε σωστά τα στοιχεία και το κείμενο σύμφωνα με αυτές. 

Ανοίξτε ένα νέο μήνυμα (στο gmail είναι “Σύνταξη“)[/important]

[important]Τοποθετήστε στο πεδίο “Προς:“, στους παραλήπτες δηλαδή, τις διευθύνσεις e-mail των Ελλήνων Ευρωβουλευτών, εδώ τις έχουμε βάλει σε “πακέτο” θα πρέπει να κάνετε copy & paste:
=====> αντιγράψτε από την επόμενη σειρά>[/important]“ANGOURAKIS Charalambos” <[email protected]>;
“ARSENIS Kriton” <[email protected]>;
“DANELLIS Spyros” <[email protected]>;
“DROUTSAS Dimitrios” <[email protected]>;
“GIANNAKOU Marietta” <[email protected]>;
“KOPPA Maria Eleni” <[email protected]>;
“KOUMOUTSAKOS Georgios” <[email protected]>;
“KRATSA-TSAGAROPOULOU Rodi” <[email protected]>;
“PAPANIKOLAOU Georgios” <[email protected]>;
“PAPASTAMKOS Georgios” <[email protected]>;
“PODIMATA Anni” <[email protected]>;
“POUPAKIS Konstantinos” <[email protected]>;
“RAPTI Sylvana” <[email protected]>;
“PALIADELI Chrysoula” <[email protected]>;
“SALAVRAKOS Nikolaos” <[email protected]>;
“SKYLAKAKIS Theodoros” <[email protected]>;
“STAVRAKAKIS Georgios” <[email protected]>;
“TZAVELA Niki” <[email protected]>;
“TOUSSAS Georgios” <[email protected]>;
“CHRYSOGELOS Nikos” <[email protected]>;
“TSOUKALAS Ioannis” <[email protected]>;
“CHOUNTIS Nikolaos” <[email protected]>
[important]<αντιγράψτε μέχρι και την προηγούμενη σειρά <========[/important]

[important]Στο πεδίο “Θέμα:” γράψτε αυτό:[/important]Η Ευρώπη χρειάζεται πραγματικά κόμματα από πραγματικούς πολίτες

[important]Στο κείμενο του μηνύματος (“Text Body“) αντιγράψτε το παρακάτω κείμενο (προσέξτε να αντικαταστήσετε το “[Βάλτε εδώ το όνομά σας]” που υπάρχει στο τέλος με το δικό σας Ονοματεπώνυμο):[/important]Αγαπητό μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,

Ως πολίτης της Ευρώπης, σας καλώ να δώστε τη δυνατότητα στους Ευρωπαίους πολίτες να σχηματίσουν πραγματικά κόμματα, από πραγματικούς πολίτες, αντί να παρεμποδίζετε ο ανταγωνισμός από νέα κόμματα, όπως προτείνεται από την παρούσα νομοθετική πρόταση.

Ως μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα είναι σύντομα στο χέρι σας να αποφασίσετε σχετικά με τον προτεινόμενο Κανονισμό για τα ευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα και τις οργανώσεις (COM (2012) 499 https://www.pirateparty.gr/?attachment_id=3634, γνωστός και ως “έκθεση Γιαννάκου”). Με τις υπάρχουσες προτάσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον εισηγητή, πραγματικά ευρωπαϊκά κόμματα – όπως το Κόμμα Πειρατών – θα αποκλείονται από την εγγραφή τους ως ευρωπαϊκό κόμμα! Από την άλλη πλευρά, η πρόταση επιτρέπει σε οποιουσδήποτε 7 πολιτικούς – εφόσον είναι μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, των εθνικών ή περιφερειακών κοινοβουλίων και είναι από διαφορετικά κράτη μέλη – να εγγραφούν ως «ευρωπαϊκό κόμμα». Αν ένας από αυτούς είναι ευρωβουλευτής, θα δικαιούνται ακόμα και να λάβουν χρηματοδότηση – μια ευκαιρία που ήδη χρησιμοποιείται κατά κόρον από ακροδεξιούς πολιτικούς σχηματισμούς και πολιτικούς!

Παρακαλώ βοηθήστε ώστε αυτός ο Κανονισμός να γίνει κάτι που πραγματικά θα εξυπηρετεί τους Ευρωπαίους πολίτες, επιτρέποντας τη δημιουργία και την άνθιση ενός ζωντανού και ποικίλου πολιτικού τοπίου – αντί να είναι κάτι που απλά θα υπερασπίζεται το συμφέρον των ήδη υφιστάμενων ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου! Μη δίνετε επιχειρήματα στους ευρωσκεπτικιστές!

Ως εκ τούτου, παρακαλώ να υποστηρίξτε τις τροπολογίες 89, 93 και 248, που θα καταστήσουν δυνατό στα κόμματα που είναι νόμιμα ιδρυμένα σε τουλάχιστον επτά κράτη μέλη να ιδρύσουν ένα ευρωπαϊκό πολιτικό κόμμα – και αυτό θα διασφαλίσει ότι μόνο τα εγγεγραμμένα πολιτικά κόμματα που έχουν λάβει ένα ελάχιστο επίπεδο της εκλογικής υποστήριξης σε πρόσφατες εκλογές, θα λάβουν χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση!

Ψηφίστε υπέρ των τροπολογιών 89, 93 και 248!

Παρακαλούμε επίσης να καταψηφίσετε τις τροπολογίες 28 και 29 που υπέβαλε ο εισηγητής, οι οποίες θα αλλάξουν την κλείδα κατανομής για την ίδρυση προς όφελος μόνο των τριών μεγαλύτερων ομάδων! Δεν υπάρχει κανένας έγκυρος λόγος για να υποστηριχθεί μια τέτοια αναδιανομή, εκτός από την κατάχρηση της πλειοψηφίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για ίδιον όφελος αυτών των τριών ομάδων, κάτι που σίγουρα, οι Ευρωπαίοι ψηφοφόροι δε θα το εκτιμήσουν στις ευρωεκλογές του 2014!

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

Με εκτίμηση,
[Βάλτε εδώ το όνομά σας]
Ελλάδα


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *